tiistai 17. toukokuuta 2016

Lentävät lihapiirakat ja muita hääedesottamuksia

Saimme juhlia viime lauantaina ystäväni häitä. Häitä on niin harvoin, että olin ihan täpinöissäni juhlista. Ihanaa päästä osalliseksi kahden ihanaisen rakkauspäivään. Päivästä meinasi vaan tulla kaikkea muuta kuin rakkaudentäyteinen, koska valmistautuminen *monia tekosyitä* juhliin ei mennyt niin huolella ja ennakoiden kuin toivoin. Tässä kaikella rakkaudella kirjoitettu kooste teille ja muistilappu minulle seuraavaa kertaa varten. Mitä toimit, jotta saat juhlia ilman kriisejä.

1. Jos miehesi ei mahdu kaapissa roikkuvaan mustaan pukuun, niin asialle kannattaa tehdä jotain aiemmin kuin paria päivää ennen häitä.

2. Vaikka olet miettinyt rakkaalle tyttärellesi vaatetuksen viikkoja sitten, niin tarvitset myös itse jotain päälle pantavaa. Jos vaate on vaatekaapissa, niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että se olisi puhdas.

3. Kyllä, häihin viedään onnittelukortti, vaikka lahja olisikin rahalahja suoraan tilille.

4. Ei kannata ikinä luottaa siihen, että yhdet sukkahousut per juhla on riittävä määrä. Ei, vaikka kaapissasi olisi yksi pari valmiina ja kauppaan lähtö sukkisten takia laiskottaa.

5. Tarkista hääpaikan sijainti hyvissä ajoin. Ei paria tuntia ennen lähtöä, kun olet vielä laittautumatta. (Nimimerkkiä "ai, sinne ajaakin päälle tunnin")

6. Myös sinun ja miehesi kannattaa syödä lounas. Kello neljään iltapäivällä on aamupalasta pitkä matka. Auttaa fiiliksiin, jos koko perheellä on maha täynnä.

7. Taaperollasi voi tulla kakkahätä milloin vain, missä vain. Myös Prisman parkkihallissa, kun hän odottaa miehesi kanssa, että piipahdat kaupassa sekunttikello kainalossa ostamassa hääkorttia ja evästä. Älä siis koskaan ota koko käsilaukkuasi mukaan, vaan jätä vaipanvaihtotarpeet autoon. Ainakaan, jos on kiire.

8. Älä säti miestäsi, vaikka hän vaippaa auton takapenkillä vaihtaessaan lausuu "oho, nyt meni kakkaa bodyyn". Auta häntä.

9. Kiireen tuskailu johtaa helposti sanaharkkaan miehesi kanssa. Koeta pitää mölyt mahassasi, sillä eivät ne tuo lisää minuutteja. Kiivastuneena lihapiirakoiden heittäminen ulos autosta pitkin Prisman parkkihallia voi helpottaa hetkellisesti. Luultavasti kuitenkin kadut sitä myöhemmin, kun vatsasi kurisee.

10. Koeta istua aloillasi autossa. Liiallinen tehokkuus voi kostautua. Voit esimerkiksi repäistä sukkahoususi turvavyön solkeen polven kohdalta. Juu, älä kysy miten.


Lopulta nauru kuitenkin vei voiton tässäkin kohelluksessa. Mies kertoi naureskellen viereisessä autossa olevien reaktoista lihapiirakoiden lentäessä. Oli kuulemma ollut isällä ja parilla teini-ikäisellä lapsella naurussa pitelemistä! Saimme kirittyä navin lupaamaa ajoaikaa sen verran, että ehdimme 10 minuuttia ennen häiden alkua kirkolle. Ihana ystävä pelasti sukkahousukriisini ja luopui omista varasukkiksistaan. Kaikilla oli täten ehjät, sopivat ja puhtaat vaatteet päällä. Pikku P:n bodykin puhdistui kosteuspyyhkeellä (nämä ihanat kaiken pelastajat). Ja häät. Ne saavat kenen tahansa ajatukset pois lentävistä lihapiirakoista. Aivan ihanat juhlat, rennot ja luontevat. Tähtiensä näköiset<3


Ps. Ja entäs Pikku P. Rassu joutui silminnäkijäksi aikamoiseen showhun. Morkkistelin tätä aikani, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että aina vaan ei voi olla se paras minä. Vanhemmat kuitenkin sopivat riitansa varsin pian. Ehkä tämä oli näyte tytölle, että jos riidellään, niin sen jälkeen sovitaan. 



15 kommenttia:

  1. Hauska postaus, vaikka kaikki kommellukset ei oo tapahtumahetkellä välttämättä tuntunut niin hauskalta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa, että se viihdyttää kuitenkin näin jälkikäteen :)

      Poista
  2. Ihana tylliunelma teidän neidillä! :) Hahha lapsen kanssa on varmasti häät vähän erilaisia. Vielä ei olla uskallettu ottaa neitiä mukaan häihin, sillä luulen ettei hän pysyis paikallaan sekunttiakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Meidän neitikin alkaa olla jo aikamoinen duracell pupu. Käytiin monet lenkit kävelemässä häiden aikana. Aika kirkossa meni mukavasti, kun antoi liukuhihnalla naposteltavaa. Kahvien ajan häissä tyttö sai katsoa teletappeja kännystä äänettömällä. Kyllä sitä aina jotain keksii :)

      Poista
  3. Voin niin kuvitella itseni tuohon samaan tilanteeseen :D Aina ei mene putkeen, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa älä muuta. Olipahan jotain kerrottavaa täälläkin :)

      Poista
  4. Kuulostaa oikein tutulta, suvussa oli sattumalta monet häät kun esikoinen oli parivuotias. Sen vielä lisäisin, että vaikka lounas syötäisiinkin ei kannata päästää lasta ihan täyteen. Kirkossa istuminen lapsen kanssa, joka ei ole kiinnostunut naposteltavasta on vaikeaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Olisi meilläkin ollut hikinen puolituntinen kirkossa, jos talk murut eivät olisi kelvanneet :)

      Poista
  5. Jepjep, tuttuatuttua. Mutta siltikään ikinä ei onnaa paremmin seuraavalla kerralla :-O

    VastaaPoista
  6. Osa kohdista tuttua jo siltä ajalta kun poika majaili vielä masussa xD .. Olen kamalan huono just kaikessa tuollaisessa huolehtimisessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yleensä olen varsin suunnitelmallinen. Siksihän tämän kaksin verroin shokeeraavaa, että sähläsin näin :)

      Poista
  7. Ihana!

    Kohdan numero 6 kun itse muistaisi... Nimimerkillä joka kerta häissä pyörtynyt :/ Mies sanoi että naimisiin mennään heti kun pysyn yhdet juhlat tajuissani :D

    Mistä tuo tytön tyllimekko? Tosi hieno mäkin haluun :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Sun täytyy ottaa ensi kerran pähkinöitä käsilaukkuun mukaan :) Toi on Dolly by le petit Tomin hame. Tilasin Babyshopista (http://fi.babyshop.com/dolly-by-le-petit-tom/s/550). Housut ja body on Gugguun :)

      Poista
  8. Haaveissa on, että ensi kerralla menisi vähän jouhevammin. Onneksi häät kuitenkin meni mukavasti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!