perjantai 30. lokakuuta 2015

Stokken Tray vs Play Tray

Kirjoitin blogiini noin kuukausi sitten pohdinnoistani sormiruokailun aloittamiseen valmistautumisesta. Mietin silloin olisiko jonkinlainen syöttötuoliin kiinnitettävä tarjotin kätevä ja jos kyllä, niin minkä merkkinen. Kysyin asiaa myös Facebookin sormiruokalilijat-ryhmässä ja sain tosi kivasti vinkkejä.


Meiltä löytyy kotoa jo valmiina Stokken Tripp Trapp. Kallistuin saamieni vinkkien ja omien fiilisten pohjalta lopulta Stokken omaan Trayhyn. Vajaan viikon testailun jälkeen olen ollut valintaani tyytyväinen.

Tarjottimessa minua viehätti se, että se tulee paremmin vauvalle sopivalle tasolle. Meillä ainakin ruokapöytä on sen verran korkea, että kaveri joutuu siitä vähän ruokia kurottelemaan. Tarjotin peittää etuosan lisäksi myös sivut, mikä on kätevä ominaisuus. Ruoka ei pääse näin ihan niin helposti tippumaan lattialle. Kaverilla on usein sivuilla varsinkin oikeassa reunassa isot läjät ruokaa työntyneenä. Omat ruoat voi kattaa myös isolle pöydälle aikalailla huoletta, kun tietää, ettei kaveri yletä niihin.


Mietin tarjotinta valitessani Stokken oman Trayn ja Play Trayn välillä. Sormiruokailijat-ryhmässä vinkattiin, että Stokken oma Tray istuu Baby Setin kanssa paremmin. Se tulee kiinni turvakaareen, jolloin väliin ei jää ärsyttävää rakoa. Toisin on Play Trayn kanssa. Tämän kuultuani kallistuin lopulta Stokken oman tarjottimen puolelle. Stokken Tray on lisäksi uutena pari kymppiä edullisempi. Se ei ilmeisesti sovi vanhimpiin Tripp Trappin malleihin, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä. Play Tray menee joka malliin. 

Stokken Tray on pienempi ja matalareunaisempi Play Trayhyn verrattuna. Minusta on mukava, että vauva ei jää kamalan kauaksi pöydästä. Siten yltää vielä itse pöydässä istuessa esimerkiksi nappaamaan kaverin lautasesta kiinni, jos se on vaarassa lentää lattialle. Meillä on ihan kivasti pöydän päässä tilaa, joten sen puolesta siihen olisi mahtunut isompikin tarjotin. Sanoisin, että reunojen korkeus on Trayssa ihan riittävä, pitää varmaan myös pienen määrän nestettä sisällään. Tätä ominaisuutta emme ole tosin vielä päässeet testaamaan. 


2 kommenttia:

  1. Tuo Stokken Tray on minustakin alkanut vaikuttaa Playtrayta paremmalta vaihtoehdolta :) Pisteet siitä, että sopii hyvin Baby Setin kanssa, ei jää mitään hirveitä rakoja ja hintakin kivasti halvempi. En jaksa uskoa, että sillä parinkympin lisähinnalla saisi tässä tapauksessa mitään erityistä etua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!