lauantai 19. syyskuuta 2015

Valmistautumista kiinteiden aloittamiseen vol 1: Syöttötuolin pehmusteet ja tarjotin

Vanhemmat ovat täällä jo ihan täpinöissään ja eivät malttaisi odottaa kiinteiden aloittelua. Stokken baby set on seisonut kaapissa jo pitkään. Ostin vajaa kuukausi sitten kirpparilta rumat, mutta muuten kondiksessa olevat istuinsuojat. Löysin toiselta kirpparilta Iivana Helsingin kaitaliinan parilla eurolla, josta ajattelin ommella uuden päällysen suojille.


Päällynen ja kangas ovat odottaneet kaapissa sateisia kelejä. Tällä viikolla ne saapuivat ja sain myös inspiraation ompelemiseen. Päällysten tekoon meni yksi iltapäivä ja alkuilta, mikä oli mielestäni varsin nopeaa. Pienempi sisareni oli kyläilemässä ja viihdyttämässä Pikku P:tä, joten sain keskityttyä ompelemiseen paremmin.


Kaitaliinan kangas riitti juuri sopivasti päällyseen. Pelkäsin eniten tarranauhojen ratkomista vanhasta päällysestä, mutta ne oli onneksi tikattu varsin isolla. Lopputulos oli ihan siisti. Haaran napinläpi tuli vähän pitkäksi, mutta en avannut sitä niin paljoa. Ei se alhaalta niin näy.
Testailin päällystä tänään. Alapehmuste istui oikein hyvin, mutta selkäpehmuste ei täydellisesti. Pelkäsinkin, että ostamani istuinsuojat saattoivat olla vanhaa mallia. En testannut niitä ennen ompelua. Näin selkäosa on hieman nafti. Takana olevat tarrakiinnikkeet eivät käy selkätuen kanssa, joten sen saa kiinni vain kaareen. Pitää katsoa pysyykö se näin vai pitääkö hommata vielä uudet. Harmillista, mutta onpahan nyt harjoituskappale tehtynä:)

Jäin miettimään, että miten nämä päälliset pysyvät puhtaana? Mielestäni kaikki Stokken päälliset ovat ihan normikangasta. Jos ne olisivat hieman likaa hylkivää, niin pienimmat liat saisi ehkä pyyhkäistyä puhtaaksi. Voin kuvitella, että kohta suojaamme nämä istuinpehmusteet joka käyttökerta jollain tai muuten joudumme pesemään ne päivittäin. Ainakin alkuun sotkua tulee varmasti ihan hirveästi. Olemme ajatelleet alustavasti ruokailua paljolti sormiruokailuna. Ehkei tämä ongelma olisi niin suuri lusikasta syötettäessä. Mietimme myös, ettei ennen tainnut syöttötuoleissa juuri pehmusteita olla;)

Päällystä testailtuamme seuraavaksi kysymykseksi nousi, että miltähän tasolta kaverin olisi helpoin aloittaa ruokailu. Ajattelin alunperin, että ostaisimme suojan pöydälle. Näin hän saisi syödä samalta tasolta meidän kanssamme. Testailtuamme tuolia näytti kuitenkin siltä, että pöytä on ehkä hieman korkealla näin alkuun kaverille. Sivut jäävät myös avoimeksi ja mahtaviksi paikoiksi tiputella ruokaa. Hmm.

Vasemmalla Play Tray, oikealla Stokke Tray. Kuvat: Playtray.dk ja Westcoastkids.ca

Olen lukenut, että monilla on käytössä syöttötuoliin kiinnitettävä erillinen tarjotin. Näin ruoka saadaan vauvalle lähemmäksi ja sopivalle korkeudelle. Näitä näyttää olevan nykyisin markkinoilla kahta eri sorttia Tripp Trappille; Play Tray ja Stokken oma Tray. Play Tray on ollut pidempään markkinoilla. Se on isompi ja kalliimpi. Alustavasti olen sitä mieltä, että ehkä tuo Stokken oma riittäisi. Se olisi helpompi pestä lavuaarin alla, kun mahtuisi sinne paremmin. Lapsi ei jäisi ihan niin kauas ruokapöydästä. Toki myös hinta houkuttaa. Tosin Play Trayta liikkuu varmasti paremmin käytettynä.

Miten olette ajatelleet aloittaa tai aloittaneet ruokailut vauvan kanssa? Onko hänellä ollut oma tarjotin syöttötuolissa vai onko hän syönyt samalta pöydältä? Kumpaa tarjotinta suosittelisitte? Auttakee!
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!