torstai 5. toukokuuta 2016

+6 kuukautisen vauvan hyödyllisimmät tarvikkeet

Tein listan hyödyllisimmistä pikkuvauva-ajan tarvikkeista sen jälkeen, kun Pikku P täytti kuusi kuukautta. Tämän listauksen löydätte täältä. Ajattelin silloin, että kasaan uuden listan pikkuisen täytettyä vuoden. Nyt kuitenkin jäin miettimään, että mitäs välineitä sitä enää on käytetty? Tuntuu, että ensimmäiset kuukaudet on varsinaista välineurheilua, mutta nyt ei enää niinkään. Katsotaanpas, millaisen listan sain aikaiseksi.1. Rattaat
Meidän ihanaiset Bugaboo Cameleonit ansaitsevat edelleen kärkisijan. Niitä on kyllä käytetty koko rahan edestä. Rattailla pääsee kokonsa puolesta melkein kaikkialle. Selkänojan kaltevuutta saa säädettyä nopeasti. Myös sitä, matkustaako lapsi kasvot vai selkä menosuuntaan, on aika nopea vaihtaa. Ne on helppo ja nopea kasata tarvittaessa ja mikä tärkeintä Pikku P viihtyy niissä erinomaisesti. Käymme rattailla ulkona päivittäin. Nykyisin tyttö nukkuu rattaissa päikkärit myös parvekkeella, eikä pelkästään liikkeellä ollessamme. 2. Tripp Trapp -tuoli
En usko, että löytyy montaa lapsiperhettä Suomesta, joilla ei ole syöttötuolia. Tripp Trapp syöttis varsinkin omalla tarjottimella varustettuna on ollut meille oiva valinta. Lapsi viihtyy tuolissa ja se on myös sopivan pieni heti kuusikuukautiselle. Me emme tarvinneet juuri tyynyjä selän taa viritellä alkuvaiheessakaan. Tuoli myös muuntuu isommalle sopivaksi, kun sen aika on. Tuoliin kiinnitettävä tarjotin on ollut tosi hyvä varsinkin sormiruokailtaessa. Ruoka pysyy hyvin tarjottimella, jollei nyt tarkoituksella niitä aleta sieltä pois heittelemään.


3. Turvaistuin
Meille auton omistaville turvaistuin on pakollinen hankinta. Olemme käyttäneet ostamaamme Cybexin Sironaa nyt pari kuukautta. Se vaikuttaa hyvältä valinnalta. Tyttö viihtyy tuolissa oikein hyvin. Turvakaukaloon verraten asennon saa paljon istuvammaksi, mikä miellyttää pikkuista. Näin tuolissa on kivempi lueskella kirjaa tai katsella ulos. Toisaalta tytön nukkuessa tuolin saa aika kaltevaksi. Minusta on mukavaa, että tyttö saa vielä matustaa selkä menosuuntaan päin. On turvassa siellä omassa sopukassaan. Tuolin saa käännettyä auton oveen päin otettaessa tai laitettaessa lasta kyytiin. Helpottaa paljon hommaa varsinkin ahtailla parkkipaikoilla. Tuolin saa käännettyä myös kasvot menosuuntaan, kun istuin käy toisinpäin ahtaaksi.

Parin kuukauden takaisia turvaistuimen hankintamietteitä voit lukea täältä.4. Oma sänky
Pikku P:n pinnasänky on päässyt nyt todella käyttöön, kun tyttö on päälle kuukauden koisinut siellä koko yön. Aiemminhan kaveri tuli meidän keskeemme puolivälissä yötä. 

5. Vanna
Vannassa on saatu irti monet hymyt ja naurut. Molskiminen ja polskiminen on vaan niin kivaa! Vannaaminen on nykyisin vielä niin helppoa, kun tyttö osaa istua itse. Toki tuohuja pitää valvoa koko ajan. Tytöllä tuntuu olevan kova hinku juoda vettä koko ajan vannaillessa. Tai sitten hän koettaa itse sukeltaa... Vannassa voi lukea kylpykirjaa tai leikkiä kylpyleluilla. Ja räiskiä paljon vettä! Vannan voi ottaa myös mukaan saunan lauteille. Näin voi yhdistää kaksi kivaa tekemistä yhdeksi.

Millainen on sinun vauvantarvikkeiden top 5? Osuuko listani tavarat yksiin vai vaihtaisitko jotain?4 kommenttia:

 1. Hyvä lista! Minun listaani pääsisi varmasti hyvin pitkälle nuo samat! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on noiden listasta löytyvien juttujen lisäksi myös kantoreppu edelleen kovassa käytössä. Siihen saa niin näppärästi pojan mukaan kotihommiin (ja samalla pois pahanteosta ;), ja luulisin että kesällä tullaan käyttämään sitä enemmän myös ulkona liikkuessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantoreppua mietin itsekin tähän listaan, mutta laitoin kuitenkin sitten vannan. Kantoreppu on meillä aina kausittain kotona käytössä ja välillä sitten ei taas yhtään. Riippuu, miten hyvin tyttö viihtyy itsekseen leikkien, kun touhuan aikuisten juttuja. Sen näkee, miten paljon kesällä tulee käyttöä. Nykyisellään tyttö on niin viehtynyt kävelemiseen, ettei malta kantorepussa pitkää aikaa olla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!