lauantai 17. helmikuuta 2018

Nenäimurilla heipat limalle

*Kaupallinen yhteistyö. Nosiboo automaattinen nenäimuri saatu yhteistyönä Kidsmediltä

Kuulin limaa vauvan nenästä imevästä nenäimurista ensimmäisen kerran, kun odotin esikoistani. Naurahdin silloin epäuskoisena. Imeä nyt vauvan nenää imurilla, järkyttävää! NenäFriida kuulosti taas ällöltä. Entäs, jos räkää menee omaan suuhun? Tällöin päädyn ostamaan säälittävän, pienen käsin pumpattavan niistimen. Voi että, kun olisin silloin tiennyt paremmin!

Kuvassa vasemmalta oikealla: NenäFriida, Baby-Vac ja Nosiboon automaattinen nenäimuri.


Käytimme käsin pumpattavaa niistintä Pigelsin ensimmäisien flunssien aikaan. Onneksi se hävisi mystisesti jonnekin aika pian. Pigelsin sairastuttua flunssaan seuraavan kerran niistimen kadottua kaivelimme kaapista hieman vastentahtoisesti blogiarvonnasta voittamani Baby-Vacin. Baby-Vac on nenäimuri, jonka imuosa ja letku liitetään pölynimuriin. Imurin imuteho tulee olla säädettävissä Baby-Vacin osoittamiin tehoihin. Oli yö ja pikkuinen oli ihan kipeä ja tukkoinen. "Kokeillaan ensin tosi varovasti", sanoin. Pigelsin huuto oli testin aikana jäätävä. Nenä kuitenkin puhdistui huomattavasti ja uni tuli pian nenän puhdistamisen jälkeen. Käänsin hetkessä kelkkani ja aloin fanittamaan imuria. 

NenäFriidan ostimme vähän aikaa sitten matkakäyttöön, sillä esimerkiksi hotelleissa ei ole imureita saatavilla. NenäFriidalla lima imetään itse pienen nenästä letkulla. On hyvä, että flunssan yllättäessä matkalla on keino puhdistaa pienen nenää. NenäFriida on myös kätevä öisin, jos koettaa tehdä niistämisen "vaivihkaa", jottei pienokainen ja muukin perhe totaalisesti herää. Varsinkin yksin NenäFriidalla imeminen voi olla haastavaa. Sinun pitää pidellä kirkuvaa ja rimpuilevaa lasta, saada suutin nenään ja samalla imeä letkun toisesta päästä. Voin kertoa, että jos ei ole pakko, niin annan imurin tehdä edes imemisen. Minusta tuntuu, että imurin kanssa nenä puhdistuu muutenkin paremmin.

Nykyisin en voisi kuvitella meidän talouttamme ilman kunnollista niistäjää. Ne todella auttavat avaamaan tukkoista nenää ja helpottavat flunssaisen oloa. Olen varma, että näitä käyttämällä olemme lyhentäneet useaa flunssaa ja välttyneet ehkä myös isommilta taudeilta, kuten poskiontelon tulehdukselta ja korvatulehdukselta. Edit 26.2. Sain tietää, että poskiontelot kehittyvät lapsille vasta 35-vuotiaina, joten sitä ennen ei onneksi voi poskiontelot tulehtua. Korvaamaton apu flunssan hoidossa. Siksi olinkin todella innoissani, kun sain pari viikkoa sitten Kidsmediltä testiin Nosiboon automaattisen nenäimurin. Nosiboo on uudentyyppinen maailmalla paljon käytetty nenäimuri ja Kidsmed virallinen Nosiboon edustaja Suomessa.



Harmikseni tiistaina Maiskis sairastui flunssaan, joten "pääsimme" testaamaan Nosiboota. Minusta Nosiboo on vähän niin kuin Baby-Vacin ja NenäFriidan välimuoto. Kahvakuulan kokoinen pallo, jossa on sähköjohto sekä letku ja suutin nenän puhdistamista varten. Nosiboon sisään on rakennettu oma imuri, joten mitään lisälaitteita ei tarvita. Johto vain seinään ja suutin pienen nenään. Nosiboo on helppo kasata käyttövalmiiksi ja on looginen käyttää. Colibri-suulake eli imuosa on mukavan mallinen ja pehmeä. Uskoisin, että se on miellyttävä pienen nenälle. Nosiboon päällä on nappi, josta laite käynnistetään. Samassa napissa on selkeä imutehon säädin. Suositustehot eri ikäisille on kerrottu ohjekirjassa. Suulakkeen pesu on käytön jälkeen helppoa. 

Olin oikein tyytyväinen laitteen toimintaan. Nenä puhdistui nopeasti ja suulake istui nenään hyvin. Imurin uusi  ja tyylikäs ulkopuoto ei kuitenkaan huijannut Maiskista. Maiskis selkeästi tunnusti imurin käyttötarkoituksen ja aloitti protestihuudon jo ennen laitteen käynnistämistä. Nenän imurointi tuntuu meidän lapsista olevan kertakaikkisen kamalaa ihan sama millä laitteella sen tekee. Vaikka Pigels alkaa jo ymmärtää, että sen jälkeen tulee parempi olo, niin ei silti kovin hevillä imurointiin suostu! Veljeään hän kuitenkin osaa lohduttaa imurointitilanteessa "se auttaa Maiskis, se auttaa".

Nosiboo on kätevä tuote. Sen isoin etu on helppokäyttöisyys, liikuteltavuus ja tehokas imuteho, jota voi säätää turvallisesti. Hauska lisä on kiva muotoilu ja mahdollisuus valita tuote kolmessa eri värissä; vaaleanpunainen, sininen tai vihreä. Itse päädyin rauhoittavaan siniseen. Nyt jälkikäteen vähän harmittaa, sillä vaaleanpunainen on ihanan söpö! Nosiboon hinta on 135 euroa, mikä on kova verrattuna muihin markkinoilla oleviin laitteisiin. NenäFriidan saa noin 15 eurolla ja Baby-Vacin 30 eurolla. 

Ihan kaikki toiveeni eivät toteutuneet. Ennakkoon haaveilin, että Nosiboota voisi kantaa matkoilla mukana flunssan varalta. Toiveena oli myös, että jos laite olisi aika hiljainen, niin sillä niistäminen yöllä sängyn vieressä kävisi kivuttomammin. Todellisuudessa matkakäytössä Nosiboo toimii, jos on todella reilu matkalaukku. Nosiboon ääni on myös sen verran kova, että olemme käyttäneet edelleen NenäFridaa öisin. Ääni vastaa meidän uuden pölynimurin ääntä pienellä imuteholla.



Mikä näistä kolmesta tuottteesta sitten on paras? Sanoisin, että imurin kanssa nenä puhdistuu paremmin ja nenäimureita on mukavampi käyttää varsinkin yksin. Nosiboon etu Baby-Vacin verraten on helppokäyttöisyys. Nostat vain pallon kaapista, laitat töpselin seinään ja aloitat toimet. Imutehoa on helppo ja turvallista säätää. Nosiboo myös sammuu, jos laitetta käyttää liian kauan. En kuitenkaan näe tätä riskinä, sillä ei meillä ainakaan lasta viitsi kovin pitkään huudattaa. Baby-Vac on toimiva riisutumpi ja edullisempi versio.

Meillä käytetään jatkossa flunssan iskiessä Nosiboota pääasiassa päivisin ja NenäFriidaa öisin. NenäFriida lähtee mukaan matkoille, jossa ei ole imuria saatavilla. Mummoloihin ja muihin "kotikyläilyihin" on varmaan helpoin kantaa Baby-Vac ja ehkä myös NenäFriida molemmat. 

Keräsin alle avuksi listan näiden kolmen niistäjän hyvistä ja huonoista puolista, jotta sopivan niistimen valinta olisi helpompaa.  

Nosiboo automaattinen nenäimuri
+ Imutehoa on helppo säätää ja eri-ikäisille pienokaisille omat tehosuositukset
+ Voi ottaa mukaan reissuun, jos iso matkalaukku ja sähköpistoke saatavilla 
+ Kivannäköinen ja voi valita kolmesta värivaihtoehdosta (vaaleanpunainen, sininen tai vihreä)
+/- Tuotetta on helppo liikutella ja käyttää eri huoneissa, vaatii tosin pistorasian lähelleen
- Imurissa kohtuullisen kova ääni
- Kallis hinta

Baby-Vac
+ Pieni ja näppärä
+ Puhdistaa pienen nenän hyvin, koska saa kiinni imuriin
- Imurin kova ääni (riippuu omasta pölynimurista)
- Imuria on raskas liikutella
- Imuri jää (ainakin meillä) rohjottamaan vessan lattialle flunssa ajaksi, mikä on epäsiisistiä ja ärsyttävää
- Hankala tai mahdoton käyttää reissun päällä
- Omassa imurissa pitää olla säädettävä imuteho, että ei ole liian voimakas pienelle

NenäFriida
+ Menee pieneen tilaan ja ei vaadi sähköä tai muita lisälaitteita
+ Kätevä käyttää paikasta ja ajasta riippumatta. Ei herätä esimerkiksi yöllä niin pahasti nenää putsatessa. Hyvä kapistus matkoilla. 
- Niistimeen pitää vaihtaa hygieniafilttereitä, jotka tuovat pieniä kuluja käytön mukaan
- Yksin niistimen käyttä voi olla rimpuilevan lapsen kanssa vaikeaa. Niistin pitää viedä nenään, pitää lapsi paikoillaan ja vielä imeä yhtäaikaa. Hikistä hommaa.
- Jaksaako itse imeä tarpeeksi tehokkaasti, jotta lapsen nenä puhdistuu?

Kiinnostuitko Nosiboon automaattisesta nenäimurista? Minulla on ilo tarjota tuotteesta blogini lukioille 10% alennus Kidsmedin verkkokaupasta koodilla ilopiikki. Koodi on voimassa 31.3.2018 saakka.

Onko perheessäsi käytössä jonkinlainen niistin pienen flunssan helpottamiseksi? Mihin tuotteeseen olet tykästynyt?




10 kommenttia:

  1. Oi oi! Missähän mie näin tän ekan kerran ja ihastuin kyllä ulkonäköön. Meidän lapset tosin osaavat jo niistää itse. Mekin todettiin pikkuniistäjä turhakkeeksi ja vaihdettiin friidaan. Itse en räkätaudissa pystynyt imemään edes vauvalta tarpeeksi kovaa ja tosiaan eräänlainen taistelu ylipäätään koko hoito😅 jos meille vielä tarve tulee niin kelpuuttaisin mielelläni nosiboon! Me tehtiin friidastakin diy "imuriin yhdistettävä niistin" ja kyllä se helpotti aikuisenkin oloa 😁🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sä olet törmännyt Nosiboohon, hauskaa! Minulle tämä oli ihan uusi tuttavuus ennen yhteistyötä. NenäFriidalla imeminen on oma hommansa, varsinkin jos on itse samaan aikaan kipeänä! Pigels osaan jollain tavalla törryyttää, mutta ei kovin tehokkaasti. Ja usein niistäminen ei kiinnosta. Olemme siksi käyttäneet niistintä molemmille tarpeen mukaan. Pigels kuitenkin alkaa ymmärtää, että se on hyväksi ja tulee vapaahetoisesti syliin. Kuitenkin imurin laitto nenään saa hänet vielä pyristelemään. Kaiketi jonkinlainen refleksi. Pitäisi koettaa saada tehtyä niin vaivihkaa, ettei ehdi huomata :). Toi ImuriFriida kuulostaa nerokkaalta!

      Poista
  2. Mulla ei oo minkäänlaista kokemusta niistimistä mutta tämän luettuani musta alkoi tuntua, että ehkä näistä olisi voinut olla apua pahimpina flunssakausina! Taitaakin olla niin, että jonkinlainen niistin hankitaan toukovauvan kohdalla, jos jotain röhää tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen hankkimaan. Se on inhoittava yöllä kuunnella, jos pieni on tukkoinen. Imuri avaa nenää ja auttaa näin paljon pienen oloa ja paraneekin ehkä nopeammin.

      Poista
  3. Pienillä lapsilla ei ole poskionteloa, vasta joskus 3-5 vuotiaalla ne voi tulehtua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, niin näköjään on! Olen turhaan ollut tästä vielä huolissani. Ei sillä, nenän puhdistus on silti hyvä juttu :)

      Poista
  4. Friida toimii paremmin kun käyttää Physiomer baby -nenäsuihketta ennen imua irrottamaan sitkeä lima. Mielenkiintoinen kyllä tuo Noosibukin, mutta liian kallis...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan käytetty suolaliuosta ennen imurointia. Onko tuo nenäsuihke vähän sama asia? Suolaliuos auttaa kanssa nenän avaamisessa. Nosiboon hinta on kova esimerkiksi Friidaan verraten. On laite myös parempi ja on sille pitkäksi aikaa käyttöäkin, varsinkin jos on useampi lapsi. Lasten kanssa on niin paljon hankittavaa, että pitää aina vähän miettiä, mihin panostaa ja missä pihistää😊.

      Poista
  5. Meillä ollu käytössä baby-vac ja oltu tosi tyytyväisiä.Tehokkaampi ku nenä-friida, joskin sekin tarpeellinen reissussa ja öisin. Baby-vac imaisee kyllä nenun tosi hyvin, etenki ku physiomer-suihketta suihkaisee ensin. Meillä isommat lapset jopa tykkää siitä, imaisuleikin kans on imuteltu ensin käsivarsia ja sitte nenua. Kikattavat hommalle.�� Ainoat miinukset Baby-vac:lle meiltä helposti hajoavat osat ja puhdistettavuus. Imurin putkeen menevä osa meni pikkuhiljaa käytössä säröille ku imurin suutin ei täysin pyöreä (hitusen ovaali) ja babyvac hieman ahdas siihen. Lopulta babyvacin letkun kiinnityskohtakin irtosi siitä "kuppiosasta". Harmittaa kun käytetty ihan oikein, mut ehkä hieman tuotekehittelyssä vielä tsempattavaa. Tuo "kahvakuulaimuri" ois kyllä meillä heti jos hinta ei olis noin paha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokemuksiasi! Meilläkin on uudessa imurissa hitusen ovaali suutin ja olen huomannut, että nenäimurin kiinnittäminen siihen on hankalampaa. Entisessä imurissa oli pyöreä, jolloin ei ollut ongelmaa. Höh, tuolle ongelmalle ei tosiaan oikein voi mitään. Kahvakuulaimuri on varmaan pitkäikäisempi osiensa puolesta näin äkkituntumalta, vaikka hinta onkin aika kova :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!