tiistai 20. tammikuuta 2015

Unipussi vai peitto vauvalle?

Olen miettinyt, että onko vauvan mukavampi nukkua peiton alla vai esimerkiksi unipussissa. Olen kuullut, että useimmat pienokaiset potkivat peiton päältään yön aikana. Pussissa nukkuessa tämä ei ole mahdollista. Kätevää, ellei juuri se rupea vauvaa ketuttamaan. Toisaalta vauva on kätevä nostaa sängystä viereen, kun lämmönlähde pysyy mukana. Itse saisin ainakin totaalisen raivarin, jos joku vetäisisi minulta keskellä yötä peiton pois päältä;)

Yksi vaihtoehto unipussin lisäksi on käyttää esim. äitiyspakkauksessa mukana tulevaa makuupussia. Tuntuu kuitenkin kätevältä, että unipussi puetaan vauvan päälle, jolloin se tuntuisi pysyvän kätevämmin vauvan päällä varsinkin nostettaessa.

Jos testaisi unipussia, niin mikähän olisi kannatava sijoitus? Pusseja myydään todella monenlaisia. Edullisimmasta päästä ovat varmaan Ikean 15 euron unipussit ja hinnat nousevat siitä päälle sadan euron (mihin itse olen törmännyt).

Paksuutta on myös monenlaista tarjolla. Meillä lämpötila makkarissa on keskimäärin 22 astetta. Lämpötila nousee kesällä asteen tai pari korkeammaksi. Pussin ei täten tarvitse olla kovin paksu. Tuntuisi muutenkin, että vauvan olisi mukavampi olla pussissa, jos se ei ole liian suuri köhökki, vaan siinä on helppo liikkua ja kääntyillä.

Ruskovillan unipussi. Kuva: lastenturva.fi

Sisareni käytti nuoremmalla pojallaan Ruskovillan unipussia. Häneltä löytyy myös postaus omista kokemuksista täältä. Kertoman mukaan Frans mm. käveli pussi päällä, joten liikkuvuutta näyttäisi ainakin löytyvän. Pussi on merinovillaa, joka lämmittää mukavasti, mutta on myös hengittävä materiaali. Tuote on suomalainen, joten saa silmissäni monta plussaa. Voisi olla varteenotettava vaihtoehto vanutäytteisille versioille. Ruskovillan unipussi maksaa uutena 49 euroa. Kurkkasin myös, että käytettyjä versioita on näyttänyt olleen kaupan n. 20 eurolla. Jos sellainen hyvälaatuinen sattuisi kohdalle:)

Onko sinulla kokemuksia unipusseista, olisiko kätevä hankinta?


4 kommenttia:

 1. Hei! Saatte meiltä Ikean fleece-kankaisen unipussin, jota on kokeiltu ehkä kahdesti. Meidän molemmat pojat ovat niin kuumakalleja, etteivät voi käyttää oikein mitään peittoja ja kesällä vaatteitakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Voidaan testailla kuumottaako pussi tytsyä liiaksi:)

   Poista
 2. Meillä kohta 8 kk vanha on nukkunut ikänsä unipussissa, alussa popin trikoisessa, ja nyt viimekuukausina on vakiintunut käyttöön manymonthsin villainen, sen käyttöikä on 3-18 joten melko pitkäikäinen hankinta. Toisena meillä on ruskovillan pussi jonne alle laitetaan ruskovillan silkkivillabody, mutta jotenkin toi mm on ollut kätsympi, kun tarvii sujauttaa vaan yksi vaatekappale...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkistä, tuo ManyMonthsin unipussi vaikuttaa kyllä kätsältä. Pitkät hihat vaikuttaa kätevältä, jos selviää sitten tosiaan yhdellä vaatekerralla. Käyttöaika on myös mukavan pitkä. Laitan vertailuun mukaan:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!