tiistai 17. syyskuuta 2013

Koukussa vohvelirautaan

Olen elänyt kohta kuukauden ilman uunia ja se alkaa tuntua. Eines valikoima on varsin suppea ja aina ei jaksaisi syödä vain leipää tai salaattia. Keksinkin loistavan idean sunnuntaina, kun silmiini osui Prismalla liikuskellessani vohvelirauta. Se toimikoon pelastuksena!

Olen haaveillut laitteen ostosta jo aiemmin, mutta nyt pystyin perustelemaan remontin varjolla laitteen oston itselleni. Olemme mieheni kanssa oikeita lettusyöppöjä, joten tässä taloudessa se on kuin kotonaan. Ostamani vohveliraudan mukana tuli pieni reseptikirja. Kirjan mukaan raudassa voi valmistaa vohveleiden lisäksi myös kanaa, jauhelihaa, munakkaita ja lämpimiä voileipiä tai wrappejä. Aika yllättävää, voin vielä koukuttua tähän laitteeseen:)


Vohveliraudan mukana tuli todellista amerikkalaista tyyliä edustava vohvelitaikinan ohje. Pitää kyllä kokeilla sitäkin joskus, kun oikein haluaa herkutella. Eilen kuitenkin tein taikinan enemmän perinteisen lettutaikinan ohjeen mukaan. Alla teillekin vinkiksi vohveleiden tekoon kaksi eri reseptiä:).

Amerikkalaiset vohvelit
150g    voita tai margariiniä
200g    sokeria
            (vaniljasokeria)
1/2tlk   suolaa
250g    vehnäjauhoja
1 tl       leivinjauhetta
1-2rkl   kermaa

Suomalaiset vohvelit
2         kananmunaa
4dl      maitoa
3dl      vehnäjauhoja
1/2tl    leivinjauhetta
2rkl     öljyä
ripaus suolaa ja sokeria

Uutta makua vohveleihin saa, kun korvaa osan vehnäjauhoista esim. kaurajauhoilla tai lisää taikinan joukkoon raasteena esim. banaania, porkkanaa tai sitruunan kuorta. Myös lehmänmaidon sijaan voi käyttää esim. kauramaitoa tai vaikkapa piimää.

Suolaiset täytetyt vohvelit ovat minun suosikkejani. Hyviä täytteitä ovat esimerkiksi lämminsavustettu lohi ja homejuusto tai iltamakuivattu kinkku ja fetajuusto. Lisäksi päälle voi laittaa vaikkapa rucolaa ja yrttejä. Jälkkäriksi sopii vohvelit hillolla ja kermavaahdolla. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!