tiistai 20. maaliskuuta 2018

Nelihenkinen perhe kaksiossa: esittelyssä meidän makuuhuone ja saunallinen kylpyhuone

Tervetuloa meille kylään! Esittelen parissa osassa meidän 73 neliöisen kaksion. Kodissa asuu äiti, isä sekä 2v 10 kk sekä 10 kk vanhat lapset. Ensimmäisessä osassa esittelin meidän olohuoneen ja avokeittiön. Päätetään kierros meidän koko perheen makuuhuoneeseen sekä saunalliseen kylpyhuoneeseen.  

Makuuhuoneemme on mukavan tilava. Sinne mahtuu hyvin kaikkien sängyt ja jää vielä lattiapintaakin näkyviin. Molemmat lapset nukkuvat tätä nykyä omissa sängyissään. Maiskis siirtyi sinne noin kuukausi sitten. Maiskiksella on Ikean pinnis, josta saa toisen laidan pois hieman myöhemmin. Sänky menee siis hänelle vielä pari vuotta. Pigelsille ostimme Muuramen Jollan käytettynä pari kuukautta ennen Maiskisen syntymää. Neiti oli oikein otettu uudesta sängystään ja meni oikein innoissaan siihen nukkumaan heti ensimmäisestä illasta lähtien.

On hyvä, että makuuhuoneen yksi seinä on vuorattu kaapeilla. Näin kaappitilaa on riittävästi. Lasten vaatteille on oma lipasto eteisessä. Näin meidän vaatteille, petivaatteille ja muille (epämääräisille) tavaroille on hyvin tilaa makkarissa. Oma hankaluus on silloin, kun makuuhuoneen kaapeista tarvitsee hakea jotain, kun lapset nukkuvat. Työvaatteet pitää miettiä illalla valmiiksi, ettei tarvitse aamulla kaivella toisten nukkuessa. Ei sinällään huono asia. Nopeuttaa aamurutiineja huomattavasti!


Samassa huoneessa nukkuminen on välillä haastavaa. Maiskiksen nukkuminen on ollut joulusta asti enemmän tai vähemmän levotonta. Se häiritsee harmiksi myös Pigelsin unta. Tämä on yksi syistä, miksi välillä haaveilemme muutosta isompaan. Pigels pääsisi oman huoneen rauhaan nukkumaan. Tavaraa alkaa myös olla varsin paljon asunnon kokoon nähden. Koti sotkuuntuu helpommin, kun alkaa olla enenemässä määrin irtotavaraa, jolle ei oikein ole mitään paikkaa.

Muuttohalukkuuttamme hidastaa se, ettemme ole vielä ihan täysin varmoja alueesta, minne haluamme asettua. Toisaalta emme osaa päättä olisiko rivari vai kerrostaloasunto meille parempi. Rivarissa olisi oma piha. Lasten olisi helppo varsinkin kesäisin kirmata ulos. Toisaalta en ole mikään viherpeukalo, joten iskisin pihan luultavasti täyteen jotain kivimurskaa helppohoitoisuuden nimissä. Rivarit ovat ainakin Helsingissä yleensä kaksikerroksisia. Minusta tuntuisi vielä näin pienten lasten kanssa hankalalta, jos heidän huoneensa olisivat toisessa kerroksessa. Leluja saisi kannella ees taas. Isompien lasten kanssa se voisi olla parempikin. Soudamme ja huopaamme vielä varmaan hetken ennen lopullista muuttopäätöstä. Olemme hyvän idean kohdalle astuessa aika impulsiivisia, joten lopullinen ratkaisu saattaa sitten tulla rytinällä.


Päätetään esittelykierros kylpyhuoneeseen ja saunaan. Kylpyhuone on ihan turhan tilava. Kahdestaan asuessa naureskelimme, että huonetta voisi oikeastaan käyttää vierashuoneena, kun patja mahtuu lattialle ihan hyvin. Lasten kanssa iso vessa heti ulko-oven vieressä on kieltämättä kätevä. Likaiset rattaat voi tuoda sisälle ja työntää valuttamaan likansa kylppärin lattialle. Ne saa siitä nopeasti huuhtaistua pois. Oma sauna on meillä säännöllisessä käytössä. Saunominen on mukavaa iltatekemistä lasten kanssa. Ison vessan lattialle mahtuu kivasti ilmatäytteinen "iso uima-allas", jossa polskimme koko perhe saunomisen välissä.

Asuntoomme tuo kivasti neliöitä varsinkin kesäaikaan iso lasitettu parveke. Parveke on nyt talviteloilla, joten se ei ole kovin kuvauksellinen. Parvekkeen sisustuksesta löytyy postaus parin vuoden takaa, kun teimme sinne vähän päivitystä. Molemmat lapset nukkuvat päikkärit parvekkeella läpi vuoden, joten sen puolesta parveke on aivan korvaamaton lisätila asunnossa!

Mitä piditte kotikierroksesta? Nukutaanko teillä samassa huoneessa lasten kanssa? Tai milloin lapset siirtyivät omaan huoneeseen nukkumaan?


10 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä kivannäköinen koti, ja lapset pärjää kyllä samassa huoneessa kuin vanhemmatkin, enemmänhän se on meistä vanhemmista aina kiinni! Kyllä meidänkin poika nukkuis vallan meidän kanssa, vaikka oma huone löytyykin (ja niinhän hän suurimmaksi osaksi nukkuukin..) 😊🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, vanhemmistahan se on kiinni. Meilläkin varmasti sujuu kimpassa nukkuminen taas paremmin, kun Maiskiksen yöt rauhoittuu. Onhan se mukava, että on Pigelsillekin lyhyt matka vanhemman kainaloon tarvittaessa. Hän on lähiaikoina nähnyt muutamana yönä pahoja unia. Toisaalta kyllä jossain vaiheessa miehen kanssa kyllä kaivataan myös omaa aikaa makkarissa ;)

   Poista
 2. Kiva nähdä muiden suunnilleen saman kokoisia koteja, kuin mitä itsellä on. Meillä on neliöitä suunnilleen saman verran, mutta kyseessä kolmio. Tämä näkyy sitten huoneiden koossa ja mm. saunan puuttumisena.
  Mekin nukuimme pitkään kahden lapsen kanssa samassa makuuhuoneessa, vaikka tilaa olikin vähemmän. Teidän makuuhuoneenne näyttää ihanan viihtyisältä ja tilavalta!
  Isosta kylpyhuoneesta olen kateellinen! Nauttikaa siitä! :)
  Kiitos kotisi esittelemisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mukava kuulla! Ei tuo iso kylppäri ole ollenkaan hullumpi, mutta kyllä minä siitä ekana nipistäisin neliöitä, jos sellainen mahdollisuus olisi.

   Poista
 3. Voi elämä, kuinka ihanat verhot!! <3_<3 Mistä tuollaisia saa?! Me muutettiin juuri kolmikerroksiseen rivariin ja siinä on kyllä puolensa! Toki rappusia rampatessa meinaa mennä ylikunnon puolelle, mutta sitten taas on ihanaa, kun oikeastaan pitää siivota vain yhtä kerrosta. Meillä on keskikerroksessa eteinen, keittiö ja iso olohuone eli vietämme päivät tässä kerroksessa. Näin ollen yläkerran makkarit saavat olla rauhassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noi on Marimekon kulkue-kankaasta itse tehdyt. Yksi raportin pätkä per verho. Hyvä pointti tuo, ettei tarvitse siivota koko kämppää. En ollut osannut tätä huomioida. Kerroksisuus kuulostaa heti kiinnostavammalta :)

   Poista
 4. Nuorin nukkuu vielä vanhempien kanssa. Isommilla on omat huoneet, joskin hekin ovat nukkuneet melko pitkään meidän kanssamme ennen muuttoa omiin huoneisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei teilläkään ole pidetty kiirettä omaan huoneeseen siirron kanssa. Ehken itsekään hätäile tästä vielä :)

   Poista
 5. Teillä on todella kiva koti ja vaikuttaa paljon neliöitään suuremmalta! Ylipäänsä vähän kompaktimmin eläminen on ekologinenkin ratkaisu, ja lapsille ihana nukkua lähellä muita perheenjäseniä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😊 On se äitistäkin kiva kuunnella pienten tuhinaa läheltä. Tietää, että on kaikki hyvin😊 Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!