sunnuntai 18. elokuuta 2013

Uuden kämpän purkuhommia

Saimme avaimet uuteen asuntoomme viime keskiviikkona. Asunnon pikaisessa tarkastuksessa löytyi pari asiaa, mitä emme olleet ottaneet huomioon aiemmin. 


Eteisestä läpi kodinhoitohuoneen kulkee vesi- ja ilmastointiputket sekä sähköt. Tämän vuoksi katto on parikymmentä senttiä matalammalla tällä alueella. Ylätyksenä tuli se, että kodinhoitohuoneessa katon madallus on tehty paneloimalla, kun muualla madallus on Gyproc-levyä. Noh, tästä tulee siis hieman lisähommaa, kun kodinhoitohuoneen kohdalle tulee tehdä uusi kotelointi.


Tiesimme, että keittiön ja kodinhoitohuoneen välissä on kantava seinä, joka tulee jättää paikoilleen. Yllätykseksemme seinä oli kuitenkin suhteellisen paksu, melkein 40 cm. Hmm, tähän tulee keksiä jokin hauska yksityiskohta, jotta se näyttää sisustuselementiltä. Ehkä sen voisi päällystää kokonaan betonitapetilla?


Emme haluaisi laittaa uusille keittiökaapeille ollenkaan yläsokkeleita. Keittiöaappien yläpuolella kulkee kuitenkin ilmastointiputkia ja muutakin sälää, joten pitää miettiä, miten nämä voisi jättää nätisti näkyville. Osaan tilaa tulee täyskorkeat kaapit, jolloin tämä ei ole haitaksi, mutta välitilallisten kaappien kohdalla ongelma tulee esiin.

Remontin lupaprosessi eteni loppujen lopuksi varsin nopeasti isännöitsijän palattua lomalta. Viime torstaina tekniikan puolen henkilö kävi katsastamassa asuntomme sekä kuuntelemassa remonttisuunnitelmamme ja antoi luvan remontin aloittamiselle. Pääpointit olivat tiivistetysti se, että astianpesukoneen ja hanakaapin alle tulee laittaa valumiskaukalo.

Aloitimme remontin valmistelut heti luvan saatuamme ja torstaipäivä menikin uuden kodin lattioita suojatessa ja varusteita kerätessä. Torstaista eteenpäin olemmekin käyneet ainakin kerran päivässä Prismalla lisävarusteita hakemassa, useimmiten kaksikin kertaa. Vähän vaihtelua kuvioon saa, kun lähellä on kolme eri Prismaa ja voihan välilä mennä vaikka K-Rautaan:)

Perjantaina alkoi remontin vaihe yksi eli kodinhoitohuoneen seinien purkaminen. Ensimmäiset reiät teimme vasaralla ja totesimme seinän koostuvan kahdesta vastakkaisesta Gyproc-levystä, joiden välissä on tukena metallisia pilareita. Tämä oli odotettu ilouutinen! Pian seinät alkoivat kadota kuin itsestään, kun materiaali lähti useimmista paikoista sahaamalla tai repien sorkkaraudalla. Sähköjohtojen kohdalla purkaminen piti ottaa varovaisemmin. Aika neuroottista saada vain joskus tuhota, sanoisin!Ensimmäisen päivän eli perjantain aikana saatiin kodinhoitohuoneen etuseinä sekä katto purettua. (hämärä ja iPhone=ei hyvä kuvanlaatu, pahoitteluni)Lauantaina lähti sitten toinen seinä.


Laitomme vanhat keittiönkaapit myyntiin Huuto.nettiin ja saimme ne sitä kautta kaupaksi. Ostajat purkivat sunnuntaina itse kaapit paikoiltaan ja antoivat lähtiessään nipun seteleitä. Tätä voi kutsua helpoksi ja mukavaksi keittiön puruksi. Samalla raivailimme vielä irtaimia osia kodinhoitohuoneesta. Tältä siellä nyt sitten näyttää. 

Ensi viikolla on vuorossa kodinhoitohuoneen lattian piikkaus ja tasoitus muun lattian kanssa samaan linjaan. Keittiön alueelle asennetaan laattalaminaatti, mutta muuten vanha lattia jää paikoilleen. Vanhan parketti pitää siis leikata pistosahalla oikeaan malliinsa eli kattamaan vain olohuoneen puoli. Myös katon kotelointia olisi tiedossa. Paikalle tarvitaan lisäksi putkimies ja sähkömies tekemän omat temppunsa. 

Sotkuisin vaihe on jo melkein ohitettu. Vielä kun saadaan kodinhoitohuoneen lattia poistettua, niin päästään viemään pakullinen jätettä Sortti-asemalle. Todella mukavaa, että saadaan hoitaa nämä asiat pois alta ennen muuttoa. Katsotaan, mitä kahdessa viikossa vielä ehditään tekemään. Ja voi että asunnosta tulee hyvä, kun kaikki on valmista<3


4 kommenttia:

 1. Vau, hienolta näyttää!

  Saatte tällä vauhdilla kyllä paljon aikaiseksi ennen muuttoa:)

  -tm

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Kyllähän tuo keittiö oli aika pieni.. paljon parempi tulee näin :)

  Remontti-intoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, totta puhut. Vanha huono, uusi täydellinen;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!