tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kesäfiilistä Kumpulan maauimalasta

Olen hakenut kesäfiilistä uiskentelemalla pari kertaa viikossa Kumpulan maauimalassa aamulla ennen töihin menoa. Paikka aukeaa klo 6.30 ja olen pyrkinyt olemaan mieheni kanssa kärppänä paikalla heti uimalan avauduttua. Näin ehtii mukavasti uida 30-40 minuuttia ennen kuin pitää rientää töihin.


Menen uimalaan pyörällä, joten saan näin kätevästi myös yhdistelmäharjoittelua triahlonia varten. Järjestys on tosin nurinkurinen, sillä uimalaan on kotoa matkaa vajaa 7 kilomertiä ja siitä töihin enää vajaa 3 kilometriä, joten polkeminen tulee pääosin ennen uintia. Kerrallaan olen uinut noin 1000-1250 metriä.

Uin rintauintia. Vapaauinti olisi mukava joskus opetella, mutta siirrän sen suosiolla ainakin syksyyn. Alkuun vedin perinteisenä mummona, mutta nyt olen pikkuhiljaa siirtynyt oikeanpaan tyyliin eli sukeltaen joka vedolla. Vielä ainakin tuntuu, että matka etenee näin hitaammin ja hommassa myös hengästyy enemmän, mutta kyllä tekniikka siitä pikkuhiljaa kehittyy. Jalkojen liikerata minulla on vielä ihan väärä, mutta ajattelin ensin saada hengityksen kohdalleen ja keskittyä sitten vasta jalkoihin. Keräilen nyt perusuintikuntoa meidän omaa triathlonia varten, pitää sitten katsoa, millä sekatyylillä lopulta matkan kisapäivänä uin;).

Vaikka on ollut varsin sateista lähiviikot, niin useimmalle uintiaamulle on sattunut kuitenkin selkeä tai jopa aurinkoinen sää. Luo mukavasti fiilistä kesästä, kun saa uida ulkona auringonpaisteessa. Saa myös mukavan annoksen ulkoilmaa heti aamusta. Töissäkin on energinen olo ulkoilun jälkeen, vaikkakin kello pirahtaa jo ennen kuutta. Kun jaksaisi pitää tämän tavan yllä myös syksyllä ja talvella, kun aamut ovat paljon pimeämpiä ja pitää siirtyä uimahalliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!