maanantai 26. maaliskuuta 2018

Koko perheen arkiruokavinkki: Kana-bataattignocchit

Aloitin viime kuussa arkiruokavinkki-sarjan, jossa jaan meillä hyväksi todettuja ja nopeita ruokaohjeita. Reseptit sopivat koko perheelle, pienestä sormiruokailijasta vanhempaan. Nyt haluan esitellä kymmenisen vuotta sitten Australian seikkailuilta mukaan tarttuneen ohjeen kana-bataattignoccheista. Asuimme Working holidayn reissullamme Australiassa jonkin aikaa mieheni serkun luona Gold Coastilla. Hän teki meille ruokaa aikalailla tällä reseptillä. Bataatin sijaan taisi olla myskikurpitsaa ja mukana kastikkeessa oli myös valkoviiniä. Tämä on siis arkistettu ja oiottu versio pikaiseen ruoanlaittoon. Ruoka ei suoraan istu vauvan suuhun, mutta yksinkertaistettuna versiona menee kuitenkin.Tarvitset:
300g kanaa
1 bataatti
1 paketti gnoccheja
1 prk kermaa
hunajaa
paprikamaustetta
mustapippuria
suolaa
kuivattua timjamia

Vauvalle lisäksi:
Hedelmää tai raejuustoa

Keitä bataatti pehmeäksi. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan gnoccheille ja keitä ohjeen mukaan. Paista maustamaton ja suolaton kana pannulla. Voit maustaa sen kevyesti pippurilla ja  paprikamausteella. Laita vähän kanaa syrjään vauvalle. Lisää kanan joukkoon keitetyt ja sopiviksi suupaloiksi pienityt bataatit. Tee pienestä osasta sormiruokailijalle sopivia bataattitikkuja. Voit sekoittaa sormiruokailijalle tarkoitettujen bataattien sekaan vähän timjamia tai muuta yrttiä. Tuore timjami on vähän turhan kovaa, mutta kuivattuna menee hyvin.

Kanan ja bataattien joukkoon keitetyt gnocchit ja purkillinen kermaa. Sitten maustetaan ruoka paprikamausteella, suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Hunaja antaa mukavaa makeutta. Annoksen päälle voi ripotella parmesaania. 

Vauvan annokseen voi kanojen ja bataatin lisäksi laittaa jotain hedelmää tai vaikka raejuustoa, jos se iän puolesta sopii. Jos vauvalla ei vielä ole hampaita, niin paistettu kana voi olla hankala syödä. Tällöin voi tehdä kanapötköjä aiemmin julkaisemallani ohjeella.


Vinkki! Ruoka valmistuu salamannopeasti, jos bataatit on keitetty etukäteen. Bataatin sijaan kannattaa kokeilla vaihteluksi vaikka juuri myskikurpitsaa. Bataatista tai kurpitsasta tulee maukkaampia, jos ne keittämiseen sijaan paahtaa uunissa. Vie vähän enemmän aikaa, mutta on sen arvoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!