perjantai 23. helmikuuta 2018

#tb syksyn lomaan: Mitä kaksilapsinen perhe ehtii viikon aurinkolomalla?

Minulle on iskenyt pieni lomakaipuu. Ajatuksissa on jokin ihan pieni ja helppo viikko auringossa. Lämmintä, uima-allas ja vaikka all inclusive. Näin voisi keskittyä vain oleiluun altaalla ja hauskanpitoon lasten kanssa. Meillä on kuitenkin toukokuulle matka Jenkkeihin varattuna, joten sinne asti pitäisi vielä jaksaa odotella. Jotta voisin tuntea taas auringon lämmön ja tuoksutella klooria uima-asuista päädyin muistelemaan meidän viime syksyn matkaa Turkkiin. Aloitin matkan jälkeen postauksen tekemisen, mutta se jäi puolitiehen. Ajattelin jatkaa lomakuumeissani se nyt loppuun. Eihän tällaisissa ole aikarajaa!

Matkustimme viime syyskuussa Turkin Sideen, kun Pigels päälle kaksi vuotta ja neljä kuukautta sekä Maiskis oli hieman alle neljä kuukautta. Matkaseurueeseemme kuului oman ydinperheen lisäksi minun vanhempani, siskoni ja hänen kaksi kouluikäistä poikaansa. Majoituimme Barut B Suites hotellissa. Koko loman ajan oli ihanan lämmintä. Päivälämpötila kohosi joka päivä 35 asteeseen. Hotelli oli mukavan pienehkön kompakti. Kaikki palvelut olivat lähellä. Uima-altaat mukavia ja parissa vesiliukumäessä riitti vauhtia. Ruoka oli all inclusive -rannekkeella lähes aina saatavilla. Vaihtelua eri päivinä oli mukavasti ja ruoat olivat erittäin maistuvia.

Millaisia kokemuksia viikon aurinkolomalla saa, kun mukana on kaksi alle kolmevuotiasta lasta? Katsotaanpas...


Saa pakata 35 kiloa matkatavaroita

Kahden vaippaikäisen kanssa matkatessa pelkästään vaipat vievät hyvän tilan matkatavaroissa.  Pigels on ollut päivisin pääosin ilman vaippaa, mutta kaikessa touhussa vahinkoja saattaa sattua.  Siksi otimme Pigelsillekin aika paljon vaippoja varuiksi mukaan. Hän kuitenkin oli mitä hienoin pottasankari, joten saimme tuoda melkein kaikki vaipat takaisin kotiin. Perusvaippojen isäksi mukaan tarvittiin uimavaipat, kosteuspyyhkeet, vaihtoalustat ja harsot. 

Osasimme pakata Pigelsille aika hyvän määrän vaatetta mukaan. Kaksi asua päivässä on aika hyvä määrä, vaikka altaalla iso osa päivästä useimpina päivinä oltiinkin. Aurinkorasva, jäätelö, juomat ja ruokailut muutenkin kuitenkin sotkevat vaatteet aika usein vielä kaksivuotiaalta. Maiskikselle meillä oli liian vähän hihattomia tai lyhyhihaisia paitoja. Pakkasimme mukaan turhaan mitään pitkähihaista tai -lahkeista hänelle. Kohteessa oli niin kuuma, ettei niitä voinut hänen päällään pitää, vaikka olisivatkin antaneet suojaa auringolta. Harso olikin paras aurinkovarjo. Maiskiksen vaatteista jäi täten paljon käyttämättä. Kaveri makaili muutenkin altaalla vaippasillaan varjossa. Iltaisinkin riitti usein pelkkä body.

Kosmetiikkatuotteet ja lääkkeet vievät yllättävän paljon tilaa. Aurinkorasvaa pelkästään kuluu tällaisella porukalla melkein pullo mieheen!

Voi oleilla vähintään neljä tuntia altaalla päivässä, laskea kymmeniä vesiliukuja ja hankkia pari mustelmaa

Hotellistamme löytyi iso uima-allas sekä kaksi pienempää lastenallasta. Näissä molskittiin päivittäin koko rahan edestä. Pelkästään lämmin ilma houkutteli välillä viiluuttelemaan altaaseen. Erillisestä altaasta pääsi laskemaan kahdesta isommasta liukumäestä, joista toisesta sai aikuisenkin makuun hurjat kyydit. Mäkeä tuli laskettua sen verran monesti, että peppuun jäi muistoksi pari pientä mustelmaa! Pigels lähti serkkupoikien houkuttelemana rauhallisempaan mäkeen ja laski siitä useita kertoja joko minun tai isänsä sylissä. Uudestaan! Kuului aina mäen jälkeen. Myös lastenaltaan norsumäkeä Pigels saattoi laskea kymmeniä kertoja putkeen.


Voi tehdä viisi reissua merenrantaan 

Hotellin vieressä noin puolen kilsan päässä oli hotellin oma merenranta. Rannalla kävimme melkein joka päivä. Meressä oli ihanan lämmintä vettä. Ranta oli siisti ja syveni mukavassa tahdissa. Yhtenä iltapäivänä oli vähän enemmän aaltoja. Silloin pääsi hieman ratsastelemaan aalloilla. Pigels ui ja rakenteli hiekkakakkuja rannalla innoissaan. Kaikista mukavinta taisi kuitenkin olla ekana päivänä päästä uimaan lämpimään hiekkaan. Käytimme Maiskista myös kerran meressä uimassa. Herra uiskenteli oikein tyytyväisenä. Hotellin all iclusiveen kuuluvasta rantabaarista sai juomia ja syötävää, joten söimme pari kertaa lounaan rannalla. Ruoka oli hyvää, muttei niin laadukasta kuin buffassa.


Ehtii katsomaan kaksi pientä nähtävyyskierrosta

Kävimme kahtena aamupäivänä lähialueen turistinähtävyyksiin tutustumassa. Emme halunneet tehdä kovin kunnianhimoisia suunnitelmia matkaseurue huomioiden, mutta jotain pientä kuitenkin. Yhtenä aamuna suuntasimme Managvatin putouksille ja toisena Sideen katsomaan amfiteatteria, viittä pylvästä sekä vanhaa kaupunkia muutenkin (lue ostoskatua). Molemmat kohteet olivat kymmenen minuutin taksimatkan päässä. Reissut toivat mukavaa vaihtelua loman rytmitykseen ja nähtävyydet olivat käymisen arvoisia. 

Voi toteuttaa kolme pikaista shoppailuiltaa

Käväisimme kolmena iltana hotellin läheisissä ostoskeskuksissa. Niissä oli myynnissä lähinnä kopiotavaraa. Ostoskeskukset olivat pieniä, joten pulska tunti riitti aina yhden kiertämiseen. Näihin ehtikin hyvin uima-ajan jälkeen ennnen päivällistä.

Ps. Pigels ei todellakaan syönyt koko annosta :)
Viikkoon mahtuu kymmeniä päikkäreitä ja parisenkymmentä kierrosta buffasta 

Hotellin buffan tarjonta oli yllättävän hyvä. Voin sanoa, että parhaita all inclusive ruokia, mitä olen tähän mennessä saanut. Salaattipöytä oli monipuolinen ja lämmin tarjonta oli vaihtuvaa ja hyvää. Myös lapset löysivät aina jotain syötävää. 

Lapsemme olivat todella reippaita koko loman ajan. Turhaa kitinää ei kuulunut kertaakaan. Pigels rupesi todella reippaasti aina päiväunille ja nukkui normaalista poiketen myös useana iltapäivänä toiset päikkärit. Touhua ja tohinaa oli niin paljon, että unelle oli tarvetta. Toisaalta päiväunet jäivät useana päivänä vähän lyhyiksi. Pigels nukkui päikkärit aina rattaissa. Maiskis nukkui myös hienosti vaihdellen kantorepussa, rattaissa tai rantatuolilla.

Iltaisin väsymys oli kuitenkin jo pakosta läsnä. Päivällinen alkoi vasta klo 18.30. Pigels jaksoi yleensä hyvin, mutta halusi kyllä heti ruokailun jälkeen nukkumaan. Maiskis oli iltaisin todellinen äidin poika, jolloin vain minun sylini oli hyvä paikka. Hän nukkuikin useimmat päivälliset kantorepussa kyydissäni. Söin joko istuen tai seisten, tilanteesta riippuen.Loma oli kaikenkaikkiaan onnistunut. Helppo all inclusive loma toimii pienten lasten kanssa erinomaisesti. Voi keskittyä uimiseen ja hauskanpitoon. Varjoa on aina tarjolla ja hotellihuone lähellä. Vauhtia toki riittää varsinkin isomman porukan kanssa. En kiellä, jottei olisi ollut hetkiä, jolloin piti vetää syvään henkeä. Mutta mihinkään isompaan ongelmaan emme törmänneet. Ja onhan se totta, että tällaisen loman jälkeen voisi olla vielä toinen viikko lomaa rentoutumista varten. Silti en vaihtaisi, oli hurjan hauskaa!


1 kommentti:

  1. Olemme olleet Turkissa tarkemmin Sidessä monesti ja aina tykätty! Mukana on ollut aina poikani 10v ja tyttö 15v, mies ei aina mukana. Olemme aina vuokranneet asunnon, ei kovin tykätä hotelleista kun siellä aina sitä samaa pakko syöttöä ja paljon venäläisiä. Sidessä saa halvalla vuokrattua todella nättejä ja kivoja asuntoja. Retket mitä jokaisen pitäisi harrastaa turkin reissun aikana olemme ostaneet netistä Nasa Tourin kautta heidän suomalaisilta nettisivuilta. Kaikki toiminu, kuljetus pelaa ja kivoja ihmisiä. Suosittelen tukemaan tällaisia yrityksiä, eikä niitä kaduilla huutelijoita.. joutaisi kotiin ne jo! Harmittaa kun vieläkin monet turistit sortuu niiden kadulla huutelijoiden uhriksi ja huijattavaksi. Ensimmäisen ja viimeisen kerran kun me ostettiin kadulta retki niin eipä tullut kyyti edes paikalle, ja kun mentiin asiasta valittamaan niin eivät muka olleet ikinä meille edes myynyt mitään retkeä, todella törkeää! Netistä ostettuna saa kuitin sentään tositteeksi tälläsille huijareille!
    Tytön lempi retki on ollut joka kerta merieläinpuisto tai delfinaario, ja pojan merirosvolaiva ja vesipuistot, näitä vesiaktiviteetteja on helppo harrastaa sidessä kun ihana meri aivan vieressä ja säät suosii. Nasa Tourilta löytää nämä kaikki, ja hinnatkaan ei pahat kun tietää mitä kaikkea siihen sisältyy.
    https://fi.alanyadailytrip.com/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!