maanantai 14. heinäkuuta 2014

Toinen hääpäivä

Voih, kaksi vuotta sitten tähän aikaan oli aika jännät paikat. Vihkimiseen oli vielä muutama tunti. Olin kyllä koko päivän yllättävän rauhallinen. Hyvin valmistelu on puoliksi tehty pätee tässä varmastikin hyvin. Kaikki sujui päivän aikana todella kivasti ja muutamasta pienestä kömmähdystä ei jaksanut sen kummemmin hermostua.

Näissä tunnelmissa on kiva muistella hieman, miten kaikki menikään. Hääpukuni oli Pronoviaksen Georgia-malli. Hääpukuja netistä selaillessani törmäsin tähän malliin, enkä sen jälkeen voinut muuta harkitakaan. Pukua pääsin lopulta sovittamaan Tampereella ja täydellinenhän se oli<3 Tahdoin puvun olevan niin leveä, etten mahdu juuri ovista kulkemaan ja tämä oli juuri sellainen. Kuitenkin ilman pitsiä ja muita härpäkkeitä, varsin simppelin tyylikäs kokonaisuus. Mekossa oli parimetrinen laahus, joka takasi näyttävän sisääntulon. Sisareni pikkupojat toimivat laahuksen kantajana ja hoitivat homman kotiin tyylillä. Aika täydellistä sanoisin:)


Näyttävyyttä asuuni sain pienemmän siskoni tekemällä hiushärpäkkeellä. Asuste on mielestäni loistava ja toi kokonaisuuteen haluamaani menneen ajan henkeä. *mainos*, siskoni tekee tällaisia asusteita tilauksesta. Kysellä voi hänen bloginsa kautta. Tukkani laitettiin hieman toispuoleisesti muhkealle nutturalle niskaan.


Teimme kutsuista alla olevanlaiset. Otimme itsestämme kolme erilaista kuvaa, vähän sellaiseen photo booth henkeen. Itse kutsu oli pienen lapun kokoinen ja erittäin kovaa puupahvia. Ohjeet olivat erillisellä lapulla. Kirjekuorien love-paperia pystyi ostamaan myös erikseen. Päällystimme sillä mm. pöytiin laitetut arkut, joissa oli ohjelma, menu sekä pöydän numero. Love-tuotteet ostimme Papershopista.

Nimikyltit kiinnitimme tikkareihin pienillä kutsun kaltaisilla lapuilla. Näin vieraille jäi myös muisto häistämme. Nimilapun toisella puolelle keksimme erilaisia syitä, miksi rakastamme toisiamme. Kumpikin keksi noin 30 asiaa, jolloin joka vieras sai omansa. Lapuissa taisi lukea mm. että, "Rakastan P.tä, koska hän on tukenani, vaikka saisin millaisen ajatuksen päähäni".

 
Ideoita teemaan saimme häämessuilta esim. alla olevista. 

 


Alla olevassa on kivasti tehty simppeli kiitoskortti. Teimme omamme samalla tyylillä, painoimme vyötteeseen sanan kiitos ja allekirjoitimme sen.


Hääkukaksi valitsimme puhtaan valkean hortensian. Laitoimme parista kukasta tehdyn kimpun lasisiin vaaseihin pöydille, kaksi settiä aina pöydälleen. Kimppu oli vaasissa hieman vinosti. Lisäksi minun kimppuni oli samankaltainen, mutta hieman isompi. Kimput olivat mielestäni todella kauniita, simppeleitä ja ajattomia.

Kuva: Flickr.com

Emme kuulu kirkoon, mutta tahdoimme kuitenkin, että meidät vihitään häiden aluksi hääpaikalla. Pyysimme paikalle henkikirjoittajan maistraatista hoitamaan vihkimisen. Siviilivihkimiskaavan virallinen osuus on varsin kuiva, se menee näin:

"Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi sekä yhteiskunnan säilymiseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin".

Tahdoimme vihkijän sanovan alkuun jotain extraa. Emme nähneet vihkijää ennen häitä, joten kirjoitin hänelle alla olevan tekstin ja esitin toiveeksi, että hän lausuisi jotain tuon tapaista ennen virallista osuutta. Lopujen lopuksi en muista, kuinka hyvin hän tätä siteerasi, mutta kyllä siellä tuttuja sanoja vilahti;)


"J ja P, olette kulkeneet jo pitkän matkan yhdessä. P ihastuit J, kun näit hänet ensimmäisen kerran vaaleansininen aamutakki päällä. Ajattelit silloin, että enkeli on astunut huoneeseen valaisemaan päivääsi. J puolestasi kiinnitit huomiota P lempeän luonteen lisäksi siihen, että hän harmitteli repussa rypistynyttä kauluspaitaansa.

Yhdessäolonne aikana olette saaneet toteuttaa monia unelmianne ja varsinkin matkustaminen on ollut teille tärkeää. Olette kiertäneet maailmaa ja asuneet myös ulkomailla pariin otteeseen. Nämä matkat, jos mitkä, ovat toimineet hyvinä koetinkivinä suhteellenne ja todistaneet sen, että rakkautenne kestää.

Australian matkanne jälkeen totesitte sen, että yhteyselonne on viimeisimmän sinetin ansainnut. Tämän vuoksi olette kutsuneet tänään tänne kaikki rakkaimmat sukulaisenne ja tärkeimmät ystävänne juhlimaan tätä suurta hetkeä elämässänne."

Pidimme häät Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla. Paikka toimi meidän tarkoituksiimme loistavasti. Meillä oli vieraita noin 60, jonkin verran enemmän sinne olisi vielä mahtunut. Olin todella tyytyväinen heidän asiakaspalveluunsa, ruoat olivat hyviä ja kaikki muutenkin toimi. Nyt tulee suitsutuksia:)

Pöydällä oli esillä love-arkuissa häiden ohjelma ja menu.


Häiden ohjelma
Vihkiminen
Hääparin onnittelut ja tervetuliaismalja
Morsiammen isän puhe
Alkupalat
Hääparin ja häävieraiden esittelyt
Pääruoka
Bestmanien, kaasojen ja muiden halukkaiden puheet
Pelejä ja leikkejä
Hääkakun leikkaaminen ja kakkukahvit
Pelejä ja leikkejä
Häätanssi
Morsiuskimpun heitto
Tanssit alkaa 

Menu
Lohiceviche-crostini
Kalkkuna saltimbocca
Mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua ja minitomaatteja
Oliivi-perunasalaatti
Balsamicomarinoituja herkkusieniä
Paahdettua zucchinia
Rucola-vihersalaatti
Talon vinaigrette
Himan luomuleipää ja levite
***
Paahdettua häränpaistia, tumma punaviinikastike
vuohenjuustoperunakakkua, kermainen vermuttikastike ja lämmin papusalaatti
***
Mangovalkosuklaakakku
Kahvi/tee
***
StellCape Fairtrade White, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Etelä-Afrikka
StellCape Fairtrade Red, Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Etelä-Afrikka 


Järjestimme häiden lomaan erilaista viihdykettä. Alkupalojen jälkeen tartuimme mikkiin ja esittelimme pienissä ryhmissä kaikki vieraat. Esim. morsiammen siskot, serkut, ystävät yms omana ryhmänä. Ja kerroimme mahdollisesti jotain pientä, mitä olemme tehneet yhdessä. Tällaisissa pienehköissä häissä on minusta muukavaa, että kaikki tietävät, ketä on kutsuttu ja kuka kukin on. Kokosimme myös omasta elämästämme vauvasta häähetkeen 10 minuutin kuvaesityksen, jonka esitimme valkokankaalla.

Yksi ohjelmanumeroista oli perinteinen tuttu juttu -show, johon valitsimme sekä morsiammen että sulhasen suvusta parin kilpailemaan meitä vastaan. Tämän tietenkin voitimme;) Pidimme myös pelin, jossa kulhoon on laitettu jokaiselle kuukaudelle jokin lupaus, mitä morsiusparille luvataan tehdä/viedä. Esim. hiihtoreissu helmikuussa tai pääsiäiskoristeiden lähetys huhtikuussa. Musiikki laitetaan soimaan ja kulho kiertämään. Musiikin loppuessa, se jolle kulho jää, nostaa yhden lappusen kulhosta ja lukee annetun tehtävän ääneen. Vajaa puolet luvatuista tehtävistä toteutettiin meidän ensimmäisen häävuoden aikana, onhan sekin jotain!

Päivä oli kaikenkaikkiaan unohtumaton. Tahdoimme varsin rennot häät, jossa kaikki voivat nauttia olostaan. Mielestäni häiden yksi ajatus on juhlia tarkeimpien ihmisten kanssa sitä itse löytämäänsä onnea. Tuntuu, että onnistuimme tässä. Ihaninta on, että tästä päivästä meillä on vielä muistona kokemuksen lisäksi suuri määrä valokuvia. Ystäväni Studio Nevianista kuvasi koko häiden ajan. Otimme myös ulkona yhteiskuvan koko porukasta *Mainos 2*, tosi hyvä kuvaaja, suosittelen lämpimästi:). Kokosimme näistä kuvista oman kuvakirjan, joka on loistava muisto. Sitä selaillessa voi aina palata hääpäivän tunnelmiin<3

2 kommenttia:

  1. Hei, tosi kivat nuo teidän kutsut! :) Tikkarit ovat myös hauskat, mistä löysitte ne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tikkarit ostimme Rautatientorin metroaseman viereisestä karkkikaupasta, taitaa olla Karkkitori nimeltään.

      Poista

Kiitos kommentistasi!