torstai 8. tammikuuta 2015

Ideointia vauvanurkkauksen sisustukseen

Olemme katselleet vauvaa varten oman pienen nurkkauksen makuuhuoneestamme. Tilaan mahtuu pinnasänky, pari seinähyllyä sekä arkku leluja ja muita tavaroita varten. Sänky tulee ikkunaseinälle, joten tahtoisimme laittaa verhot, jotka olisivat sopivat sekä lapsen että aikuisen mieleen.
Kuva: Pinterest
Pinnasänky tulee olemaan valkoinen. Seinälle ajattelimme laittaa Ikean Ribba-tauluhyllyjä pari kappaletta. Niihin voi laittaa kuvia, kortteja ja satukirjoja. Olisi mukava kehystää myös yksi lasten vinyylilevy, kun löytäisimme jonkun (vanhan) hyvän levyn, jossa olisi mielellään värikäs kansi. Mieheni kerää vinyyleitä, joten tästä tulisi mukava jatkumo.

Kuva: Ikea.fi

Tuleville leluille sopii kivasti yllä oleva Ikean Trogen säilytyspenkki. Arkun päällä voi myös istua, joten tulee lisäpenkiksi pinnasängyn perälle. Päälle olisi mukava ommella erillinen istuintyyny. Kävisiköhän äitiyspakkauksen mukana tuleva patja arkun päälle? Ompelisi vain uuden päällysen jostain kivasta kankaasta.

Tilaan sopivat verhot aiheuttavat eniten päänvaivaa. Koska tila on meidän ja vauvan yhteinen, niin tahtoisin niin sanotut leikkisät aikuisten verhot. Ei siis mitään liian suloista. Tahdon muutenkin, että sisustus on varsin unisex. Jotenkin prinsessähörhelöiden tuominen ainakaan näin aluksi ei tunnu luontevalta. Katsotaan sitten, kun tytsy kasvaa ja oma maku alkaa kehittyä:)

Keltainen on kotimme yhdistävä tekijä, joka olisi tietysti mukava saada myös verhoihin. Tilan ahtauden vuoksi en tahdo laittaa ikkunoihin täyspitkiä verhoja ja olenkin miettinyt myös kapan tai jonkinlaisen piilorullaverhon mahdollisuutta. Alla muutama vaihtoehto, joita olen huoneeseen ajatellut.

Marimekon kulkue. Kuva: Pinterst

Marimekon Pepe. Kuva: Pinterst

Marimekon Kippo. Kuva: Pinterst

Marimekon Karkumatka. Kuva: Pinterst

Kulkue kangas on aivan huippu! Siinä on vain raportin pituus niin suuri, etten tiedä saako sellaisesta tehtyä kappaa. Pepessä olisi mukavasti keltaista ja aika simppeli kuvio. Kipossa on myös aika pitkä raportti. Karkumatka voisi toimia, mutta on hippasen enemmän lapsellinen kuin muut vaihtoehdot.

Marimekon Lokki. Kuva: Pinterest

Yksi (hieman tylsä) vaihtoehto on erilaiset raitakankaat. Esimerkiksi Marimekon Lokkihan on klassikko. Olen katsellut kankaita myös ainakin Vallilalta ja Finlaysonilta, mutta jotenkin Marimekon mallit ovat viehättäneet silmääni eniten. Minkäs teet;)

 Mitä olet mieltä, mikä kangas miellyttää silmääsi eniten?
2 kommenttia:

  1. Kuinka leveää Kippo on? Olisiko ideaa jos laittaisi kuvion vaakasuuntaan ja leikkaisi valkoista pois? :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska idea! Marimekon kankaat ovat yleensä 145cm leveitä, joten saattaa silti jäädä liian leveäksi. Pitääpä vielä tutkailla tätä tarkemmin:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!