torstai 17. heinäkuuta 2014

Matkamuisteluita osa 6: Kuala Lumpur

Lähdimme Australiasta kotimatkalle Kuala Lumpurin kautta. Piipahdimme kaupungissa pari päivää ennen kuin siirryimme eteenpäin Kambotzaan.  Majoitumme hostellissa Chinatownissa lähellä Jalan Petaling katua, mistä on ihan hyvät yhteydet ympäri kaupunkia.

Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Petronas Twin towers, jota mekin ihastelimme monelta kantilta. Jätimme kuitenkin huipulle menemisen tällä kertaa välistä, sillä maisemia yläilmoista saa katsella varsin usein. Jonot ylös ovat myös varsin pitkät. Vierailimme tornien alla olevassa kauppakeskuksessa parikin kertaa. Shoppailutarjontaa kaupungissa riittää, suuria ostoskeskuksia on useita.


  Chinatownissa sattui yhtenä iltana jokin kulkue. Buddhalaisuuteen se liittyi, mutta meille ei muuten selvinnyt, mitä juhlittiin. Hauskalta se kuitenkin näytti. Oli sellaisia ihmislohikäärmeitä ja kaikkea:)

 Kaupungin laidalla on Batu-luolat, joka on hindulaisten pyhä paikka. Paikka oli ihan kiva, ei alueella tosin suuremmalti ollut nähtävää.
 Temppelissä on paljon apinoita, joiden menoa oli mielenkiintoista seurata:) Apinoita tulee myös vähän varoa, sillä ne ovat aika nokkelia pikkuvarkaita. Jos olet huolimaton, niin vesipullo katoaa kädestäsi varsin nopeasti.


Törmäsimme kaupungissa kuljeskellessamme myös kopioon Stonehengestä.

  Kaupungissa on mukava kansallismuseo, jossa löytyy mielenkiintoinen kattaus alueen historiasta ja kulttuurista. Lisäksi Lake Gardens on mukavan vehreä alue keskustassa. Siellä voi kuljeskella ja katsella kaupunkia vähän toisesta vinkkelistä.

Malesian ruoka on enemmän intialaisen ruoan tyylistä, hieman erilainen twist thaimaan tai vietnamin tarjontaan nähden.

Olimme Kuala Lumpurissa pari yötä. Tänä aikana ehdimme kiertää mielestäni tärkeimmät kohteet. Shoppailija varmasti viihtyy pidempäänkin. Malesiassa on monia mielenkiintoisia kohteita eri puolella maata, jonne olisi kiva joskus mennä, mutta itse pääkaupunki on mielestäni jo nähty:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!