keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Mummon ja ukin pikkuapuri

Olemme viettäneet pari kesäistä päivää Savossa maalla vanhempieni luona. Aurinkoa on riittänyt. Keli on ollut aivan mahtavan kesäinen. Olemmekin viettäneet päivät pääosin ulkona. Pikku P ei ole juuri malttanut jäädä aurinkoon makoilemaan, vaan kaikenmoista pientä puuhastelua on ollut koko ajan. Varsin tehokas likka! Ajattelin antaa näiden kuvien ja Pikku P:n kertoa alkuviikon touhuiluista.

Mummolassa on punainen Elvis-kissa, joka on aivan ihana! Sitä täytyy aina tilaisuuden tullen koettaa silittää ja vaikka vähän painiakin kissan kanssa, jos vain onnistun. Äiti höpöttää aina nätisti silittämisestä, mutta kissahan lähtee karkuun, jos siitä ei pidä kiinni!


Liukasliikkeinen Elvis vaan ehtii turhan usein minulta karkuun. Kodin Noita-kissa on paljon kivempi, koska olen yleensä sitä nopeampi. Tässäkin kuvan tilanteessa jäin nuolemaan näppejäni. Jaksan kyllä yleensä yrittää uudestaan ja uudestaan. Kyllä Elvis aina välillä antaa tulla kosketusetäisyydelle. 

Mummo kaiveli navetan kätköistä minulle serkkupoikien vanhan traktorin. Traktorin päälle on vielä vähän hankala kiivetä. Eikä se edes liiku itsestään. Kuulemma pitäisi jaloilla vauhtia potkia. Tykkäänkin paljon enemmän työnnellä raktoria pitkin pihapiiriä kuin istuskella itse kyydissä.

Mummolasta löytyy useita palloja, joita on kiva heitellä. Vaikea päättää onko iso vai pieni pallo kivempi. Kuulemma tuo keltainen on äidin vanha. Ihan kivikautinen siis.

Välillä mummo tarvitsee apuani. Huomasin toissapäivänä, että aurinkoinen keli oli saanut kukat nuupottamaan. Än yy tee nyt, vettä hakemaan!Homma hoidettu, hyvältä näyttää! Mutta millainen liene vesitilanne vesipisteellä?

Hyvin tuntuu vielä vettä kastelukannuista löytyvän. Näissä onkin kiva käydä uittamassa käsiään pitkin päivää. Vesi on mukavan lämmintä, kun se on saanut lämmetä auringossa. Kannujen vieressä on myös paikka, jossa kasvaa ruokaa. Kuulemma kasvihuone. Äiti antoi minun maistaa siellä minitomaattia. Se oli hirmu mehukasta ja lämmintä. Olisin halunnut haukata kaikista, vaikka en minä niitä kokonaan malttanut syödä.

Välillä myös ukki tarvitsee minun apuani pihahommissa. Eilen autoin häntä korjaamaan ruohonleikkurin. Minä vähän väänsin ja käänsin ja johan lähti leikkuri käyntiin!Mummolassa on myös hiekkalaatikko. Kävin siellä eilen vähän tutustumassa. Olen jo niin iso tyttö, että pääsen sinne ihan omin avuin. Hiekkaleikit on kyllä ihan parhautta. Hiekkaa on kiva pyöritellä sormien välissä ja ehkä myös välillä maistella. Vaikka äiti kyllä sanoo, että hiekka on ihan yök.

 

Mummolassa pääsee myös molskimaan ja polskimaan. Eilen kylvin aammeessa pihalla. Se oli kyllä tosi kivaa. Läiskytin ja läiskytin ja läiskytin vaan vettä! Parina iltana olemme käyneet myös saunassa ja uimassa. Siinä tosi isossa ammeessa! Äitikin pystyy uimaan siinä pitkän lenkin. Minusta on kiva kellotella rantavedessä ja molskutella vettä. Vaikka se onkin vähän viileää vielä, niin ei se menoa haittaa.  Kyllä minä aina vähän huokaisen, kun äiti minut siihen laskee :)Kivoja toiminnallisia päiviä. Täällä mummolassa on vaikka mitä jännää, mitä ei kotona näe! Tää kesä taitaa olla aika kiva juttu :)


6 kommenttia:

 1. Kivikautinen ammekin! Elviksellä on hyvä ilme tuossa ekassa kuvassa.. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Elvis näyttää just siltä, että äkkiä lipettiin :P

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Sitä se kyllä oli. Meille aikuisille ihan tuttua juttua, mutta pienelle ihan uusia maailman ihmeitä. Ja saa vielä tutustua niihin hyvässä seurassa<3

   Poista

Kiitos kommentistasi!