maanantai 9. toukokuuta 2016

Pikku P:n vauvakaverisynttärit

Viime tiistaina juhlittiin Pikku P:n syntymäpäiviä vauvakavereiden kanssa. Pikku P pukeutui suureen roosan väriseen tylliunelmaan. Meidän pieni balettiprinsessa. Tämän hengen mukaan hahmottelin ranskalaisen keittiön hengessä tarjottavia. Kodin koristelu ja osa makeista tarjottavista olivat samoja kuin lauantain perhesynttäreille. Voit lukea niistä tarkemmin täältä. Tiistaina koetin miettiä kuitenkin myös meidän pieniä vieraitamme ja muokkasin menua niin, että osa voisi maistua heillekin.
Menu
kasvis-juustomuffinsseja
macaronseja
hedelmäkippoja
vaahtokarkkitikkuja
vadelmajuustokakkua
kuplivaa omenajuomaa
erilaisia naksuja pienille

Hedelmäkipot maistuivat useammalla pikkuvieralle. Ajattelin, että kuppi on helppo napata ja antaa pienelle, vaikka lapsi olisikin sylissä. Sisälle laitoin vesi- ja hunajamelonin palasia sekä viinirypäleitä. Mukaan eksyi myös muutama marja, jotka eivät kakun päälle mahtuneet. Leikkasin melonista piparkakkumuotilla sydämenmuotoisia paloja. Harmi vaan, kun en löytänyt kovin pientä muottia. Pitää ostaa ensi jouluna, kun on enemmän valikoimaa. Nyt osasta sydämistä ei tullut kokonaisia hunajamelonista leikatessa. Esitin tämän niin, että ne ovat sydämen puolikkaita. Toinen on P:n ja toinen vieraan ja sinetöivät elinikäisen ystävyyden:)
Muffinsseihin laitoin juustoa, sillä suurin osa vauvoista oli yli yksi vuotiaita. Olisin kyllä toisaalta voinut tehdä ihan vauvaversionkin, mutta nuokin näyttivät maistuvan. Muffinsitaikinan tein aikalailla omasta päästäni, heittelin sitä ja tätä. Lisäksi oli kaikille pienille maistuvia maissi- ja ruisnaksuja. Äidit saivat maistella suolaiseksi palaksi samaisia muffinsseja, makean nälkään valkosuklaalla ja rösseleillä koristeltuja vaahtokarkkeja, vadelmajuustokakkua ja macaronseja. Kahvin ja teen lisäksi ripauksen juhlallisuutta toi kupliva omenajuoma eli omenamehusta sekä kuplavedestä sekoitettu janojuoma. Makeat tarjottavat olivat samat myös lauantain perhejuhlissa. Voit kurkata niistä tarkemmin täältä.
Pikku P edusti juhlissa reippaasti. Lahjojen tutkaileminen oli kivaa. Lemppariksi näistä lahjoista jäi ehdottomasti lapio. Sillä on kauhottu useat satsit leikkihiekkaa sankoon ja pois synttäreiden jälkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!