maanantai 15. kesäkuuta 2015

Ensimmäinen hymy

Vauvat oppivat hymyilemään noin kuukauden-kahden iässä. Sitä ennen vauva hymyilee refleksinomaisesti. Tämän ajatellaan olevan vauvan yksi apukeino pujahtaa hoivaajan sydämeen alkutmatkasta.

Meidän likka vilautti jo ensimmäisenä päivänä sairaalassa isälleen sellaisen hymyn, joka viimeistään valloitti paikan isän sydämessä. Isän kertoman mukaan (olin juuri tällöin poissa huoneesta) hän oli juuri testaillut vauvan taitoa matkia vanhempaa ja näytellyt kieltä. Sitten hän oli päättänyt hymyillä leveästi ja katsoa mitä tapahtuu. Tyttö oli ensin nostanut hymynkareen vasemmalle ja hetkeä myöhemmin oikealla puolelle. Hymy oli ollut leveä! Olisittepa nähneet isän ilmeen, kun tulin takaisin huoneeseen<3



Alkuun minusta oli hankala päätellä joko tyttö oli siirtynyt niin sanottuun sosiaaliseen hymyyn vai vieläkö kyse oli refleksistä. Noin kuukauden iässä muutos alkoi tapahtua. Nimiäispäivänä Pikku P väläytti mummolleen oikein hurmaavan hymyn ja näytti selkeästi siltä, että tiesi mitä oli tekemässä. Viime viikolla tyttö on hymyillyt jo enemmän. Varsinkin juuri tytön herättyä hymyjä on usein paljon tarjolla. On se kyllä ihanaa katsottavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!