keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Sunnuntairullia vietnamilaisittain

Innostuimme tekemään jonkin aikaa sitten vietnamilaisia kesärullia. Insipraatiota kurkimme mm. Kauhaa ja rakkauta -blogista. Sieltä löytyy myös paljon hyvää kuvamateriaalia esimerksiksi rullien rullaamiseen.

Tarvitset
- riisipaperia
- ohutta riisinuudelia (riisivermiselliä)
- kasviksia ja yrttejä, me laitoimme
   suikaleiksi pilkottuja porkkanoita
   pieniksi pilkottua retiisiä
   revittyjä pinaatinlehtiä
   pilkottua/revittyä paksoita
   korianteria
   minttua
- proteiinilisät, me laitoimme
   marinoitua tofua + maapähkinää tai friteerattuja jättikatkaravunpyrstöjä

Lisäksi teimme kahta erilaista dippikastiketta Kauhaa ja rakkautta -blogin ohjeen mukaan.

Valmistus

Teimme rullia kahdella eri täytteellä, toisiin laitoimme marinoitua tofua ja toisiin friteerattuja katkaravunpyrstöjä. Marimoimme katkaravunpyrstöt edellisenä iltana ja friteerasimme alkuun ennen muita valmisteluja.

Tämän jälkeen "keitimme" nuudelit (nuudelit pehmenevät lämpimässä vedessä minuutissa) ja jaoimme sen kahteen kulhoon. Lisäsimme toisen puolikkaan sekaan murennettua tofua sekä murskattuja maapähkinöitä ja sotkimme nuudeleiden kanssa yhteen. Katkarapuja varten säästimme toisen puolikkaan nuudeista maustamattomina.
Tämän jälkeen pilkoimme kasvikset. Porkkanat saavat olla mahdollisimman ohuita, niin tuntuvat mukavilta syödessä. Salaatit voi repiä pienemmäksi. Retiisistä tulee helposti aika pieniä suikaleita.

Ennen rullaamisen aloittamista kannattaa vielä valmistaa dipit.
 
Sitten vain uitetaan riisipaperi lämpimässä vedessä ja nostetaan varovasti lautaselle. Täytteet toiseen päätyyn ja rullalle. Riisipaperi on yllättävän kestävää, mutta toki menee kasaan helposti, jos tekee äkkinäisiä liikkeitä. Rullista tuli kyllä persoonallisen näköisiä, mutta pysyivät kyllä kasassa syödessä:)

Rullat olivat mukavan raikkaita ja varsinkin yrtit olivat mukavia antamassa makua. Niitä saa mielestäni laittaa sisään ihan reippaasti. Muuten rullat olivat hyviä, mutta eivät räjäyttäneet tajuntaani. Ehkä mausteita ja makuja olisi saanut olla enemmän.

Olikohan vika kokissa vai tuotteessa? En ole syönyt rullia koskaan ravintolassa, jotta voisin verrata kokemuksiani. Ehkä kannattaisi vielä käydä testaamassa rullia ravintolassa ennen kuin vetää lopullisen johtopäätöksen. Sitäpaitsi riisipapereita on paketissa noin sata, joten muutaman kerran olisi vielä sen puolesta kotonakin mahdollisuus kokeilla;)

   

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!