maanantai 9. toukokuuta 2016

Pikku P:n perhesynttärit

Pikku P:n synttäriviikon huipentuma oli lauantaina pidetyt synttärit perheen ja kummien kesken. Ilma oli mitä ihanin. Ruokapöydän lisäksi parveke oli täten kätevä oleskelutila juhlien alussa, ennen kuin lämpö siellä nousi liiaksi. Juhlien teema rakentui ostamani Pikku P:n asun ympärille. Hän oli pieni ranskalainen balettitanssijatar. Syntymäpäivien pääväri oli Pikku P:n asun inspiroimana vaaleanpunainen. Pom pomeja kattoon ja viirinauha lisäväriksi. Tarjoilut noudattivat ranskalaista henkeä.



Katoin pääosin omilla astioilla. Muumikupit kahvi/teekupeiksi ja Primaverat kakkulautasiksi. Lisäystä omiin astioihin löysin Tigerista. Sieltä löytyi kivoja paperisia kulta-vaaleanpunaisia lautasia, kuppeja ja pillejä. Paperilautasia käytin perhesynttäreillä lasten astioina, sillä omat eivät olisi riittäneet. Lapset vaikuttivat ilahtuneilta omiin erikoislautasiin. Tarjosin lapsille mehua tuunatuista Froosh-smoothiepulloista. Pulloihin oli pakko viritellä erillinen koriste-etiketti, sillä en saanut oikeiden etikettien liimaa pullosta irti! Vitsit, seuraavaksi olisi pitänyt kokeilla arsenikkia, joten päätin luovuttaa. Muuten ihania pulloja. Class Ohlonilla on muuten ihania (liimattomia) pulloja myynnissä. Mukana tulee myös pillit ja kori. Menin tässä kohtaa kuitenkin pihistä linjalla, sillä mies keräsi pullot työpaikaltaan.

Suunnittelin tarjottavat niin, että ne voi tehdä jo päivää paria etukäteen. Suurin osa vieraista tuli kauempaa ja vietti samalla viikonlopun Helsingissä. Halusin, että leipomukset ovat valmiit perjantaina iltapäivään mennessä, niin ehdimme seurustella vieraiden kanssa jo perjantai-illan. Lauantaille jäi sitten vain esille laitto ja koristelu ja eikun juhlimaan!

Menu
vaahtokarkkitikkuja
karnevaalikeksejä
Erilaisia naksuja pienille 


Suolaiseksi tarjottavaksi teimme sipulipiirasta. Se oikeastaan vain maustuu jääkaapissa, joten parin yön säilytys ei sitä hetkauta. Luotto-ohje on meillä ollut jo pitkään tämä isyyspakkaus-blogin ohje. Helppo valmistaa. Vie hieman aikaa, mutta aktiivista tekemistä ei ole kuitenkaan niin kovin paljoa. Voitahan piiraaseen tulee ja paljon, mutta on muuten hyvää! Juustokakun tein päivää ennen jääkaappiin hyytymään ja macaronsit torstai-iltana. Ne säilyvät hyvin peltipurkissa parikin viikkoa. Täyttää vasta vähän ennen h-hetkeä, niin kuoret eivät pehmenny.

Macaronsien ohjeen katsoin Unelmaa leipomassa -blogista. Mammat saivat maistella tiistain juhlissa vielä vähän keskinkertaisia keksejä. Ne olivat ulkoisesti ihan ok näköisiä, mutta jäivät keskeltä ontoiksi. Värjäsin keksitaikinan nestemäisellä väriaineella, mikä oli virhe. Marenki lässähti nesteen vaikutuksesta. Sain kuitenkin pysymään taikinan jutakuinkin kasassa, sillä minulla on macaronsien paistoa varten suunniteltu Lekuen paistomatto. Tosi näppärä, suosittelen! Voi pelastaa tilanteen, jos taikinasta tulee liian löysää. Matossa on rajaviivat jokaiselle keksille, jolloin taikina ei niin helposti valu pitkin poikin. Toinen erä meni vähän niin ja näin, mutta kolmas onnistui jo varsin mallikkaasti. Geelimäinen väriaine oli ihan toimiva, tokassa erässä varmaan vaan vatkasin valkuaisia turhan kauan. Olen tehnyt keksejä kerran aiemmin ennen näitä juhlallisuuksia, joten pieni näppituntuma keksien tekoon löytyi.


Vadelmajuustokakun ohjeen katsoin Annika O.:n blogista. Muutin reseptiä sen verran, että vaihdoin vaniljarahkan tilalle tavallista rahkaa ja lisäsin taikinaan noin puoli desiä sokeria sekä vanilja-aromia. Pelkään aina, että tuollaiset teolliset maut puskevat liikaa läpi ja maistuvat pahalle. Näin toimi tosi hyvin! Kakku on kivan raikas ja ei kovin makea. Päälle asettelin läjään puutarhamustikoita, -vadelmia sekä -boysenmarjoja.

Vaahtokarkkien idean sain Pinterestistä. Ostin Tigerista megasuuria vaahtokarkkeja sekä paperipillejä, jotka seivästin vaahtokarkkeihin. Sitten vain sulatettuun valkosuklaaseen väriainetta, vaahtokarkin dippaus siihen ja haluamiisi koristeisiin. Minä koristelin valkosuklaalastuilla, minivaahtokarkeilla, hasselpähkinärouheella sekä vaaleanpunasävyisillä rösseleillä. Helppoja ja näyttäviä. Ja tosi makeita! Riippuen ihmisestä tosi herkku tai vähän liian överi :)



Äiti edusti tyylikkäässä mustassa. Tämä sointui vaatekaappini vaatteista parhaiten P:n asuun. Olisimme voineet olla P:n kanssa myös samiksia. Häneen päällään olevaa tyllihametta nimittäin saa myös aikuisten koossa. Hetken leikittelin ajatuksella, että tilaisin samanlaisen. Päädyin lopulta kuitenkin siihen, etten käyttäisi hametta luultavasti muuten. Värivaihtoehtoja on myös liikaa ;)



Pikku P oli hurmaava pieni itsensä. Hameen helma vaan liehui, kun tyttö viiletti menemään. Ympärillä oli niin paljon kaikkea jännää, että pantakin pysyi päässä suurimman osan ajasta. 




2 kommenttia:

  1. Tämä on jo tosi vanha postaus, mutta ehkä huomaat kommenttini! Tilasin myös meidän tytön 1v juhliin dollyn tutun newborn (eli 3-18 kuukautta) sekä small (1-3v) koossa, mutta en yhtään tiedä kumpi koko olisi parempi! Teidän tytöllä hame näyttää tässä just sopivan kokoiselta, muistatko yhtään kumpi koko teillä oli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi hame on kyllä ihana! Tytöllä oli muistaakseni 1-3-vuotiaan koko. Oli hieman reilu, mut ihanasti kerroksia<3 Ihania juhlia teille!

      Poista

Kiitos kommentistasi!