torstai 19. marraskuuta 2015

11 kysymystä

Sain Salla time blogilta haasteen vastata 11 hänen laatimaansa kysymykseen. Kiitos haasteesta, tässä vastauksia.

1. Mitä mieltä olet äitiydestä?
Voi kamalaa! Tämä kysymys on niin monipolvinen, että voisin kirjoittaa postauksen pelkästään tästä:). Lyhyesti, ihanaa! On aivan mahtavaa, että olen saanut aikaan (+mies) jotain noin kaunista ja ihanaa. On valloittavaa saada seurata päivästä toiseen kuinka toinen kasvaa ja kehittyy. Pienelle kaikki asiat ovat niin uutta ja ihmeellistä. Voi tarkkailla reaktioita ja iloita uuden oppimisesta tytsyn kanssa.

Ja se pohjaton rakkaus ja luottamus, joka loistaa lapsen silmistä. Tunne siitä, että olen tuolle pienellä käärölle tärkeintä maailmassa. Se palkitsee joka päivä, vaikka joskus väsyttääkin ja tuntuu, että voimat ei meinaa riittää.2. Mikä on suosikkiherkkusi?
Olen normaalisti enemmän suolaisen kannattaja kuin imelän. Tähän ison poikkeuksen on tehnyt imetysaika, joka on tehnyt minusta varsinaisen sokerihiiren. Candy Kingien susupalat ja punaiset raketit uppoaisivat vaikka joka päivä. Suolaisista ruoista herkkua on pitsa ja riisipuuro.

3. Miten rentoudut?
Illalla Pikku P:n nukahdettua on ihana kääriytyä sohvan nurkaan dataamaan ja kuuntelemaan musiikkia. Tai vaihtoehtoisesti katsoa yksi jakso jotain hyvää sarjaa. Mies istuskelee yleensä sohvalla kaverina tai sitten makoilen hänen kainalossaan<3 Pari kertaa viikossa on ihana päästä purkamaan suurimmat höyryt salille.

4. Miten teillä nukutaan?
Vaihtelevasti. Tytön unirytmi on hieman parantunut, joten nykyisellään heräillään noin viisi kertaa yössä. Alkuyön tyttö nukkuu omassa sängyssä, mutta tulee perhepetiin ensimmäisen tai toisen yösyönnin yhteydessä n. klo 1-3.

Toiveissa olisi, että yösyötöt saataisiin pikkuhiljaa vähennettyä yhteen tai kahteen kertaan. Kiinteet ovat alkaneet maistua ihan hyvin. Ehkä joulukuun alussa voisi ottaa mukaan kolmannen aterian eli iltapuuron ennen nukkumaan menoa. Myös liikkuminen alkaa kaverilta sujumaan koko ajan sutjakammin, joten josko sen taidon löytäminen auttaisi nukkumaan paremmin.

5. Mistä ostat lastenvaatteita?
Aika paljon Pikku P:n vaatteista on eksynyt meille siskoni liikkeestä Niilo Ilosta. Hyviä löytöjä olen tehnyt kirppareilta esim. Vekarakirppikseltä. Olen ihastunut varsinkin suomalaisiin designmerkkeihin, kuten Papuun, Mainioon ja Gugguuhun. Myös Mini Rodinille löytyy paikka sydämessä.

6. Millaiset rattaat/vaunut teillä on?
Meiltä löytyy Bugaboon Cameleonit. Näihin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Liikkuvat ketterästi ja ovat kivan pienet. Niiden kanssa mahtuu kulkemaan hyvin busseissa ja voi viedä pienehköihin liikkeisiin sisään. En ole vielä kertaakaan joutunut muuttamaan suunnitelmiani sen vuoksi, ettei vaunuilla pääse:)7. Tykkäätkö matkustaa ja jos niin minne?
Matkustus on yksi harrastuksistani ja intohimoistani. Minusta on aivan ihanaa tutustua erilaisiin kulttuureihin ja elinympäristöihin. Minua kiinnostaa erityisesti se, miten ihmiset normisti kyseisessä maassa elävät. Ruokakaupat ovat aivan parhaita nähtävyyksiä! Toki myös perusturistinähtävyyksiä on kiva kiertää. Toki välillä on mukava vain lähteä etelän lämpöön köllimään.

Ei ole montaa paikka minne en tahtoisi matkustaa. Molemmat Amerikan mantereet ovat vielä koluamatta, joten sinne suunnalle olisi mukava seuraavaksi suunnistaa. Jenkit olisi ehkä helpoin kohde pienen kanssa.

8. Mitä mieltä olet suomalaisesta maidosta?
Tämä onkin hyvä kysymys! Tästä on ollut kirjoittelua Facebookin ryhmissä puoleen ja toiseen. Itse pidän maidosta. Maitotuotteita käytetään niin laajalti, että niiden pois jättäminen kokonaan kaventaisi ruokakirjoa paljon. Juon harvemmin maitoa ruokajuomana, vesi on passeli. Syön sen sijaan aina juustoa ja lähes päivittäin jogurttia, rahkaa tai skyriä. Jos juon maitoa, se on rasvatonta.

9. Miten teillä liikutaan paikasta toiseen?
Kuljeskelen lähitienoolla pääosin jalan. Minusta on kätevin yhdistää liikunta päivittäisiin menoihin, niin tuleepahan hoidettua pois alta. Julkisilla usein menisi sitä paitsi sama aika. Jos on asiaa kauemmas, niin sitten nappaan bussin. Meillä on myös auto, jota käytetään pääosin pidempien matkojen taittamiseen tai esimerkiksi kauppareissuilla.

10. Mikä on lempivärisi ja miksi?
Tähän on varmaan pakko vastata, että musta. Se vain on helppo ja käy kaiken kanssa. Toinen vaatekaapin pääväri on harmaa. Väripilkkuna löytyy yksi sinapinkeltainen neule. Tylsää, tiedetään.11. Miten päätitte lapsen/lasten nimet?
Pikku P:n nimen keksiminen meni aika rennosti. Olimme heitelleet ilmaan pari eri nimeä ennen lopullisen löytymistä. Ensimmäisen nimen keksin minä lueskellessani Me Naisia vessassa. Sieltä löytyi erään naisen haastattelu, jolla oli varsin passeli nimi. Mies komppasi ideaa ja näin se oli päätetty. Toisen nimen mies bongasi musiikkimaailmasta ja kolmas nimi lainattiin mummoltani.


Saan lisäksi keksiä itse 11 kysymystä, jotka saan osoittaa valitsemilleni blogeille.


1. Lempikorusi ja miksi?
2. Imuri vai moppi?
3. Lempihedelmäsi?
4. Hyödyllisin vauva-ajan tarvike?
5. Mikä on sinun energiabiisisi?
6. Mikä luonteenpiirre lapsessasi/lapsissasi on sinusta erityisen ihana?
7. Mikä auttaa sinut pääsemään yli arvottomasta ketutuksesta?
8. Vapaa vai tiukka lastenkasvatus?
9. Mikä on sinun liikuntalajisi ja miksi?
10. Mikä on mottosi?
11. Muna vai kana?

Laitan haasteen eteenpäin seuraaville blogeille. Vastatkaa yllä oleviin kysymyksiini ja pistäkää haastetta eteenpäin :)

2 kommenttia:

  1. Vau se oli nopeaa toimintaa. Olipa kiva lukea näitä sinun vastauksia. Tämä oli kunnon päivän piristys. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteesi sattui sopivaan saumaan. Oli hetki omaa aikaa ja ajttelin, ettei sitten unohdu :) Oli mukava miettiä vastauksia. Uusien keksiminen olikin yllättävän hankalaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!