sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Mitä me touhutaan kesällä

Olen lukenut parilta bloggaajalta kivan postauksen heidän perheensä kesämenoista. Innostuin tästä itsekin ja ajattelin väsätä meidän listan. Tulee samalla vähän mietittyä, mitä sitä tänä kesänä voisikaan tehdä ja mihin on jo tullut lupauduttua.


Pääsemme mieheni kanssa Sideways festareille kaksin perjantaina 17.6. Täpi, täpi! Olemme haaveilleet festareista koko kevättalven. Perjantaina siellä soittaa PJ Harvey, jota olemme tahtoneet päästä katsomaan jo pitkään. Sattumalta mieheni äidillä alkaa loma juuri sillä viikolla ja oli ajatellut tulla meille kylään. Pikku P:tä hän on kuitenkin pääasiassa tulossa katsomaan, joten samahan meidän on yhdeksi illaksi livistää omille teillemme :) Tämä on mummon ensimmäinen hoitokeikka, joten miehen sisko tulee lisäksi seuraksi ja kaveriksi. Tulemme kyllä yöllä kotiin, jotta olemme aamulla pikkuisen luona. Saattaa se hieman seuraavana päivänä väsyttää, mutta kyllähän sitä aina yhden päivän jaksaa.

Varasimme viime viikolla aika yllättäen reissun Tallinnaan minun perheeni kera (vanhemmat ja siskot) juhannusviikonlopuksi. Olemme ekan yön laivalla ja toisen Tallink City hotellissa. Virossa jussia juhlitaan jo päivää aiemmin, joten lauantaina pitäisi olla jo ihan normi päivä. Varmaan siellä alkaa alennusmyynnit heti silloin, niin saa olla kärppänä paikalla :)

Mies pitää yhden viikon lomaa heinäkuun alussa. Silloin ajattelimme pysytellä Helsingissä ja viettää täällä kaupunkilomaa. Ajatuksena on heittäytyä turistiksi omassa asuinkaupungissa. Vietämme kesäisen päivän Punavuoressa kahviloissa istuskellen ja pikkuliikkeitä kierrellen. Kumpulaan ja Hietsuun voisi mennä pyöräillen uiskentelemaan ja pikniköimään. Joku päivä voisi myös tehdä kirpparikierroksen. 

Mies jää isyysvapaille elokuun alussa. Silloin lähdemme heti loman kärkeen Savon suunnille visiitille molempien perheiden luo. Isona bonuksena ennen töihin paluuta reissaamme pulskaksi pariksi viikoksi *isot fanfaarit* New Yorkiin 11. - 31.8. Jenkit on ollut unelmani (tai unelmamme) jo useita vuosia ja nyt me sinne selvitään. Kohteeksi valikoitui iso omena, sillä sinne on hieman lyhyemmät lennot kuin toiselle rannikolle. Olemme varanneet matkan alkuun majoituksen Manhattanilta ja loppuun Brooklynistä. Näiden välissä on vielä vajaa viikko tyhjää. Tarkoitus olisi lähteä Nykistä pohjoiseen jonnekin rannalle lokottelemaan. Kun vain ehtisi, niin pitäisi hoitaa nuokin varaukset. Voisin sitten kertoa suunnitelmistamme tarkemmin, jos teitä kiinnostaa? Te kaikki sielläpäin matkanneet, olisi ihana kuulla teidän vinkkejä reissua varten! Mikä oli parasta? 

Muutoin pörräämme varmasti mahdollisimman paljon ulkona pikkuisen kanssa. Leikkipuistoistoja koluten ja kerrostalon oman takapihan leikkialueella leikkien. Joinakin iltoina menemme miestä vastaan töihin, niin voimme hiipparoida yhdessä pitkin poikin Helsinkiä. Helsingin jäätelötehtaan jätskejä pitää syödä useasti! Joku viikonloppu olisi kiva piipahtaa Suomenlinnassa, Pihlajasaaressa tai Seurasaaressa. Myös Korkeasaaressa tulee varmasti käytyä, kun meillä sinne kausilippukin löytyy. 

Syyskuun viides päivä palaan takaisin töihin. Mies jää hoitamaan Pikku P:tä vuoden loppuun saakka. Pikkuinen aloittaa päivähoidon täten tammikuussa. Kiva palata töihin, kun pikkuinen jää turvallisiin hoteisiin. Ei tarvitse heti töhin paluun jälkeen alkaa junailemaan päiväkotien hakuja ja vientejä. Voin vain keskittyä töitten tekoon. Isämies tuntuu olevan oikein mielissään pian alkavista "vapaista". Pääsee bondaamaan tytön kanssa ihan eri tavalla<3


9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukkakeijulla on esityksiä Helsingissä 28.6-2.7! ;3

   https://www.facebook.com/events/1562030847426035/

   Poista
  2. Uuh, ois kyllä kivaa! P on vain nykyisin niin levoton sielu, ettei jaksa montaa sekunttia sylissä istua. Haittaiskohan, jos kävelisin siellä ympäriinsä esityksien ajan ;) Tjaa, tai sit meen yksin :o

   Poista
 2. Oih, kuulostaa kivalta kesältä!
  Minullakin on luonnoksissa jo kuvia vaille valmis bucket list meidän kesästämme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kivaa, tulen lukemaan, kun saat sen valmiiksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!