keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tuomaala triathlon

Sovimme isomman siskoni kanssa viime jouluna, että pidämme oman pikamatkan triathlonin maalla seuraavana kesänä. Pari viikkoa sitten lunastimme tämän lupauksen. Aiemmin mainitsemani musta hevonen eli mieheni päätti pitää kisan duathlonina ja osallistui kisan kahteen ensimmäiseen matkaan eli uintiin ja pyöräilyyn.

Kisa meni kaikkien osalta loistavasti! Ylitimme tavoiteaikamme reippaasti. Varsinkin uintimatka meni huomattavasti nopeammin kuin olimme arvioineet. Jännitin erityisesti viimeistä osuutta, sillä juoksu oli jäänyt minulta vähimmälle huomiolle. Sain kuitenkin matkasta oman ennätysaikani! Jännittävää, takana oli siinä vaiheessa kuitenkin jo yli tunti urheilua.

Kokonaisaikaa kasvatti jonkin verran vaihtomatka uinnista pyöräilyyn, sillä rannasta tiehaaraan oli matkaa 500 metriä ajokelvotonta tietä. Pyöräilymatkasta ensimmäiset viisi kilometriä olivat hiekkatietä, mikä oli jonkin verran hitaampaa taittaa asfalttiin verraten. Tiellä oli ajoittain aika paljon irtokiviä, jotka eivät ole hyvä yhdistelmä kapearenkaisen pyörän kanssa. 

Kisapäivämme osui heinäkuun helteille, joten lämpöä riitti. Aloitimme kisan ennen klo 10, joten viimeistään juoksuosuudella huomasi helteen vaikutuksen. Päätin, että ostan lippiksen vastaisuuden varalle, niin saan pään suojaan pahimmalta paahteelta. 

Voin olla tyytyväinen harjoitteluuni, sillä matka meni varsin hyvillä fiiliksillä läpi. Vielä juoksun ensimmäiset kilometrikin menivät lentäen. Matka alkoi tuntua raskaalta viimeisen parin juoksukilometrin kohdalla. Maalissa oli kyllä energiansa kuluttanut, mutta onnellinen likka. Ja hikinen! Onneksi järveen pääsi heti vilvoittelemaan:)

Iso kiitos vielä huoltojoukoille, jotka hoitivat hommansa tyylillä. Apunamme oli pari autoa, vene ja mönkijä. Meidän väliaikamme mitattiin tarkasti ja kuvia jäi mukavasti muistoksi. Tuollaisella helteellä juoksuosuus olisi ollut lähes mahdoton ilman juomapistettä puolimatkassa.

Noh, mitäs seuraavaksi? Tietenkin ensi vuonna uusiksi! Matka pysynee samana, mutta tekniikkaa voisi hioa tulevan vuoden. Nyt uimme perinteistä mummorintaa, mutta ensi vuonna voisi pyrkiä kroolaamiseen. Ja nythän on aika, mitä vasten kisata;)


TRIATHLONIN TULOKSET
Kokonaisaika siirtymineen 
2.01.41
Uinti 750 metriä 
15.38
Pyöräily 22 km 
52.07, keskinopeus 25,1km/h
Juoksu 7,1 km 
42.55, keskinopeus 10,0km/h


Ps. Siskon mietteet kisasta voit lukaista täältä.

  
2 kommenttia:

  1. Jee!! Olihan hieno kisa! :)

    Täällä on jo krooliharjoitukset kovassa käynnissä, tosin vielä käsillä huitoen ja henkeä haukkoen edetään.. Niilo löysi myös käytetyn märkäpuvun edullisesti, joten sitäkin on kokeiltu.. Aika mahtavasti kelluttaa! :)

    VastaaPoista
  2. Siistiä, mäkin tahtoisin kokeilla uintia märkäpuvun kanssa. Sähän olet tehokas. Mä olen harjoitellut vielä oikeaa rintauintia, josko se alkaisi kohta sujumaan, niin voisin siirtyä krooliin:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!