keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Yhteissynttärit supersankari-teemalla

Pidimme viime lauantaina meidän lasten 3- ja 1-vuotisyhteissynttärit. Halusin vielä kerran järjestää pastellinsävyiset juhlat, koska tämän jälkeen se ei ehkä enää ole mahdollista. Halusin tehdä juhliin kakun Kit Kat -patukoista ja laittaa päälle jotain pastilleja. Amerikan pastilleissa oli hyvät pastellisävyt. Näin juhlan väreiksi tuli minttu ja violetti. Ne ovat myös neutraalit värit sekä tytölle että pojalle. Sävyjen lisäksi teemaksi tuli supersankarit, sillä ovathan nämä pienet meidän elämän supersankareita. Yllättävät taidoillaan joka päivä!


Täytekakun pohjan ja täytteen tein Suklaapossu-blogin kakkuohjeella. Pohjan ohje on ihanan suklainen ja mehevä. Harjoituskakkua tehdessä paistoin pohjaa hieman liian kauan, joten se jäi vähän kuivaksi. Kannattaa tarkkailla pohjaa paistoajan lopulla, minun uunissani riitti 50 minuutin paistoaika. Harjoituskakku kohosi myös keskeltä paljon reunoja enemmän. Tähän auttoi, kun laitoin kakkuvuoan reunojen ympärille märän harson. Näin reunat eivät kuumu liikaa ja kakku paistu reunoilta keskusosaa nopeammin. Tuli varsin tasainen pohja tämän kikan avulla!

Kakun korsiteluun meni noin 8 Kit Kat -patukkaa ja kymmenisen pussia Amerikan pastilleja. Me noukimme pastilleista oranssit pois, jonka vuoksi pusseja meni enemmän. Kakun koristeeksi mies osti pelikaupasta He-Manin (Maiskis) ja Ihmenaisen (Pigels), jotka ovat kukistaneet pahiksen eli Mermanin (Pigelsin mukaan isi). Hauskat koristeet, jotka ovat nyt siirtyneet leluiksi lapsille. Mies oli ihan innoissaan kakun koristeista. Taisi jossain sivulauseessa sanoa, että olisi varmasti lapsena järjestänyt itselleen He-Man synttärit, jos silloin olisi ollut tapana teema-synttäreitä järjestää:)Tarjolla teimme suolaisiksi tähden muotoisia leipiä. Leipiä oli kahdenlaisia. Toisissa oli sisällä voita, kinkkua ja hyvää juustoa. Toisten sisällä oli avokadoa (ripauksella sitruunaa tummentumisen ehkäisemiseksi) sekä humusta. Kasasimme leivät ja painoimme piparimuotilla leivät tähden muotoon. Ylijäämää leivistä jäi aika paljon. Onneksi meillä yli aika paljon yövieraita, joten ylijäämäpalat upposivat hyvin ilta- ja aamupaloilla.


Meidän lapset rakastavat hedelmiä ja marjoja, joten nämä oli mukava tuoda osaksi tarjoiluja. Mies innoistui kaivertamaan vesimelonista hauskan supersankarin, joka piristi esillelaittoa. En itse ikinä olisi jaksanut kaiverrusta tehdä. Mieheltä siihen meni korkeintaan vartti.Olen monta vuotta haaveillut, että teen juhliin kuppikakkuja. Nyt ne sopivat teemaan ja esille laittoon. Tein muffinssit Meillä Kotona -blogin pistaasi-valkosuklaamuffinsien ohjeella. Oikein herkullisia! Tein Maiskikselle omia sokerittomia porkkana-omenamuffinsseja Naperosta nautiskelijaksi -kirjan ohjeella. Näin molemmat saivat oman pienen kakun, jonka päältä puhaltaa kynttilän. Oikea kakku oli sellainen, johon ei kynttilöitä saanut päälle. Tarjolla oli myös tähdenmuotoisia keksejä, jotka tein ihan perinteisellä vaaleiden pikkuleipien ohjeella ja koristelin sokerikuorrutteella. Pigels pääsi keksien osalta osallistumaan leivontapuuhiin, mikä oli mukavaa.

Supersankari-teemaan liittyen askartelimme muutamia naamareita kartongista. Näitä laitoimme ilmapalloimme ja vesimeloni-supersankarille. Muffinsien päälle leikkasimme keltaisesta kartongista salamia, kiinnitimme hammastikkuun ja tökkäsimme muffinssien päälle. Ilmapalloille ostimme keppejä ja asetimme maljakoihin kukiksi. Koristeluissa oli varsin pieni vaiva, mutta antoivat paljon näköä pöytään. Kaikki tarjoilut ja koristelut onnistuivat! Kakun Kit Katit romahtivat reunoilta tosin aika pian ensimmäisen palan ja narun pois ottamisen jälkeen. Mutta eihän se nyt haittaa, kuvat oli jo otettu;) Vinkiksi, että reunoille kannattaa laittaa jotain kiinneainetta. Meillä ei pelkkä väleistä yli tullut täyte riittänyt.
Juhlat menivät tänä vuonna tosi rennosti. Rentous alkoi jo juhlien järjestelystä. Isosiskoni ja vanhempani tulivat jo perjantaina meille ja olivat kätevää orjatyövoimaa tarjoilujen valmistamisessa. Siskon pojat pitivät seuraa meidän lapsille. Vieraat saivat tulla omien aikataulujen mukaan juhliin liukuvasti klo 10 - 14 välillä. Näin vieraita oli tasaisesti pitkin aamupäivää ja kaikkien kanssa ehti seurustelemaan. Maiskis oli juhlien alussa vielä aamupäikkäreillä. Tällöin laulettiin Pigelsille onnittelulaulut ja hän sai avata rauhassa paketteja. Maiskiksen herättyä hän sai oman tähtihetkenssä, kun laulettiin onnittelut ja avattiin paketteja. Näin molemmat lapset saivat hetkeksi huomion vain itseensä, vaikka juhlapäivä oli molempien yhteinen.

Ihanat juhlat, joiden jälkeen äidillä oli iloinen ja helpottunut olo. Teema ja värit toimivat ja juhlat kulkivat mukavasti omalla painollaan. Juhlien sankarit vaikuttivat tyytyväisiltä. Vieraat lähtivät hymyillen kotiin. Ensi vuonna on taas mukava ottaa uusiksi<3
10 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan näköistä. Minulla syksyllä pojan 4-v synttärit, katsotaan mitä toivoo teemaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 Se on mukava, kun sankarilla alkaa itselläkin olla toiveita juhlien teeman suhteen. Katsotaan vain, miten meidän sankareilla menee tulevaisuusdessa teemat yksiin😅😂

   Poista
 2. Ai vitsi miten onnistuneilta juhlilta vaikuttaa! Ja siis se, miten yksinkertaisilla asioilla olet saanut teemaan sopivia tarjottavia, kätevää! Onnea sankareille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 Se olikin hyvä, kakun koristelu varsinkaan ei ole koskaan ollut noin nopeaa!

   Poista
 3. Kiva idea tuollaiset yhteissynttärit. Mahtavat tarjoilut on teillä ollut, lapset on varmasti nauttineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on aika luonnollinen valinta, kun ovat syntyneet peräkkäisinä päivinä😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!