sunnuntai 10. elokuuta 2014

Lomailua

Oho, näin se neljä viikkoa hujahti. Näin loman viimeisenä päivänä on kiva muistella, että mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä.


Lähdimme heti loman aluksi viikoksi pyöräilemään Viron saaristoon. Loma on minusta mukava aloittaa jollakin matkalla, että saa revittyä itsensä heti pois tutuista ympyröistä. Näin työasiat unohtuvat itsestään, eivätkä jää pyörimään mielessä loman aikana. Matka meni mukavasti, suuremmilta ongelmilta vältyttiin. Kerron teille lisää matkasta piakkoin.


Ostimme pastakoneen ja teimme itse ensimmäisen erän nauhapastaa. Hauskaa hommaa.Minulle käy usein niin, että kehitän kaikille lomapäivilleni vähän liikaakin aktiviteettejä. Tällä lomalla päivät olivat suurimmaksi osaksi varsin vauhdikkaita. Ehdin kuitenkin pitää pari rennompaakin päivää. Yllä vanhempieni kissa Elvis näyttää mallia, miten rentoudutaan.Siirryimme maalle pari päivää Viron matkan jälkeen. Siellä suurimmat täpinät kohdistuivat kyseisen viikon sunnuntaille sovittuun triathloniin. Vitsit, mikä kokemus! Olen vieläkin täpinöissäni. Kerron tästä vielä lisää erillisessä postauksessa.


Isommalla siskollani on pari vielä kesällä alle kouluikäistä lasta. Olimme sopineet, että viemme heidät kesällä seikkailuretkelle. Kuopion satamassa järjestettiin näytelmä Santeri ja sataman arvoitus.  Ilman ukko Ilmarinen nimittäin uhkasi langettaa ikuisen tyyneyden Kallaveteen, sillä vedenhenki Vellamo ei suotunut hänen kosintaansa. Esityksen aikana liikuttiin pieni matka pitkin rantaa eri pisteillä ja koetettiin löytää vihjeitä tämän estämiseksi. Hauska esitys, viihdytti yleisöä koko rahan edestä.


Tein myös ensimmäistä kertaa hilloa talven varalle. Ostin 5kg laatikon mansikoita ja tein noin puolesta laatikosta pelkää mansikkahilloa. Lopun sekaan paahdoin raparperia. Nyt on talven lettukesteille hilloa:)


Keräsin myös vähän marjoja pakkaseen. Mustikkasato oli tänä vuonna aika heikko ja joku ryökäle oli ehtinyt ennen minua poimimaan osan mustikoista, joten en saanut pakkaseen kuin pari rasiaa. Mustaherukoita vähän enemmän. Mutta kyllä näillä pääsee jo alkuun.


Viimeisin ostokseni on uudet juoksukengät. Minulla on ollut pidempään ongelmia oikean polven kanssa, sillä se rasittuu luvattoman helposti. Piipahdin XXL:ssä katselemassa kenkiä ja sain myyjältä todella asiantuntevaa palvelua. Hän huomasi heti, että oikean jälkäni liikerata kampeaa sisäänpäin ja ehdotti pronootiotuellisia kenkiä. Toki Asicsin kallein malli eli Kayano 20 tuntui parhaimmalta jalkaan;) Metsästin kenkiä alekoreista tämän viikon ja bongasinkin pari päivää sitten sopivan kokoiset kesän mallistosta puoleen hintaan, jei! Nyt se jalka oikein liitää lenkillä.

Mutta nyt aurinkoon nauttimaan viimeisestä lomapäivästä, aurinkoista sunnuntaita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!