sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Mielikuvitusystävää etsimässä Tervasaaressa

*Kaupallinen yhteistyö HIT Mini

- Tässä peiton päällä on lohikäärme. Se ei ole purrut tai potkinut minua ollenkaan. Se on ihan kiltti!
- Ahaa, onko se sinun mielikuvitusystäväsi.
- Hmm, joo!
- Sehän on mukavaa! Se on varmasti hyvä tyyppi valvomaan uniasi. On niin vahva, että suojelee kaikelta. Otatko lohikäärmeen kainaloon, niin peittelen sinut?
- Otan. Hyvää yötä äiti.
- Hyvä yötä rakas ja lohikäärme.

Vähän tämän jälkeen Pigels nukahti levollisesti uneen. Meidän pieni sai ensimmäisen mielikuvitusystävän! Idea mielikuvitusystävästä lähti liikkeelle hyvin todennäköisesti Tomppeli - maailman paras mielikuvitusystävä -näytelmästä Tervasaaressa. Kävimme katsomassa sen tänään iltapäivällä.

Aivan täyden kympin esitys! Sekä lapset että vanhemmat nauttivat täysin rinnoin esityksestä. Meidän 1- ja 3-vuotiaat istuivat naulittuina vajaan tunnin esityksen ajan. Muutama viinirypäle tarvittiin eväskassista. Muuten teatterieväät jäivät koskemattomiksi. Luotin siihen, että Pigels jaksaa istua koko esityksen ajan. Olin yllättynyt, että Maiskikselle ei iskenyt hötky. Juuri juoksemaan oppinut taaperomme kun on tätä nykyä varsin innokas harjoittamaan tätä uutta taitoaan.


Tähän ei ole muuta selitystä kuin toimiva näytelmä. Juoni oli rakennettu pieniä katsojia ajatellen. Tarinassa leikittiin ja sinkoiltiin lapsenomaisesti vauhdilla leikistä toiseen. Lapset eivät ehtineet kyllästyä, mutta pysyivät kuitenkin koko ajan juonessa mukana. Dialogi oli lapsille tuttua ja kodikasta. Värikäs ja eloisa puvustus herätti mielenkiinnon seurata näyttelijöiden touhua lavalla. Viimeisen silauksen antoi akrobatiatemput. Pigels hyppäsi näytöksen aikana useamman kerran pystyyn huudahtaen "katso äiti, mitä toi tekee". Myös Maiskis osoitteli lavalle ja osoitti ihmetystään.

Esityksessä otettiin paljon kontaktia yleisöön ja pyydettiin apua ja ideoita. Nämä nidottiin mukavasti mukaan tarinaan. Esimerkiksi esityksen aikana esitetyn laulun sanat muokattiin lasten ehdotusten mukaan. Tällainen yleisön mukaan ottaminen voi joskus olla tosi kankeaa, mutta Tomppelissa se oli luonteva ja oleellinen osa tarinan kulkua.
Lapset näkivät makupaloja näytelmästä keväällä Lapsimessuilla Tomppelin omalla pisteellä. Hahmot olivat täten jo ihan tuttuja. Näytelmän jälkeen Pigels ei meinannut millään malttaa, että pääsee antamaa näyttelijöille halin. Kotimatkalla esityksestä keskustellessa mieleen oli jäänyt anteeksipyytämisen tärkeys. Tarinan opetus oli täten hyvin sisäistetty.

Suosittelen ehdottomasti visiittia Tervasaareen tänä kesänä. Tomppeli pyörii siellä lähes syyskuun puoliväliin saakka. Teatterin yhteydessä on pieni kioski, josta saa jäätelöä ja pientä makeaa. Suolaisen nälkään on tarjolla grillimakkaraa. Vieressä oleva ravintola Savu tarjoaa laadukkaampaa evästä. Kiva leikkipuisto on oiva paikka piipahtaa esityksen jälkeen. Meidän pienet olivat innoissaan, kun pääsivät suoraan teatterista hiekkalaatikon ääreen.

Tarkempia tietoja näytelmästä löytyy aiemmin keväällä kirjoittamastani tiiseristä Tomppeli - maailman paras mielikuvitysystävä sekä Tomppelin omilta nettisivuilta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!