tiistai 7. heinäkuuta 2015

Isä hoitaa

Eilisten pyöreiden kunniaksi olin sopinut ystäväni kanssa, että menemme illalla terassille oluelle. Säät eivät loppujen lopuksi terassilla oloa sallineet, mutta kyllä se olut maistui sisätiloissakin:) Mieheni jäi ensimmäistä kertaa yksin tytön kanssa. Pientä jännitystä oli siis ilmassa.

 

Pumppasin parina edellisenä päivänä jääkaappiin äidinmaitoa maanantai-iltaa varten. Maitoa kertyi päälle 120ml, joka on neljän tunnin vastaava määrä. Äidinmaito säilyy kaksi päivää jääkaapissa ennen kuin se pitää pakastaa.

Testasimme edellisenä iltana, että miten maito maistuu Pikku P:lle pullosta. Eipä ollut ongelmaa. Kaveri tajusi jujun heti ja imaisi 30ml maitoa noin minuutissa. Emme tajunneet, että syömistä pitäisi pullosta tarjottuna hieman tauottaa välillä, niin se ei katoa niin nopeasti. Kaveri olikin aivan tajuton syönnin jälkeen ja nukahti mieheni syliin. Eilen mieheni kertoi antaneensa maidon pikkuhiljaa, vaikka se olikin hieman hankalaa. Tyttö olisi kuulemma mielellään imaissut kaiken kerralla.


Olin kotoa poissa vajaan neljä tuntia. Kun tulin kotiin niin isä ja tytär makailivat sohvalla kaikessa rauhassa ihokontaktissa. Pikku P oli sikeässä unessa. Isä kertoi, että tytär oli ollut melkoinen sylikihniäinen koko illan, mutta muuten ilta oli mennyt ihan mukavasti. Pullosyönti oli sujunut hyvin. Mieheni oli huomioinut, että Pikku P oli ollut hieman hämillään pullosyönnistä. Maha meni kyllä täyteen, mutta läheisyystankkaus jäi saamatta. Ihokontakti olikin hyvä idea lisätä läheisyyttä ja luoda tytölle turvallinen olo.

Isä vaikutti tyytyväiseltä, mutta väsyneeltä illan päätteeksi. Hän itse kommentoi, että ei tiedä jaksaisiko olla tytön kanssa kotona minun sijassani. Sain selkeästi kredittiä omasta työstäni. Kyllä hän kuitenkin lisäsi, että voi hoitaa pikkuista, jos vaikka haluan lähiaikoina leffaan:)

Entäs äidin oma neljätuntinen? Se meni ihan hujauksessa. Oli virkistävää päästä rauhassa vaihtamaan kuulumisia ihanan ystävän kanssa. Kyllä tuollainen ilta on tärkeää välillä pitää. Se antaa mukavasti energiaa arjen pyörittämiseen. Retkeltä palasi kotiin iloinen ja virkistynyt äiti. Olihan se vähän huvittavaa, että yhdessä oluttuopin juonnissa meni vajaa kaksi tuntia ja sen jälkeenkin olo oli hieman humalainen;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!