tiistai 9. kesäkuuta 2015

Vauvakuvaus

Halusimme ikuistaa pikkuisemme mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta alkuajoista jää pysyvä muisto. Ystävämme olivat otattaneet kauniita vauvakuvia ammattilaisella ja päädyimme testaamaan samoja kuvaajia. Sovimme kuvauksesta pari päivää tytön syntymän jälkeen ja saimme kuvaajat paikalle tytön ollessa 8 päivää vanha. Tämä kyllä kannatti! Kuvista tuli aivan loistavia.

Käyttämämme yritys oli Täydenkuun kuva. Yrityksen takana on kaksi kuvaajaa. Heillä ei ole omaa studiota, vaan he kuvaavat asiakkaan kotona tai esimerkiksi ulkona. Tämä oli kätevää, sillä näin vauvaa ei tarvinnut lähteä kuljettamaan noin pienenä. Tuttu ympäristö varmasti helpotti kuvaamista. Vauva tunti olonsa turvalliseksi ja ilmetykset kuvausten välillä oli helpompi hoitaa. Omat tavarat olivat myös lähellä.

Kuvaajat olivat varanneet sessioon aikaa kolme tuntia ja tämä kyllä meni aika tarkalleen. Ensin suunniteltiin kuvauspaikka ja tehtiin sopivat asettelut. Muutaman kerran siivottiin jälkiä, kun tyttö makaili ilman vaippaa kuvauspaikalla;) Imetysten aikana kuvaajatkin pitivät taukoa ja hörppäilivät kahvia. Kuvaajat olivat mukavan kiireettömiä ja eivät hoputelleet kuvien oton kanssa.

Olimme ajatelleet ottaa tytöstä kuvia pääosin hänen nukkuessa. Pikku P oli kuitenkin niin kiinnostunut tilanteesta, ettei meinannut malttaa nukahtaa. Sen sijaan hän katseli kiinnostuneena ympärilleen ja ihmetteli touhotusta. Tämä oli lopulta onni, sillä saimme näin tosi kivoja kuvia, joissa tytöllä on silmät auki. Hän oli kuitenkin tällöinkin varsin rauhallinen, joten kuvaaminen onnistui hyvin. Viimeisen puolen tunnin aikana tyttö lopulta nukahti ja kuvaajat saivat räpsittyä loput kuvat.

Alla muutama ihana otos. Kuvauspakettiin kuului 5 valokuvaa käsiteltyinä digikuvina. Lisäkuvista tuli pieni lisämaksu. Päädyimme lopulta ottamaan 11 valokuvaa, sillä vähempään emme osanneet määrää rajata;) Hinta oli mielestäni tehtyyn työhön nähden oikein sopiva, suosittelen!

Kuva: Täydenkuun kuva
Kuva: Täydenkuun kuva

Kuva: Täydenkuun kuva3 kommenttia:

 1. Ompa suloisia ja onnistuneita kuvia! Tuollaisista saa kyllä ihanan muiston vauva-ajalta :)

  VastaaPoista
 2. aivan ihania kuvia! :) esikoisen kohdalla meillä jäi vauvakuvaus tekemättä mutta nyt tämän toisen kohdalla mietin että pitäisikö...toisaalta onko se sitten epäreilua? :D ehkä sisaruskuvat sittenkin ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sisaruskuvat on hyvä idea, niistä jää varmasti mukava muisto. Näin ei myöskään tarvitse ottaa riskiä, että vanhemmalle tulisi paha mieli. Huh, on se tasapuolisuus välillä hankalaa:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!