keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Smoothieta tyttärelle ja äidille

Olin ennen Pikku P:n syntymää varsinainen smoothiesyöppö. Oli kausia, jolloin tein smoothieta useinpana aamuna aamupalaksi ja saatoin syödä toisen satsin vielä lounaaksi tai päivälliseksi. Pikku P:n synnyttyä smoothiet unohtuivat. Osaksi varmasti sen vuoksi, että kone pitää niin kovaa ääntä. En tohtinut huudattaa laitetta, kun toinen nukkui.


Ostin pari kuukautta sitten Pikku P:lle Ipanaisilta Squeasy Snacker pullon. Pulloon voi laittaa soseita tai smoothieta, mutta myös nestemäisempää juomaa, kun laittaa lisäsuuttimen kiinni. Ajatuksena oli, että voisin tehdä pikkuiselle pulloon mukaan eväitä, kun lähdemme reissuamaan. Tein pulloon pari kertaa eväät mukaan, mutta sitten pullo unohtui kaapin kätköihin. Laiskuutta. Nyt herättelin itseäni uudelleen tähän ajatukseen. Tuntuu, että tytöllä on lähipäivinä ollut niin kova ruokahalu, että matkaevääksi ei oikein riitä enää pieni hedelmäpussi. Jotain extraa piti keksiä talk murujen ja naksujen lisäksi.

Pikku P:lle voi laittaa nyt smoothien sekaan myös rahkaa tai jogurttia, jolloin eväästä tulee ruokaisampi. Teinkin nyt aamusta hänelle smoothien, johon laitoin sekaan hedelmien ja marjojen lisäksi turkkilaista jogurttia. Pulloon mahtuu isompi annos kerralla pusseihin verraten, joten jospa tällä annoksella pidettäisiin nälkä pari tuntia loitolla.

Smoothieen tuli tänään
1/2 avocadoa
1/2 banaania
noin desi mustikoita
vajaa 1 dl turkkilaista jogurttia
limen mehua
vettä

Ja mikä parasta, tästä annoksesta riittää lasillinen äidillekin. Nam! Jos tahtoo, niin mamman annosta voi tuunata vauvan pussin täytön jälkeen esimerkiksi siemenillä tai pähkinöillä. Periaatteessa varmaan myös (vanhempi) vauvakin voisi niitä syödä? Ainakin kaurahiutaleet voisivat olla näppärä lisä, jos tahtoo tehdä smoothiesta tuhdimpaa. Smoothieiden teko on nopeaa. Raaka-aineita vaihtelemalla saa laajan kirjon erimakuisia juomia. Ja onhan smoothiet herkullisen makunsa lisäksi tosi ravinteikkaita! Ehkä tästä lähtee meillä taas uusi smoothieisempi arki liikkeelle :)

Pulloa itseä olen testannut pari kertaa. Tuntuisi toimivan ihan hyvin. Jos smoothie jää aika löysäksi, niin pitää olla varovainen, ettei pullo vuoda suulta liian herkästi. Olen pessyt pullon kääntämällä sen ensin nurin ja joko pesemällä tämän jälkeen käsin tai pesukoneessa. Nurin kääntäminen on se hankalin homma, mutta ehkä muovailu vielä parin käytön jälkeen helpottuu.


4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihan toimivilta pulloilta :) Jos sitä itsekin jaksaisi joskus kaivella tehosekoittimen kaapin perukoilta ja tehdä vaihteeksi ihan omatekoista smoothieta kaupasta ostettujen sijaan. Ne valmiit pussit on hirmu käteviä, mutta roskaahan niistä kertyy ja itse tehty olisi ainakin paljon tuoreempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pullo on kyllä näppärä. Kestää käytössä pitkään. Meillä on tehosekoitin pöydällä, joten se on helposti saatavilla tarpeen tullen. Valmiit pussit on tosi hyviä, siksi varmaan ei ole tullut omia smoothieita niin tehtyäkään :)

   Poista
 2. Monta vuotta on ollut tuolla mielen perukoilla ajatus, että tekisi itse omat smoothiensa... Ja nyt tuo pikkumieskin on suuri smoothien ystävä. Meillä ei vain vielä ole mitään konetta millä niitä kätevästi tehtailisi, jokohan sitä raaskisi sellaiseen panostaa kun syöjiäkin olisi ainakin kaksi. Tuo pullo vaikuttaa kyllä kätevältä ja monikäyttöiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on smoothiekone maksanut itsensä takaisin jo moninkertaisesti. Sain omani päälle kymmenen vuotta sitten mieheltä joululahjaksi ja se pelittää edelleen. Hieman alkaa tiivisteet hapertua ja kulho on ja aika naarmuilla. Uutta tuskin tulee hommattua ennen kuin tuo totaallisesti kosahtaa :) Kenwoodille voin peukuttaa tämän kokemuksen pohjalta. Ihan halvimmat tehosekoittimet on kavereilla hajonneet jopa vuodessa.

   Pullolle voin peukuttaa kanssa. Myynnissä on myös enenmmän muovipussimaisia uudelleen täytettäviä smoothiepusseja, mutta tuo versio vaikuttaa pitkäikäisemmältä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!