sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Tomppeli - maailman paras mielikuvitusystävä + arvonta

*Kaupallinen yhteistyö HIT Mini

Kuvittele mielessäsi ihana kesäpäivä. On vapaapäiväsi ja olet perheesi kanssa suuntaamassa pienelle retkelle kohden Tervasaarta. Retken päämäärä on saarella sijaitseva kesäteatteri. Siellä esitetään koko perheelle suunnattua teatteria, sirkusakrobatiaa ja musiikkia yhdistelevää näytelmää Tomppeli  maailman paras mielikuvitusystävä.


Kaikki kuvat on otettu Lapsimessujen maistiaisesityksestä.

Näytelmä kertoo pienestä Tomppelista, joka on vakaasti päättänyt olla maailman paras mielikuvitusystävä. Kun pieni Eveliina lavastaa Tomppelin syylliseksi vahinkoon, syntyy melkoinen sotku (HIT Mini).

Esityksen aikana lapset pääsevät mukaan pohtimaan myötätunnon ja toisten hyväksymisen merkitystä. Esitys rohkaisee jokaista olemaan oma itsensä. Esitys on tehty pienet katsojat huomioiden. HIT Mini lupaa, että esityksestä nauttivat kaikki, mutta ennen kaikkea se on rakennettu 110-vuotiaille. Esityksen kesto on noin 50 minuuttia. Tämä on aika, jonka yksivuotiaskin juuri jaksaa istua katsomossa. Ainakin Pigelsin kanssa tunnin kohdalla menee maaginen raja, jonka jälkeen pakka leviää hyvin nopeasti. Esityskausi on 26.5.9.9.2018.

Jos olet käynyt aiempina vuosina katsomassa samaisessa osoitteessa Känkkäränkkä-näytelmiä, niin tämä on saman työryhmän uusin teos. Teatterin tekijät kertovat, että useille käynti Tervasaaressa on jo muodostunut tavaksi. HIT Mini esittää kesäesitystä Tervasaaressa nyt jo seitsemättä kertaa. Ensimmäistä kertaa esityksen puvustuksesta vastaa Jonna Heikkinen. Puvut on luotu kierrätysmateriaaleja käyttäen. Puvut tukevat loistavasti näytelmää ja luovat lavalle oman satumaailmansa.

Minusta vanhemmuudessa ehdottomasti parhaita puolia on, kun saan esitellä lapsilleni kaikenlaisia maailman ihmeitä. Kolmevuotiaalle ja varsinkin yksivuotiaalle maailma on täynnä niitä. Päivän kohokohta saattaa olla sateisena päivänä maanpinnalle nousseet kastemadot tai aurinkoisena päivänä lähi joessa vaakkuvat sorsat. Nämä riittävät hyvin piristämään arkea. 

Välillä on kuitenkin ihana yllättää oikein kunnolla. Antaa jotain ihan uutta ja ihmeellistä tehtävää. Kesäteatteri on minusta yksi oiva tapa luoda pienille erityinen kokemus. Sitä muistellaan Pigelsin puheissa vielä pitkään esityksen jälkeen. Näimme esityksestä pienen maistiaisen pari viikkoa sitten Lapsimessuilla. Molemmat lapset tuojottivat leijonan temppuilua suut auki. Pigels on nostanut useita kertoja esityksen jälkeen hassun leijonan temput. Äiti, miten se leijona seisoi käsillään siellä Lapsimessuilla? On hauskaa huomata, miten erityiset asiat jäävät muhimaan pienen mieleen. Kun esityksen aihe ja tarina on rakennettu opettavaiseksi, se antaa pienelle uutta näkemystä maailmankatsomukseen. Vähän vanhemmat lapset pystyvät ehkä esityksen kautta käsittelemään eteen tulleita ei niin mukavia ja hieman hankalia asioita. 

Lippuja Tomppelin esityksiin myydään Tiketissä. Tiketistä näkee myös tarkat esitysajankohdat. Liput ostetaan suoraan tiettyyn näytökseen, mutta ne voi tarvittaessa vaihtaa jälkikäteen. Tämä on nerokasta! Lapsiperheissä yllättäviä asioita sattuu varsin usein.

Loppuun vielä yksi iloinen asia. Arvon Ilopiikki-blogini Facebook-sivuilla yhden koko perheen lippupaketin esitykseen. Arvonta-aikaa on ke 23.5. klo 22 saakka. Tervetuloa osallistumaan!


8 kommenttia:

 1. Kuullostaa mielenkiintoiselta, meillä varmaan kaikenlaiset teatterihommat jää vielä pienokaisen kanssa myöhemmäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkei vielä tänä vuonna. Mutta sitten ensi vuonna onkin jo toinen juttu :)

   Poista
 2. Katselinkin heidän pistettään Lapsimessuilla. Itse tykkään teatterista ja toivon, että lapsetkin siitä innostuvat. Joku kesäteatteriesitys voisikin olla hyvä ensikosketus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mukavaa, kun on tällaisia lapsille suunnattuja esityksiä. On oikeasti kohtuullisen mittainen ja paljon touhua sekä väriä katsottavaksi. Kesäteatterista on myös helpompi hetkeksi karata, jos tulee jotain yllättävää :)

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta esitykseltä. Ihan mahtavaa, että tällaisia tehdään lapsille.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa oikein kivalle esitykselle kyllä! :) Joku kesäteatteri voisi ollakin kiva kokemus tuolle omalle taaperolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan innoissaan menossa katsomaan! Näytepalat esityksestä Lapsimessuilla ainakin lumosi meidän lapset😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!