perjantai 11. heinäkuuta 2014

Lomalle lomps!

Hiphei, tänään se alkaa, loma nimittäin! Huomenna suuntaamme kohden alla olevan kaltaisia maisemia:)

Saaremaa. Kuva: Wikimedia Commons
Saaremaa. Kuva: Wikimedia Commons
Pienet täpinät alkaa olla jo päällä. Eilen tuli pakkailtua suurin osa mukaan lähtevästä tavarasta, sillä tänään menemme loman alun kunniaksi päivälliselle Say Delicious ravintolaan. Matkalle mukaan otamme kaksi n. 20 litran pyörälaukkua mieheen, joten ihan kamalasti ei tavaraa mahdu mukaan. Pakkaaminen sujui silti varsin kivuttomasti, ehkä kokemus auttaa tässä asiassa. Vinkkinä muuten, että vaatteet vievät paljon vähemmän tilaa laukussa, kun pyörität ne rullalle viikkaamisen sijaan. Kannattaa kokeilla, yllätyt varmasti positiivisesti!

Kohtasin eilen vielä pienen jännitysmomentin, kun pyöräni levisi kesken paluuajon töistä. Kolmosen aluevaihtaja tippui omaehtoisen säännöllisesti kakkoselle ja takaisin sekä vispasi vaihdon aikana tyhjää. Kääk ja päivää ennen matkaa! Olin onneksi aika lähellä Focon pyöräliikettä, joten ajoin sinne kysymään neuvoa. Liikkeessä otettiin pyörä heti tarkasteluun ja pian selvisi, että ketjuista on rikkoutunut yksi palanen. Ajattelin, että ok, ketjut siis vaihtoon. Korjaaja kuitenkin sanoi, että hän vaihtaa vain rikkoutuneen palan ketjuista. Ihanan virkistävää ajattelua! Sisäinen kierrättäjäni kiittää:)

Jätin pyörän liikkeeseen ja hain sen jo myöhemmin illalla kotiin. Ihanan nopeaa palvelua. Samalla he myös puhdistivat ja öljysivät ketjut. Pyörä kulkikin kuin unelma. Sanoisinpa, että melkein onni, sillä itse en jotenkin osaa ketjuja noin hyvin puhdistaa. Virosta ollisi myös ollut hankalampaa etsiä korjaamoa. Ensimmäiset sataset Virossa hujahtavat varmasti kuin itsestään tuon huollon jälkeen;)

Täpi, täpi, nyt aurinkoon nauttimaan ihanasta kesäpäivästä, mukavaa viikonloppua kaikille! (Ja ihanaa loman alkua minulle, hips!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!