keskiviikko 3. joulukuuta 2014

20. raskausviikko

Tällä viikolla meillä on ensimmäinen perhevalmennus-tapaaminen. Kaupungin neuvolapalvelut tarjoavat näitä ennen raskautta kaikkiaan kolme ja synnytyksen jälkeen ryhmä tapaa esim. leikkipuistossa pari kertaa. Osallistuminen ei tietenkään ole pakollista, mutta ajattelimme, että voisi olla ihan sosiaalisessa mielessä kätevä tavata joitain muita samassa raskaustilanteessa olevia lähiseudulta. Olisi sitten vauvalle samanikäisiä leikkikavereita. 


Valmennuksessa jaettiin myös tällainen opaskirjanen.

Tapaamiseen ei kuitenkaan tullut lisäksemme kuin kaksi muuta äitiä, joista toisella oli mies mukanaan. Molemmat naiset olivat jo monta kuukautta pidemmällä, kuin mitä ryhmän ihanne oli, joten se sosiaalinen pointti hieman kärsi tästä. 

Tapaamisella käsiteltiin mielikuvavauvaa ja sitä, mitä lapsen tulo muuttaa arkea. Puhuimme alkuraskauden muutoksista ja kokemuksista. Katsoimme myös jännittävän imetyksestä kertovan videon ja keskustelimme muutenkin aiheesta. Loppujen lopuksi saimme tapaamisella ihan hyvää tietoa, vaikka alkuun käynti tuntui hieman ajanhukalta. 

Tällä viikolla järjestettiin myös työpaikkani pikkujoulut. Oli oikeastaan aina jännä olla juhlimassa pienen mahani kanssa. Seura viihdytti minua yllättävän pitkään ja olinkin kotona sinä yönä vasta kahden jälkeen. Näin sen näkee, ettei sitä alkoholia välttämättä tarvita hauskanpitoon:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!