perjantai 29. huhtikuuta 2016

Pikku P:n yksivuotislahjat

Tytön ensimmäinen syntymäpäivä lähenee hurjaa vauhtia. Kääk, ensi tiistainahan ne virallisesti jo on! Pidämme juhlia hajautetusti viikon mittaan. Tiistaina on vauvakaverit kylässä äiteineen. Keskiviikkona kyläilee vanhempien kaverit pikaisesti. Samalla juhlitaan miehen synttäreitä. Hän jatkaa siitä sitten kavereidensa kanssa Helsingin yöhön. Lauantaina on viralliset synttärit, joihin on kutsuttu molempien perheet ja kummit. Ensi viikko saadaan elää siis juhlahumussa!

Juhlien teema ja tarjottavat alkavat olla suunniteltu ja lahjatkin hankittuna. Meidän vappu menee suurelta osin kotia siivotessa ja leipoessa juhlia varten, mutta en ole tästä harmissani. Kivaahan se oikeastaan on. Mikä pelottavinta, olen jopa vähän innoissani ikkunanpesusta! Isoin ongelma tässä onkin varmaan saada tämän mamman pää sisäistämään se uutinen, että hänen pienokaisestaan tulee taapero. Laitan teille kuvitusta juhlista jälkikäteen, mutta lahjat voin paljastaa jo nyt. Pikkuinen kun ei vielä blogiani lue, joten salaisuus säilyy:)
Lahjat tytsylle ovat kasaantuneet oikeastaan melkein itsestään. Vähän liian helposti. Suurin ja kaunein on ehdottomasti tämä viime viikonloppuna siskoni luota Savosta roudaamamme pöydän päälle kasattu junarata junineen. Tai tällä hetkellä se on meidän olohuoneen pöytä. Katsotaan, mikä sen lopulliseksi säilytyspaikaksi tulee. Siskoni oli ostanut sen aikoinaan Partasen loppuunmyynnistä. Nykyisin rata on hänelle tai oikeammin hänen pojilleen tarpeeton, joten keräsimme sen talteen.  

Tyttö on saanut tutustua siihen jo näin etukäteen, kun eihän tuota olisi voinut mihinkään piilottaa. Tuskinpa hän siitä pahastuu. Rata on herättänyt paljon kiinnostusta. Junia ja vaunuja on kanneltu pitkin asuntoa. Niitä on löytynyt melkeinpä joka nurkasta. Ehdottomasti mielenkiintoisin rakennelma on nosturi, johon saa magnetilla junavaunun roikkumaan. Nosturissa on kaksi vipua, josta toisesta se kääntyy ja toisesta naru nousee ja laskee. Tyttö tosin vielä oikaisee mielellään ja vetelee nosturia liikkeelle suoraan narusta.


Toinen, köhöm, hieman aikainen lahja on Puky potkupyörä. Tässä ikäsuositus taitaa olla kahdesta vuodesta eteenpäin. Satuin löytämään käytettynä, niin ostettavahan se oli. Kokosuositus on 85 sentistä ylöspäin, joten kyllä tyttö kokonsa puolesta sillä jo syksyllä voi potkia. Katsotaan kuinka käy. On ainakin sitten ensi vuodeksi valmiina. Olen itse niin innokas pyöräilijä, joten haluaisin tytönkin jo pääsevän testailemaan tätä riemua!


Kolmas ja viimeinen lahja on raskausaikana kirpparilta ostamamme Lego-paketti. Setistä löytyy itse Prinsessa Ruusunen, joten ajattelimme jo silloin, ettei vikaan voi mennä. Kiltisti olemme jaksaneet tänne saakka pakettia säilyttää. Nyt tyttö jo osaa setillä leikkiä. Ainut on prinsessan kankainen hamonen. Jos se alkaa liikaa matkustaa vielä suuhun, niin pitää laittaa vielä hetkeksi talteen odottamaan.

Minua kiinostaa kovin muiden lahjalistat. Millaisia lahjoja teillä on aikeissa antaa tai olette antaneet yksivuotiaalle?


6 kommenttia:

 1. Meidön pojalle ostettiin yksivuotislahjaksi Brion leikkikeittiö ja oma huone :D

  Teidän lahjat vaikuttaa todella ihanilta <3 Varsinkin tosta junaradasta oon vähän kade ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat lahjat teillä! Ei meilläkään oma huone olisi kohta pahitteeksi, kun lahjat on noin suurikokoisia;) Kiitos, tuo junarata on aika erikoinen!

   Poista
 2. Minusta on ihanaa, kun kaikki lahjat ovat kierrätettyjä<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!