perjantai 9. elokuuta 2013

Fiiliksiä Slovenian matkalta

Kävimme mieheni kanssa kesäkuun lopulla parin viikon lomalla Sloveniaa kiertelemässä. Tällä kertaa tahdoin perinteisten nähtävyyksien katselun lisäksi järjestää hieman muitakin aktiviteetteja.


Loman alkuun rentouduimme pari päivää Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa. Kaupunki on mukavan pieni ja rento, jossa on eläväinen vanhakaupunki joen ympärillä. Vanhassa kaupungissa on paljon mukavia ravintoloita ja kahviota joen varrella.


Itä-Eurooppalaiseen tyyliin kaupungin korkeimmalla kukkulalla on myös linna, josta voi käydä ihailemassa maisemia.


Ljubljanasta siirryimme Blediin ja tutustuimme kaupungin nähtävyyksiin, kuten vuoren päällä olevaan linnaan ja kirkkoon pienellä saarella keskellä Bled-järveä.Yksi matkamme kohokohdista oli, kun teimme kaksipäiväisen vaelluksen Slovenian korkeimman Alpin, Triglavin, huipulle (2864m). Mukaan vuokrasimme oppaan LifeTrekin kautta.


Loppuloman ajan kiertelimme Sloveniassa pyörillä. Reitti kulki Bledistä Kranskja Goran kautta Boveciin ja sieltä Klinecin viinitilalle. Viimeiseksi yöksi ennen paluuta Ljublianaan poikkesimme Italian puolelle Triesteen. Alla kuvia ajomatkan varrelta.


Matka oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut. Slovenialaiset ovat todella auttavaisia ja ystävällisiä. Useimmat heistä myös osaavat todella hyvin englantia, mikä helpottaa liikkumista.

Ruokakulttuuri on vähän Italian tyylistä. Pitsaa, pastaa ja ilmakuivatttua kinkkua on tarjolla lähes joka ravintolassa. Ns. Jugoslavialaista perintöä on mm. Burek, joka on erittäin täyttävä ruoka. Burek on tehty voitaikinasta ja lehtien välissä on yleensä joko kotijuustoa tai jauhelihaa. Tätä herkkua oli maistettava ihan nostalgia mielessä, sillä aiemmilla matkoilla Burekkeja on tullut syötyä enemmänkin mm. sen alhaisen hinnan vuoksi:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!