keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kolmekuukautisneuvola

Pikku P kävi lomien vuoksi hieman etuajassa kolmikuukautisneuvolassa viime viikon maanantaina. Oli mielenkiintoista päästä näkemään paljonko tyttö on kasvanut. Ttuntuu, että hän on venähtänyt hurjasti kuukauden takaisesta käynnistä.

Pikkuisella oli mittauksissa pituutta 62,5 senttiä ja painoa 6,6 kg. Hän on siis kuronut vajaassa kolmessa kuukaudessa kymmenisen senttiä pituutta ja kolmisen kiloa painoa. Aikamoinen kasvuvauhti! Käyrillä painon ja pituuden suhde oli aikalailla tasapainossa. Kasvukäyrällä mennään +2:lla.

Hoitaja tarkisti Pikku P:n silmien liikkeitä. Viimeksihän jäi kotiläksyksi pään kääntäminen puolelta toiselle. Tämä sujui nyt hienosti. Myös taaksepäin kurkattiin, kun vähän houkuteltiin. Hoitaja katsoi myös pikkuisen niskankannatusta ja askellusta pystyssä pidettäessä. Tytsy pääsi myös esittelemään taitojaan kääntymisessä. Tästä ja niskan kannattelusta tytsy saikin kehuja hoitajalta.

Viimeisimpana oli rokotusten vuoro. Ensin pistettiin kaksi piikkiä, yksi kumpaankin jalkaan. Lopuksi annettiin rotovirus suun kauttta sokeriliemessä. Pikku P:tä taisi kiukuttaa eniten rokotusasento, jossa tuli pidellä tytsyä aika tiukasti, ettei hän heilahda kesken piston. Rotoviruksen sokeriliemi oli ihan mukava rauhoittava maku pistosten jälkeen. Hieman tarvittiin myös äidinmaitoa, jotta lepyttiin kokonaan:)

Rokotusten jälkeisenä iltana tyttö oli normaalia itkuisempi. Uneen nukahdettiin raskaan itkun kautta ja pieni nyyhkytys kuului vielä jonkin aikaa nukahtamisen jälkeen. Nukahdettuaan tyttö kuitenkin nukkui yön ihan normaalisti. Tuntui, että seuraavana päivänä tyttö oli myös normaalia unisempi ja rauhallisempi. Varmastikin jotain vaikutusta rokotteilla siis oli.

Loppuviikon olimme uudella kierroksella maalla vanhempiemme luona. Alla fiiliksiä maalta, kun pikku prinsessa poseraa minun vanhempieni luona mummon aiemmin Arabiemiraateista ostamassa mekossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!