Pari ensimmäistä lomapäivää on nyt vietetty ja tuntuu, että on ehtinyt ja touhuta kaikenlaista. Lähdin viettämään ensimmäisiä lomapäiviäni vanhempieni luokse Savoon. Paikalle saapui myös pienempi siskoni ja isompi siskoni perheineen. Menoa ja vilkettä siis riitti, kun touhuamassa oli myös kaksi alle kouluikäistä lasta.
Ilmat hellivät lomalaista ja sunnuntaina päätimmekin lähteä porukalla soutuveneelle parin kilometrin päässä sijaitsevalle nuotiopaikalle grillaamaan. Mieleeni kuitenkin juolahti, että kotona vielä asuessani uin matkan usein veneen vierellä. Haastoin molemmat sisareni mukaan menoon ja niinhän me sitten kolmestaan uitiin koko matka! Kylläpä grillimakkara maistui tämän jälkeen hyvältä:)
Toteutin myös uhkaukseni ja leivoin unelmoimaani mansikkapiirakkaa. Koetin saada avukseni pienemmän sisareni, mutta hän oli täysin uppoutunut vanhan 16 bittisen Segamme ja Sonicin maailmaan. Pari tuntia myöhemmin huomasin itsekin pelaavani samaista peliä sormet punaisina. On se jännää, miten pelin liikkeet jäävät jotenkin muistiin, vaikka peliä ei ole pelannutkaan ainakaan 10 vuoteen. Ja mikä nautinto, että päihitin pelihullun mieheni tässä pelissä mennen tullen;)
Ohessa hehkuttamani mansikkatortun ohje, niin voitte halutessanne testata tätä herkkua.
Pohja:
3dl vehnäjauhoja
½dl sokeria
100g margariinia
1 kananmuna
Vaniljakiisseli:
2dl kermaa
2 keltuaista
½dl sokeria
1dl maitoa
1,5rkl maissintärkkelystä
1rkl vaniljasokeria
Mansikoita oman mielen mukaan
Marenki:
2 valkuaista
1dl sokeria
Pohja
Nypi margariini jauhojen, sokerin ja
vaniljasokerin joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon muna. Anna taikinan seistä
hetki jääkaapissa. Kauli taikina piirasvuoan kokoiseksi ympyräksi ja nosta
kaulinta apuna käyttäen vuokaan. Paista pohja 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Vaniljakiisseli
Sekoita kattilassa kerma, keltuaiset ja
sokeri. Sekoita maissintärkkelys maitoon ja lisää seos kattilaan hyvin
sekoittaen. Kuumenna kunnes seos sakenee. Anna kypsyä hetki. Mausta lopuksi
vaniljasokerilla.
Marenki
Vaahdota valkuaiset hyvin. Lisää lopuksi
sokeria ja jatka vaahdottamista kunnes seos on paksua ja tasaista.
Levitä vaniljakiisseli jäähtyneelle
torttupohjalle. Leikkaa mansikat paloiksi ja asettele kiisselin päälle.
Koristele marengilla ja paista hetki 225 asteisessa uunissa kunnes marenki saa
hieman väriä.
Hih, minulla on vieläkin lihakset kipeinä tuosta uintireissusta.. Mutta tulipahan uitua!
VastaaPoista