tiistai 29. syyskuuta 2015

Muskarissa

Käymme Pikku P:n kanssa tiistai-iltapäivisin MLL:n muskarissa. Meillä on oikein mukava musiikkipedagokiksi pian valmistuva nainen vetäjänä. Ryhmämme koko on vain varsin pieni, mikä on hieman harmi.

Puolituntinen vierähtää aina tosi nopeasti laulujen ja leikkejen lomassa. Välillä kuljetaan piirissä, välillä tanssahdellaan tai vaikkapa kerätään "puolukoita". Joidenkin laulujen aikana tuodaan vauvan vartaloa tutuksi kaverille itselleen eri vartalonosia kosketellen. Pikku P on päässyt soittamaan useita kertoja marakassia ja eilen myös bongorumpua. Olemme leikkineet pallolla. Äiti on myös päässyt tekemään vauvahierontaa.

Pikku P:n ensimmäinen taidetos.
Tänään vauvat pääsivät kokeilemaan maalaamista sormiväreillä Vivaldin tahtiin. Se oli aikamoista touhua. Puin pikkuiselle suojaksi erillisen puvun ja onneksi näin, sillä maalia oli aika paljon myös muualla kuin paperissa. Suurimman osan ylimääräisestä maalista sai kaverista pois pesemällä kasvot ja kädet sekä kuorimalla ylimääräisen vaatekerroksen pois:)

Pikku P ei vielä ekalla kerralla ihan täysin ymmärtänyt sormilla maalaamisen kaikkia mahdollisuuksia. Eniten olisi melkeinpä tehnyt mieli maistella maaleja. Myös sormien laitto maalipurkkeihin oli selkeästi todella jännää! Lopputuloksena oli mahtava taideteos, jonka äiti sitten kiikutti oikein polleana kotiin ja esitteli isälle. <3

Muskari päätetään aina tähän Hannele Huovin sanoittamaan vauvavoimaa nimisen laulun ekaan säkeesen. Tämä on aivan ihana. Sitä laulaessa nousee joka kerran pala kurkkuun. Tajusinkin muuten juuri, että tätä voisi hyvin käyttää myös tuutulauluna iltaisin tupakkarullan lisäksi (jossa on mielestäni vähän oudot sanat, mikä tupakkarulla?)


Vauva tuli maailmaan, vauva tuli maailmaan.
Tuomaan vauvavoimaa, hymyvalikoimaa aa-aa,
Nuku kuu, silmät kiinni paina. Nuku kuu uu-uu.
Nuku kuu, rakas olet aina. Nuku kuu uu-uu.


Pikku P tuntuu saavan nuoresta iästään huolimatta mukavasti irti muskarista. Musiikki viihdyttää vauvoja ja onhan se kivaa yhdessä oloa vanhemman kanssa. Sitten vielä hyppyytetään ja keikutellaan. Pikku P:llä irtoaa useammat isot hymyt muskarin aikana. Eikä äidilläkään ole valittamista. Mukavaa, kun laulujen lisäksi tunnilla tulee liikettä ja myös erilaisia yksinkertaisia soittimia käytetään. Jenni ja Pikku P likes this!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!