torstai 15. tammikuuta 2015

26. raskausviikko

Taas vierähti yksi viikko. Tuntuu, että toisaalta vuoden alku on mennyt todella nopeasti, mutta toisaalta eihän nyt ole vasta kuin kuun puoliväli kohta menossa. Varmaankin kuukauden alun rikkonaisuus sotkee viikkorymiä ja ajatusta ajankulusta.

Nyt olen kärvistellyt puolet kuluvasta herkkulakosta yhdessä mieheni kanssa. Ajattelimme viettää viime vuoden tapaan tammikuun ilman karkkia, sipsejä ja suklaata. Tälläisten herkkujen kohdalla ei sallita poikkeuksia. Lisäksi vältän erilaisia limppareita, jäätelöä ja leivonnaisia. Pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat ok. Tosin pähkinätkin pääosin ruoassa, ei mitään chilipähkinöitä.

Leivonnaisten ja jälkiruokien kanssa olen luvannut tehdä pari poikkeusta kuukauden aikana. Varasin meille jo joulukuun alussa pöydän Sunnista tulevalle viikonlopulle. Meillä on sinne kolmen ruokalajin illallislahjakortti. Tällöin ajattelimme syödä jälkiruoan hyvillä mielin. Kävimme myös tuttujen luona kylässä toissa viikonloppuna ja siellä oli tarjolla suklaakakkua. Tällöin sovimme, että saa syödä. Yleensä olen lakoissani ehdoton, mutta jotenkin tänä vuonna en jaksa nipottaa liiaksi. Tärkeintä mielestäni on, että sokerin määrä tässä kuussa vähenee huomattavasti. Lakko onkin tähän asti mennyt varsin helposti. Viime perjantaina taisi olla pahin Candy King ahdistus;)

Vatsa-asukki ei ole kummemmin valitellut sokerin puutteesta. Mutustelee varmasti mielellään hedelmiä herkkujen sijaan. Raskaus on edennyt muutenkin varsin mukavasti. Muutaman kerran olen lähiaikoina huomannut painontunnetta alemmissa kylkiluissa. Vatsa alkaa olla sen verran kasvanut, että ottaa kiinni kylkiluihin. Tämä menee yleensä ohi, kun korjaa ryhtiä tai seisoskelee hetken. Ei pitäisi istua kasassa, ei huono ohje raskaamattomuusaikaakin ajatellen:)

Myös selän asentoon olen alkanut kiinnittää tarkemmin huomiota, etten nojaile turhaan liiaksi taaksepäin. Auttaa rentouttamaan alaselän, jos meinaa jomottaa. Vielä ainakin näillä korjauksillä selkäsäryt ovat pysyneet aika minimaalisina.

Kuva: commons.wikimedia.org

Kerroinkin aiemmin, että jätän tavallisen pilatestunnin pois ohjelmastani vuoden vaihteessa. Tunnilla tehdään sen verran paljon liikkeitä selällään ja myös joitain mahallaan, että joutuisin modaamaan liikkeitä jo aika paljon.

Sen sijaan kävin tällä viikolla ensimmäistä kertaa äitiysjoogassa. Valitsin paikaksi It's Yogan Vallilassa. Sijainti on minulle kätevä ja tunti alkaa mukavasti klo 17, joten voin mennä sinne suoraan töistä. Olen käynyt samaisella salilla joskus aiemminkin astangajoogassa. Äitiysjoogatunnilla oli lisäkseni vain yksi asiakas, joten ohjaus oli varsin yksilöllistä!

Tunti oli rakenteeltaan ihan mukava. Alkuun tehtiin hengitysharjoituksia. Pääosa tunnista oli suhteellisen liikunnallista joogaa, jonka jälkeen oli lyhyt rentoutus. Tunnin jälkeen tuntui kevyesti tehneensäkin jotain, mitä toivoinkin. Pitää katsella miltä alkaa tuntua jatkossa, alkuun ostin tunnille viiden kerran kortin.

Olemme seurailleet mieheni kanssa huuto.netin ja tori.fin tarjontaa tällä viikolla varsin aktiivisesti. Sieltä löytyikin myyjällä varasänkynä ollut Ikean Gulliver pinnasänky ja patja muutamalla kympillä. Samoin löysimme adapterit, joilla saa Maxi Cosin turvakaukalon kiinnittettyä vaunuihin. Nyt tästä setistä puuttuu vain itse turvakaukalo ja isofix autoon;)

Littlephantin Messenger/changing bag Waves. Kuva: littlephant.com

Innostuin katselemaan hieman hoitolaukkua netistä ja törmäsin yllä olevaan Littlephantin ihanuuteen. Hinta vain on myös varsin ihana:) Laukkua ei taida olla myynnissä Suomessa missään kivijalkaliikkeessä, jotta sitä voisi käydä kuolaamassa. Laukun suuri koko vähän epäilyttää. Ehkä on pakko käväistä Tukholmassa Littlephantin liikkeessä ihmettelemässä;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!