maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vauhdikas perjantai

Viime perjantai oli meillä tytön kanssa varsin toiminnantäyteinen. Kävimme ensin katsomassa näytelmän Kansallisteatterissa ja messuilimme sen jälkeen loppupäivän. Pikku P viihtyi koko päivän reippaasti menossa mukana, mutta oli varsin vauhdikkaalla päällä illasta. Taisi tulla pienet hötkyt kaikesta ohjelmasta.


Lavasteita tutkimassa.


Kansallisteatterissa pyörii nyt Äitikortti-näytelmä. Viime perjantaina he järjestivät erillisen vauvanäytöksen eli Willensauna pakattiin täyteen äitiä ja lapsia. Taisi siellä olla pari isiäkin. Aika jännää! Hyvin näyttelijät suoriutuivat rooleistaan, vaikka yleisö olikin hieman äänekkäämpää ja levottomampaa. Käytännönjärjestelyt toimivat joutuisasti. Kaikkien vaunuille löytyi tilaa ja vaipanvaihtopisteelle mahtui useampi vauva kerralla. 

Itse näytelmä oli viihdyttävä. Löytyi useampi kohta, joka tuntui vauva-arjesta tutulta. Läpi käytiin vauvan hankkimisen päättäminen, raskaaksi tulemisen kiemurat, itse raskausaika ja synnytys. Lopuksi kuvattiin vauva-arkea. Näytelmään oli poimittu mukavia arkisia yksityiskohtia niitä kaunistelematta. Mitään suurempia uusia ajatuksia näytelmä ei esitellyt, enemmän se oli kepeä eteenpäin völjyvä seurattava. Esityksessä pysyi hyvin mukana, vaikka pikkuinen vaati oman huomionsa.

Miten tyttö sitten viihtyi teatterin penkillä? Varsin hyvin. Äitkortissa lauletaan jonkin verran lastenlauluja. Ne herättivät pienenkin mielenkiinnon. Muutenkin touhua lavalla oli välillä kiva seurata. Väliaikaan saakka aika vierähti kepeästi. Tauon jälkeen alkoi olla levottomampaa. Väsymys alkoi painaa. Naksuja kuluikin tauon jälkeen melkein rasiallinen. Esitys loppui varsin sopivasti, ylimääräinen vartti olisi ollut jo liikaa. 

Kun ostin liput, niin P liikkui vielä huomattavasti vähemmän. Silloin ajattelin, että helpostihan kaveri viihtyy. Heittää vaikka vaan viltin lattialle. Näköjään liikkuvaisempikin lapsi viihtyy, kun on mukana leluja ja ruokaa.
Oho, onpa porukkaa! Taidanpa ottaa apinaevästä :)

Teatterin jälkeen suunnistimme Lapsimessuille. Siellä ehdimme olla kolmisen tuntia. Aika meni paljolti lastenvaatteita katsellen. Olimme kaverini kanssa rattailla liikenteessä. Rattaat olivat muuten oivat, mutta myyntipisteiden rekkien väliin niiden kanssa ei kovin ketterästi päässyt. Kävimmekin vuorotellen katselemassa tarjontaa tarkemmin. Vaipanvaihto onnistui jonottamatta Liberon pisteellä ja imetyspaikka löytyi hallin takaosasta käyttämättömän katsomon luota. Eväinä pikkuisella oli mukana smoothiepussien lisäksi apinaevästä, kasvismuffinssia ja erilaisia naksuja. Iltapäivä vaikutti varsin rauhalliselta messuilla. Kuvista päätellen aamulla oli ollut selkeästi enemmän porukkaa. 

Suurimmat energiat kävimme kuluttamasta pieniltä Pajulahden urheilupuiston temppuradalla. Varsinkin pitkä "pomppusuora" oli P:n mieleen. Aika vähän touhuttavaa messuilta löytyi ainakin vajaalla vuotiaalle. Temppurata oli kiva, mutta siellä oli sen verran isompia lapsia, ettei ihan vapaaksi voinut laskea. Emme tosin kiertäneet aluetta ihan kokonaan, kun meillä ei ollut niin paljoa aikaa. 


2 kommenttia:

  1. Olipas teitillä toiminnan täyteinen päivä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joskus tapahtumat sattuu samalle päivälle. On sitten pakko mennä kaikkiin :P

      Poista

Kiitos kommentistasi!