lauantai 19. toukokuuta 2018

Lähtölaskenta Kalifornian aurinkoon on alkanut!

Sieltä se vihdoin saapui, LOMA, LOMA, LOMA! Huomenna pääsemme kolmeksi viikoksi reissaamaan (pääosin) Kaliforniaan. Palkintoloma on nyt ansaittu. Koulu on pulkassa ja elämäni ensimmäinen puolikas on juostu! Lento kohteeseen käy välipysähdyksen kautta Lontoossa. Menomatkaan menee 18 tuntia, joten pieni operaatio on vielä tuo itse siirtyminen. Teimme lento- ja hotellivaraukset joulun molemmin puolin. Niistä on osasta jo niin kauan, että on melkein unohtanut, mitä kaikkea olimmekaan suunnitelleet. Mutta tällainen on meidän matkasuunnitelma suurpiirteissään. Iloa lapsille ja aikuisille sopuisaan tahtiin. Postailen matkan aikana reissun kohokohdista ja muuten kuulumisia rennolla aikataululla:) 

Mustalla kattauksella mennään. Lupaan ostaa seuraavan kerran värikkäämmän laukun!


1. viikko: Los Angeles - Carlsbad - Legoland California - Santa Monica


Lentomme lähtee Suomesta sunnuntaina aamusta. Kevyen 18 tunnin ja yhden välipysähdyksen kautta laskeudumme Los Angelsin kentälle alkuillasta. Otimme majoituksen ensimmäiseksi yöksi lentokentän lähellä sijaitsevasta Sheratonista. Pääsemme nopeasti omaan huoneeseen huilaamaan pitkän matkan jälkeen. Aamulla haemme auton vuokraamosta ja ajamme parin tunnin matkan Carlsbadiin motelliin. Motelli on ihan rannan vieressä. Siellä on tarkoitus huilata rannalla ja hotellissa. Seuraavana päivänä siirrymme läheiseen Legolandin hotelliin allasalueelle huilimaan. 

Kolmen rennon huilipäivän jälkeen uskomme jaksavamme ottaa kaiken ilon irti Legolandista kahden seuraavan päivän ajan. Viikon lopuksi siirrymme Los Angelsin rannalla sijaitsevaan Santa Monicaan. Rannalla ja altaalla oloa, mutta myös kaupunkiin tutustumista tiedossa.

2. viikko: Anaheim - Grand Canyon - Las Vegas - Mammoth Lakes


Toisen viikon alussa siirrymme Anaheimiin lähelle Disney Landia. Tähän puistoon varasimme päivän kiertelyyn. Suurin osa laitteista on kuitenkin vielä meidän lapsille liian rajuja. Puistopäivän jälkeen on meidän reissun pisimpiä ajoja, kun matkaamme suoraan Grand Canyonille. Saimme majoituksen luonnonpuiston sisältä parin sadan metrin päästä kanjonista. Varasimme tämän ensimmäisten hotellien joukossa ennen joulua. Oli melkein viimeinen saatavilla oleva huone, joten nämä menevät aikaisin! 

Kanjonilla vietämme yhden täyden päivän ja ajamme sitten muutaman tunnin päähän Las Vegasiin. Olimme kahden vaiheilla Vegasista, mennäkö lasten kanssa vai ei. Hotellitarjontaan tutustuttuamme löysimme sieltä useita lapsiperheille suunnattuja hotelleja. Vegas on ajoreittimme varrella ja siellä hotellit ovat varsin edullisia ja laadukkaita, joten ajattelimme lopulta, että miksi ei? Valitsemassamme hotellissa on mm. oma hiekkaranta leluineen lapsille ja villivirta, jossa voi lillua renkailla. 

Matkalla Yosemiten kansallispuistoon pysähdymme nopeasti mm. Kuolemanlaaksossa. Yhden yön vietämme matkalla Mammoth Lakesissa ihan vain katkaistaksemme ajomatkaa.


3. viikko: Yosemiten kansallispuisto (El Portal) - San Francisco


Yosemiten kansallispuiston majoituspaikat oli jo myyty loppuun, kun katselimme niitä joulukuussa. Majoitumme tämän vuoksi El Portalista, josta on vajaan tunnin ajomatka puistoon. Yosemiten katseluun olemme varanneet yhden kokonaisen päivän. Sitten on vuorossa matkamme viimeinen etappi San Francisco, josta lähtevät myös paluulentomme. Täällä kaupunkiin tutustumisen lisäksi käymme mm. Alcatrazin vankilassa.

Oletko matkannut Kaliforniassa? Olisi mukava kuulla viime hetken vinkkejä matkaa varten. Mitä ei ainakaan kannata missata!

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa! Me asutaan täällä Kaliforniassa talvet ja kesäisin pyöritään sitten Suomessa. Olemme ihan San Franciscon vieressä.
  Disneylandissä on paljon tekemistä myös pienemmille, esim. Minnin ja Mikin talot, Cartoon Town, Hessun talo ja sen vieressä oleva leikkialue + prinsessahahmot tietenkin. Winnie the Pooh, It's a small world ja Peter Pan sopii vähän pienemmillekin. Ja sitten on sellainen jokiristeily missä näkee prinsessojen linnoja, se varmaan käy ihan kaikille. Kirjoittelin vinkkejä Disneylandiin blogiini http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/disneyland-kalifornia

  Las Vegas on kyllä hauska kokemus kerran elämässä. Kyllä siellä käy yllättävän paljon lapsiperheitä. Käykää katsomassa ainakin Bellaggion suihkulähteet ja Venetian hotelli.

  San Franciscossa tietysti Pier 39 merileijonineen ja karuselleineen on varmaan lasten mieleen. Cable cars ja tietenkin Golden Gate on nähtävä.

  Lasten kanssa on täällä helppo matkustaa kun joka puolella on hyvät tilat vaihtaa vaippoja ym. Me vaihdetaan usein myös auton penkillä kun täällähän ei ole kylmä niin hyvin onnistuu. Ihmiset rakastaa täällä lapsia eikä kukaan katso kieroon vaikka menisi vähän hienompaankin ravintolaan. Hyvää reissua ja laita viestiä minun blogiin jos tulee kysymyksiä. Sieltä löytyy paljon Kalifornia juttua. http://www.paulagaston.com/etusivu/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!