maanantai 6. kesäkuuta 2016

Mitä kannan käsi/hoitolaukussani

Vuosi sitten pähkäilin, että millaisessa laukussa on hyvä kantaa vauvan tarvitsemat tarvikkeet. Halusin ne kaikki samaan laukkuun omien kamojeni kanssa. Näin ne ovat varmasti aina mukana. Tykkään mieluummin ylivarautua, niin ei tarvitse sitten yllättävissä tilanteissa ruveta panikoimaan. Tarvittava apu löytyy käsilaukusta. Katselin vuosi sitten paljon erilaisia hoitolaukuksi suuniteltuja laukkuja. Jotenkin kaikki olivat köhelön näköisiä. Isoja koppuroita. En halunnut myöskään muuttua täysin äitimainokseksi, imetyspaidat olivat jo tarpeeksi paha. 


Näin päädyinkin lopulta ostamaan itselleni ison mustan nahkaisen laukun. Se oli samalla 30-vuotislahja itselleni. Ajattelin, että se kestää tällaista jatkuvaa kulutusta. Sitä voi myös käyttää ilolla vauva-ajan jälkeenkin. Hoitolaukkujen hinnat ovat varsin korkeita, joten satsaus Smaakin nahkalaukkuun ei näin ajatellen tuntunut niin pahalta. Laukussa on kätevät lenksut sivuilla, joista laukun saa roikkumaan rattaisiin Ipanaiselta ostamieni vaunukoukkujen avulla. Laukkua voi kantaa sekä pitkästä hihnasta että kahvoista. Laukku on kestänyt käytössä tosi hyvin. Toinen kahvalenkki hajosi parin kuukauden käytön jälkeen, mutta Stockmann korjautti sen omaan laskuunsa. Suutari vahvisti silloin molemmat lenkit. Tämän jälkeen ne ovat kestäneet kulumatta. 


Olen tyytyväinen valintaani. Laukun malli on ajaton ja se on kestävä. Se näyttää aikalailla samalta kuin vuosi sitten. Toki laukun nahka on muotoutunut kivasti käytössä. Olen oppinut pakkaamaan laukun niin, että löydän sieltä yleensä kaiken tarvitsemani. Vaipat on omassa reunassaan ja kukkaro omassaan. Lelut ja vaihtovaatteet siinä välissä. Laukku sotkeutuu kyllä helposti, joten järjestelen sen päivittäin uusiksi. Samalla tulee tsekattua, että tarvitseeko laukku täydennyksiä. Joskus kiireessä mieheni pakkaa laukun ja kaikella rakkaudella sen kyllä huomaa. En löydä sieltä silloin mitään. Mutta ei pidä katsoa auttavan suuhun vai miten se meni :)


Laukustani löytyy
3-5 vaippaa
kosteuspyyhkeitä
vaipanvaihtoalusta
harso
roskapusseja kakkavaipoille
vaihtovaatteet 
aurinkolasit ja suojapussi
aurinkovoide
essu
vettä
smoothiepusseja
naksuja vaihtelevasti
leluja

Nämä tavarat ovat vakiintuneet ja ovat lähes aina mukana. Minusta on kiva, että tavaraa on riittävästi. Saatamme olla koko päivän lietsussa, joten muun moassa usealle vaipalle on tilausta. Pyrin kierrättämään osaa leluista, mutta Mario kulkee aina mukana. Se on Pikku P:n luottolelu. Nykyisin pakkaan mukaan valmisruokapussien lisäksi myös jotain tuoretta. Rasiallinen pilkottuja viinirypäleitä tai kokonainen banaani. Tai vaikkapa palanen leipää. Harso on kätevä monitoimiliina esimerkiksi lisäsuojaksi ruokaillessa, sotkujen siivoamiseen, hätänenäliinaksi tai pyllyn kuivaukseen, jos paperia ei ole saatavila. Näillä tavaroilla pärjää mielestäni hyvin. Kerran meni oma paita kakkaan P:n vaippaa vaihtaessa julkisesssa vessassa, mutta sain pahimmat jäljet kosteuspyyhkeellä pyyhittyä. En ole tämän vuoksi ruvennut varapaitaa itselleni kantamaan :)

Omat tavarani ovat aika vakio. Kukkaro, kännykkä ja avaimet. Tämän kolmen suoran tarkistan aina. Lisäksi mukana on kesällä omat arskat koteloineen, bussikortti omia ajeluita varten, side ja tampooni, buranaa ja pompuloita. 

Miltä laukkuni sisältö näytää? Kannatko myöskin koko maailman mukanasi vai menetkö kevyemmällä varustuksella?


12 kommenttia:

  1. Mä meen tosi minimivarustuksella aina. Käsilaukussa puhelin, lompakko, avaimet. Ehkä yks vaippa.

    En oikein osaa käyttää hoitolaukkua, enää lasten ollessa jo isompia (nuorin 1v8kk). Mutta yleensä on kyllä lapsille repussa vaihtohousut ja kalsarit ja sit pari vaippaa. Aina ei sitäkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mukavan kevyeltä! Tilanne varmasti helpponee, kun P kasvaa. Ei tarvitse olla niin hirveästi kaikkea mukana :)

      Poista
  2. Toi sun laukku on ihana. Mä taas ostin sen perinteisen hoitolaukun... Ja kadun sitä... Sitten ostin toisen, nahkaisen storsakin. Se ei näytä ihan perinteiselle hoitolaukulle, niin olen siihen tykästynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin katselin noita Storsakeja, sillä on kivoja malleja. Mietin jonkin aikaa tämän ja yhden Storsakin mallin välillä. Päädyin lopulta tähän, kun ajattelin, että sitä on kivempi käyttää myös myöhemmin :)

      Poista
  3. Onpa kiva laukku! Mä tahdoin kuopuksen kohdalla kunnon tilavan hoitolaukun ja hankin sitten Elodie detailsin mustan mallin. Oli sitä tavaraa siellä sitten lopulta vissiin liikaakin, kun kassin lenkki hajosi :D Ihana ja rakas laukku oli kaikesta huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kivaa, kun löytää hyvän laukun hoitolaukuksi. Helpottaa arkea. Sullakin on varmaan ollut ihan kohtuullinen tavaramäärä mukana, jos laukkukin lopulta kyllästyi :)

      Poista
  4. Ihana laukku!! Ja multa on löytynyt nuo samat jutut silloin kun lapset on olleet pieniä. Ja sitten sieltä löytyy kaikkea ei niin oleellista, niin kuin kynsisakset??!! älä kysy miksi:) Huulirasvoja miljoonaa erilaista,nenäliinoja,vesipullo ym. Välillä vähän yleinen vitsi tuo mun käsilaukku, mitä sieltä ei löydy niin sitä ei luultavasti tarvita ikinä:)Mutta varautuminen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä saksiakin välillä tarvitsisi, ei se huono ole olla mukana. Varautuminen on pop!

      Poista
  5. heh varapaita! mie jouduin ekat pari kk pelleilemään rintakumin kanssa ja useamman kerran kyllä muistan kaivanneeni varapaitaa myös itelle :D oikein pätevä tuo sun laukku! Mie haaveilin repusta mut lopulta Liberolaukusta tuli mun lemmppari ja kulutin sen puhki :D mulla on mukana yleensä vaan puhelin ja huulirasva jotka kulkee kätevästi neidin talutusrepussa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ultrakätevältä toi sun nykyvarustus. Tohon voisi pyrkiä (ei muuten ikinä onnistuis multa;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!