torstai 3. lokakuuta 2013

Maximeran kokoinen ongelma

Pari päivää sitten kohtasimme ensimmäisen ongelman Ikean keittiökaappeja kasaillessa. Itse kaappien rungot saimme ongelmitta kasaan, mutta niihin tulevat Maximera-laatikot aiheuttivat hämmennystä.


Meidän keittiöön tulee kaikkiin kaappeihin alas kaksi 40 senttistä laatikkoa. Näiden laatikoiden etulevyissä on kolme reikää molemmilla sivuilla laatikon kiinnitystä varten, mutta kuten kuvasta näette, niin ohjeet ovat vain pienemmille etulevyille. Voi mikä hämmennys, Ikean ohjeet eivät olekaan kaikenkattavia! 

Päädyimme siihen, että laitetaan  levy alempiin kiinni ja testailtiin sitten kaappiin. Tällöin kuitenkin alareunasta pilkotti kaapin reunaa, ei hyvä. Sitten iskikin isompi ongelma, kun laatikoissa ei näyttänyt olevan purkumahdollisuutta. Ajattelin, että tässä tilanteessa on paras soittaa Ikealle. Parin minuutin odottelun jälkeen saimmekin tiedon etulevyn irroittamiseen laatikosta. Sivun reikien takana on pieni ruuvi, joka ratkaisee tilanteen. Näin päästiin hommassa eteenpäin:)

Tämä ei vielä ratkaissut alkuperäistä ongelmaa eli sitä, että mihin kohtaan kiinnikkeet etulevyssä tulevat. Silmäilin vielä Ikean ohjetta ja ohjeen yllä olevaa kuvasarjaa. Ääneen sanoin "tää kuva varmaan tarkottaa sitä et, jos teet muuta laatikkoa kun alimmaista, niin jatka tästä, muussä tapauksessa siirry sivulle 18". Bling, siinähän se vastaua tuli (jos unohdetaan levyn ylimmät reiät). 


Päästiin sitten merkkaamaan laaitikot; ylälaatikot rasteilla ja alalaatikot ilman, jotta laatikkoläjästä ei tarvitse arvailla kumpaanko kerrokseen kukin kuuluu.

Mikä oli siis tarinan opetus? Kysy aina viisaammilta, kun tulee ongelmia ja puhu ongelmasi ääneen, saatat yllättyä kuinka fiksu oikeasti olet;)


7 kommenttia:

 1. Voi ei, kamalaa kasaamista! Onneksi minun ei tarvitse :)

  Joko on kohta valmista?

  VastaaPoista
 2. Remontti edistyy ihan kivasti. Laittelen ehkä kuvia sunnuntaina, kun saadaan keirtiön lattia valmiiksi;)

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos, tuskailin juuri samaisen miten maximera puretaan -dilemman kanssa!

  VastaaPoista
 4. Sama probleema oli täällä, eka kerta kun Ikean ohjeissa ei ollut ratkaisua.

  VastaaPoista
 5. Itse tein vahingossa kaksi alalaatikkoa ja eihän se ylempi mennytkään kiinni, kun etulevy oli liian alhaalla. Ratkaisu löytyi; laitoin kolmannen laatikon kiskon kiinni alemmista rei'istä ylempien sijaan ja laatikko kävi sinne. Ei tarvinnut purkaa mitään. Allaskaappiin tuli otettua liian pitkät laatikot, eikä niitä voikaan lyhentää. Vaihtoon menee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!