maanantai 16. marraskuuta 2015

Tiipii pystyyn!

Järjestelimme olohuonetta hieman uuteen järjestykseen, jotta saimme olohuoneen nurkaan tilaa, tadadadaaaa, tiipiille! Oho, mites tässä näin kävi?

Tarina alkaa siitä, kun kävimme noin kuukausi sitten kolmisteen Marimekon uudessa myymälässä Forumissa. Siellä oli rakennetu sisääntulon alkuun hauska nurkkaus rentoutumista ja esimerkiksi lukemista varten. Katselimme mieheni kanssa sitä ihastuneena ja mietimme, että olisipa kiva saada luku/musiikin kuuntelunurkkaus omaan kotiin. 


Meillä oli yksi olohuoneen seinistä täytettynä vaakatasoisilla 2x4 Expediteillä. Keksimme, että jos nostamme ne pystyyn, niin saamme hyvin tilaa olohuoneen nurkkaan pienelle rentoutumistilalle. Ei kun tuumasta toimeen. Muutosprojekti oli niinkin kätevä, että saimme aremmat tavarat Expeditien hyllyiltä korkeammalle, jolloin ne on turvassa kohta päätäpahkaa konttaavalta Pikku P:ltä. 


Ostimme yhden Expeditin Kalaxin lisää ja jätimme sen vaakaan. Siihen jäi hyvin tilaa pikkuisen kasvavalle leluvuorelle ja kirjoille. Tämä hyllykkö jäi myös lähimmäs Pikku P:n nykyistä treenialuetta. Hän liikkuukin nyt kiinnostuneena katselemaan alahyllyjen tavaroita ja vetelee omia kirjojaan hyllyiltä. 


Niin ja se lukunurkkaus. Jotenkin mieleeni pesi ajatus pehmeästä nojatuolista tiipiistä Pikku P:lle ja eihän miestä tähän tarvinnut juuri ylipuhua. Löysin Kotivinkin nettisivuilta ohjeen Tiipiin tekoon. Ikealta löytyi sopivat kankaat ja K-Raudasta pyörölistaa tukikepeiksi. Sitten tarvittiin vain omaa aikaa pari iltaa ja yksi aamupäivä. Sur-rur, tiipii oli valmis. 


Kotivinkin ohje oli oikein oiva. Kannattaa keskittyä kaavojen tekoon huolella, niin sitten ompeluvaiheessa elämä on helppoa. Suositeltu kangasmäärä ei ole mielestäni ainakaan yläkanttiin. Jouduin ompelemaan vuorikankaaseen yhteen kappaleeseen pienen lisäosan, kun kangasta ei enää ollut riittävästi (=en miettinyt asettelua). Valitsin päällikankaaksi varsin tukevaa kangasta, mikä oli hyvä valinta. Helpompi ommella ja näyttää ryhdikkäämmältä.


Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Hauskan loppusilauksen tuo valmiin tiipiin päälle solmittu hirvikankaan palanen. Testasimme sitä noin paikoilleen, mutta ei sille muuta taida tarvita tehdäkään. Näyttää mukavan rennolta. Sisällä valona on yksi Clasun työvalo. Lattialle pari Luddea kaapista ja avot! Pikku P testaili tiipiitä eilen ja tänään ja vaikuttaa tyytyväiseltä. Taisi isukkikin kömpiä yhdessä vaiheessa tiipiin suojiin köllöttelemään:)


7 kommenttia:

 1. Oi onpa söpö! Mä kans haaveilen lastenhuoneeseen tiipiitä, nimenomaan diy-meiningillä, mutta ongelma on siinä etten osaa ommella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Rohkeasti vain kokeilemaan. Hitaasti hyvä tulee (ja silittämällä kaiken enen ompelua). Tai löytyisikö jotenkin muuten kasattavaa ohjetta tiipiille?

   Poista
 2. Aivan ihana. Olen katsellut näitä tiipii telttoja jo jonkin aikaa, mutta tässähän hyvä diy idea. Mitä luulet onnistuisikohan myös tällaseltä henkilöltä, joka silloin tällöin on ompelukonetta käyttänyt vai oliko kovin vaikea tehdä? Tekisi kyllä mieli kokeilla. Minun blogin puolella sinulle vielä haaste http://sallatime.blogspot.fi/2015/11/11-totuutta-ei-tehtavaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta tässä ärsyttävintä oli kaavojen teko ja kankaan leikkaus (kuten useimmiten). Itse jännitin sitä, että miten saan ommeltua siististi kanavat puukepeille. Siinä kankaat voi vejättää joka suuntaan, jos eivät asetu kohdilleen. Jos silittää ja kiinnittää nuppineuloilla kaikki huolella ennen ompelua, niin uskoisin, että onnistuu :) Kiitokset haasteesta, vastasin siihen juuri!

   Poista
 3. Hieno Tiipii teltta. Itse ostin myös vasta Vekestä tiipiin lapsille. Ovat tykänneet! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!