perjantai 26. kesäkuuta 2015

Pikku P mukana juoksu- ja pyörälenkeillä

Olemme tottuneet käymään mieheni kanssa juoksulenkeillä kimpassa ja harmittelimme raskaana ollessani, että tästä ilosta varmaan pitää luopua beben syntymän jälkeen. Tykkäämme myös pyöräilystä ja olemme tehneet parina edellisenä kesänä pidempiä pyöräilylomia Suomessa ja muualla Euroopassa.

Keksimme, että ostamalla pyöräkärryn ratkaisemme tämän ongelman. Kärryn kanssa on mukava lähteä pyöräretkille pikkuisen kanssa ja kärryä voi käyttää myös juoksulenkeillä. Bugikset eivät ole juoksemiseen paras vaihtoehto. Toisaalta meitä ei tehnyt mieli ostaa erikseen juoksurattaita. Niistä useimmat eivät käy kuin vasta yli puolivuotiaalle istuvalle vauvalle. Mukavaa käydä koko perheenä lenkillä, niin tytsykin pääsee meidän kanssa ulkoilemaan.

Ostimme lähialueen fb-kirppikseltä pyörä/juoksukärryn Pikku P:lle. Vertailimme eri vaihtoehtoja ja päädyimme siihen, että Burley tai Thule kuulostivat merkeistä huokuttelevimmiltä. Olimme jo kääntymässä XXL:n diiliin Burley Cubista, kun huomasin ilmoituksen facebookin kirpparilla. Ostamamme malli on Burleyn Encore. Se on Cubin riisuttu malli, mutta sisältää kuitenkin mielestämme oleellisimmat ominaisuudet.

Encore on hyvänkokoinen. Se on tarpeeksi korkea, että Pikku P mahtuu kyytiin varsin isoksi asti. Myös painorajaa on riittävästi. Se on kuitenkin moniin malleihin verraten varsin kevyt, joten sitä on kevyempi vetää perässä.

Sateen yllättäessä tässä mallissa pitäisi olla hyvät sadesuojukset. Etuosan luukun saa kokonaan auki, siihen voi jättää hyönteisverkon tai sateensuojan. Mukavan monipuolinen. Luukun voi myös kääriä vai puoliväliin, jolloin sen voi laittaa sopivalla tavalla aurinkosuojaksi. Vaunun sivuilta näkee ulos, jolloin kyytiläinen voi katsella maisemia. Vaunun saa kiinni omaan pyörään kätevän liittimen avulla nopsaan. Isoin ero Cubiin verrattuna on heikompi jousitus. Tätä mietimme hetken, mutta ajattelimme, että meidän ajoille tuo on riittävä.


Ostimme pyöräkärryyn käytettynä Weberin turvakaukalon, jonka avulla kärryä pääsee käyttämään vaikka heti vauvan synnyttyä. Olemme lainanneet auton turvakaukalon erillistä niskatukea lenkeillä käydessämme, niin tytön on saanut kärryyn todella tukevasti. Kiinnitimme turvakaukalon vaunujen keskelle, jolloin kärry on parhaiten tasapainossa.


Olemme käyneet kärryllä nyt pari kertaa juoksemassa. Kärryt rullaavat näin ihan näpsäkästi. Kärryyn voi ostaa eteen isomman renkaan juoksemista varten, joka vakauttaa menoa jonkin verran. Matka on taittunut mielestämme kyllä ihan hyvin myös edessä olevalla pienemmällä renkaalla, joka on ilmeisesti kävelylenkkejä ajatellen tehty. Tämä tuli ostamassamme setissä mukana. Onhan juokseminen erilaista, kun pitelee koko ajan kärryistä kiinni eikä kädet voi heilua vapaana. Pitää opetella, ettei jännitä hartioita. Tyttö on viihtynyt kyydissä oikein hyvin. Pientä huomautusta on saattanut kuulua, jos juoksuvauhti on meinannut hyytyä liiaksi;)

Olemme ajatelleet testata pyöräilyä kärryn kanssa heinäkuussa, kun mieheni jää pidemmälle lomapätkälleen. Olisi hyvä kokeilla pieni lenkki kärryn kanssa ihan tyhjänä, niin saisi vähän tuntumaa sen kanssa kulkemisesta. Kun ajelee hiljakseen ja valitsee vain asfalttireittejä, niin uskoisin tytsyn olevan tyytyväinen kyytiin. Näin ei kyydin pitäisi mielestäni täristä liiaksi. Kyllähän vauvoja työnnellään perusrattailla mukulakivien päällä, jolloin tärinää tulee ihan jonkun verran. Pikku P osaa myös kannatella niskaansa hyvin, joten lihaksia löytyy arimmasta paikasta.

Olen tyytyväinen tähän hankintaan. Tänä kesänä ajellaan vielä varsin varovaisesti lyhyitä matkoja, mutta jo ensi kesänä kärryn hyödyt todella tulevat esiin. Voi tehdä mukavia päiväretkiä viikonloppuisin ja pienempiä pätkiä viikolla.


2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, oon myös miettinyt kärryn hankintaa, mutta valinnan vaikeus!! Halvat ja raskaat markettikärryt ei kiinnosta, jotkut keposat ja tilavat kiinnostais... täytyy perehtyä aiheeseen huolella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kärryjä on kanssa niin moneen lähtöön! Ollaan tyytyväisiä meidän hankintaan. Yksi parannuskohta näissä kärryissä on, kun kärryä käytetään kävelykärrynä. Eturengas kiinnitetään samana tankoon, jolla se on aikuisen pyörässä kiinni. Se vie aika paljon tilaa, jos menee vaikka ostarille tms. Joissain kärryissä (ainakin Thulella) etupyörät saa kiinni kärryn pohjaan, jolloin kärryn eteen ei jää ylimääräistä sojokkia. Se vaikuttaa näppärältä. Vinkiksi, jos vain ymmärrät selityksestäni ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!