torstai 23. kesäkuuta 2016

Mikä on taaperosta hottia ulkona just nyt

Ulkoilemme nykyisin Pikku P:n kanssa joka aamu, jos nyt ei aivan lehmiä sada. Pieni viihtyy ulkona erinomaisesti. Hän on useimmiten jo menossa kenkäkaapille, kun sanon, että mennäänkö ulos. Ajattelin esitellä meidän aamulenkin. Mikä kiinnostaa Pikku P:tä ulkona tällä hetkellä.


1. Rappukäytävä jo itsessään on mielenkiintoinen. Rappusten alle juokseminen on parasta. Siellä voi leikkiä piilosta. Rappusia on joka suuntaan, joissa voi treenata kiipeilyä. Matkan varrella ulos on myös katuharja, jota olisi hurjan hauska tutkia. 

2. Ulkona heti vastakkaiselta seinustalta löytyy laatikollinen hiekkaa. Aivan mahtava! Sisään pikkuinen ei vielä ole osannut kurkata, mutta kannen pintaan on tosi kiva rummutella. Laatikon päällä on myös kiva rötköttää.

3. Lähellä on polkupyöriä parkissa sekä ulkosalla, että ikkunallisessa varastossa. Niitä on niin kiva katsella ja vielä kivempi olisi koskea.


4. Seuraavaksi matkan varrelle osuu mattoteline. Ei se muuten niin kiva olisikaan, mutta  roikkuvat metallikettingit pelastavat kaiken. Niitä on niin kiva heilutella ja kilisellä. Niitten yli voi kiipeillä ja niiden päällä voi koettaa seista. 


5. Välillä taivaalla lentää lentokoneita ja joskus myös helikopteri. Niitä on kiva ihastella muiden leikkien lomassa.


6. Ilmassa viuhkuu myös lintuja. Sielä niitä ei saa kiinni, mutta maahan laskeutuneita voi koetaa lähestyä.

 
7. Maasta löytyy monenmoista ihmeteltävää. On hiekkaa ja kiviä, joita on kiva pyöritellä käsissään (ja koettaa viedä suuhun). Välillä on nurmea ja jossain kohdin kasvaa myös kukkia. Niitä on kiva ihastella ja poimia. Kallioiset kohdat ne vasta ovatkin hauskoja. Niiden päälle voi kiivetä.


8. Vähän matkan päästä kotitalosta löytyy joki, jossa asustaa iso joukko sorsia. Vesi elementtinä jo itsessään on jotain niin mielenkiintoista. Sorsat ovat täydellinen lisämauste. Harmi vaan, kun niitä ei voi silittää. Olemme saaneet aikuisten sorsien lisäksi ihastella joukkoa vauvasorsia. Aika ihania untuvikkoja!


9. Palattuamme takaisin pihalle on aika siirtyä leikkipaikalle. Ensin on vuorossa pomppukiikku. Siinä on ihan kiva pomppia hetki äidin avustuksella, mutta mikään helmi se ei vielä ole. 


10. Hiekkalaatikko nykyisin oikein kiva paikka. P viihtyy siellä pitkät tovit hiekkaa kauhoen ja eri astioita tutkaillen. Tyttö tykkää nykyisin kasata hiekkaa myös isolla kädellä itsensä päälle. Kaveri onkin usein pesuntarpeessa illalla päänahkaa myöden.


11. Viimein herkku kierroksella on korikeinu. Se on kans niin kiva! Parhaimmillaan tyttö on keinunut siinä puoli tuntia yhtä soittoa! Aika uskomatonta, kun pari kuukautta sitten homma ei kiinnostanut lainkaan. Keinu on myös hyvä paikka rauhoitella pientä. Tämän jälkeen vuorossa on nimittäin lounas ja päiväunet. 


Touhukkaan aamun jälkeen harvoin tarvitsee unta lounaan jälkeen houkutella. Tyttö nukahtaa sopuisasti rattaisiin, kun vain peittelen hänet ja työnnän parvekkeelle.  

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Meillä mennään Ässän kanssa aikalailla samalla rytmillä. Poikkeuksena, että meillä mennään leikkimään leikkipuistoon, koska asumme omakotitalossa, emmekä ole hommanneet keinuja tai hiekkalaatikkoa omalle pihalle. Ainakaan vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa! Ehkä se onkin kiva välillä lähteä pois kotipiiristä. Törmää muihin aikuisiin ja lapsiin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!