maanantai 9. marraskuuta 2015

Kiasman värileikissä

Kävimme Pikku P:n kanssa viime keskiviikkona Kiasmassa vauvojen värileikissä. Ohjelma on suunniteltu n. 3-11 kuukautisille vauvoille. Aikaa on varattu puolitoista tuntia ja sitä onkin varattu ihan runsaasti. Meillä meni kaikkinensa noin tunti. Vauvan jaksamisen mukaan mennään, joten aiemminkin saa toki lopettaa, jos energiat käyvät vähiin.

Esiteltävänä oleva väri muuttuu viikottain. Meille sattui punainen. Ensin kävimme näyttelyssä katsomassa pari punasävytteistä taulua inspiraation hakemiseksi. Esiteltävänä olevat taulut oli valittu Markus Heikkerön Elämä on turhaa baby... -näyttelystä. Teoksissa oli mukavasti väriä ja isoja kuvioita katseltavaksi. Tuntui kyllä, että useimmat vauvat tuijottelivat enemmänkin toisiaan ja aikuisia, kuin valittuja taideteoksia:)
Tämän jälkeen siirryimme taidepajan puolelle ja asetuimme lattialle. Lattialle oli kerätty erilaisia punaisia esineitä tutkailtavaksi. Oli huiveja, vilttejä, leluja, pilttipurkin kansia. Vauvat saivat rauhassa ihmetellä ja tutustua esineistöön (ja myös toisiinsa). Hauskana yllätyselementti oli, kun ohjaaja laski kesken tutkailuhetken katosta telineen, johon oli kiinnitetty ilmapalloja. Ne herättivät kiinnostusta niin lapsissa kuin aikuisissa. Liikkuvaisemmat vauvat kiersivät rinkkiä ja paukuttelivat palloja.Lopuksi tavarat kerättiin pois, jolloin alta paljastui jokaiselle taiteilijalle omat valkoiset kanvaasit. Ohjaaja kiersi ja toi vauvoille vuorollaan erimakuisia punaisen sävyisiä pilttejä. Vauvat tekivät taidetta näiden avulla. Väillä myös hieman maisteltiin. Pikku P ei ole vielä kotona saanut ollenkaan hedelmiä tai marjoja maistaakseen. Hän olikin varsin innostunut varsinkin ruusunmarjan makuisesta piltistä:) Ilmeet olivat jälleen hurmaavia uusia makuja testaillessa!

Itse maalailu on arvatenkin varsin sotkuista hommaa. Mukaan kannattaa ottaa pienelle jokin ei niin herkkä vaatekappale. Osa maalaili pelkällä bodyllä. Vaippasilteen olisi ehkä tullut turhan kylmä. Aikuisille on tarjolla isoja hihallisia essuja, joten omat vaatteet saa aika hyvin sillä piiloon.

Värileikki oli oikein hauska hetki pienoisen kanssa. Kaveri pääsi tutustumaan ja tunnustelemaan paljon kaikkea uutta. Olemme menossa joulukuussa leikkipuiston järjestämään värikylpyyn. Silloin pikkuinen ehkä jo istuu, jolloin taiteilu on vieläkin helpompaa. Nyt iso osa ajasta makoiltiin teoksen päällä:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!