maanantai 23. kesäkuuta 2014

Pyöräretki Westerby Gårdiin

Minusta on mukava tehdä viikonloppuisin erilaisia retkiä pyöräillen. Näin näkee ja tutustuu omaan lähiseutuun ihan eri tavalla ja toisaalta kuntokin kasvaa. On paljon mielekkäämpää ajella, kun on tarkka määränpää mielessä, eikä ajele vain kilometrit mielessä.

Kuvaa majatalon ravintolasta.

Nyt on harmittavasti sattunut hieman huonoa tuuria ilmojen suhteen. Ainahan sitä sateessa ja kovassa tuulessakin ajelee, mutta toki se auringonpaiste olisi mukavampaa.

Välillä retket suuntautuvat sen verran kauemmas, että välissä ollaan myös yötä. Näin teimme toissa perjantaina ja ajelimme työpäivän päätteeksi Inkooseen Westerby Gårdin majatalolle. Bongasin tämän hauskan paikan Grouponin diilistä keväällä ja ajattelin, että tämä paikka on sopivalla pyöräilyetäisyydellä Helsingistä. Matkaa kertyi yhteen suuntaan noin 75 kilometriä.

Lähdin töistä jo hyvissä ajoin kohden mieheni työpaikkaa, jotta olisimme alkuillasta perillä. Heti alkuun kohdalleni sattui todella rankka sadekuuro, joka sumensi myös ajonäön välistä täysin. Mies oli ostanut meille samaisena päivänä sadesuojat kenkiin. Puin ne sitten märkien kenkien päälle. Mutta kyllä ne itseasiassa lämmittivät niinkin! Kätevät suojukset, suosittelen kaikille sateessa ajeleville:)

Vielä toinen vitsaus sään lisäksi tälle perjantaille 13. päivä oli, kun miehellä hajosi takarengas alkumatkasta. Saimme kyllä kumin vaihdettua, mutta pinnejä oli jo ehtinyt katkeamaan vanteesta, joten jouduimme kurvaamaan vielä Leppävaaraan korjaamolle. Siellä vierähtikin puolisentoista tuntia. Perille majataloon ehdimme lopulta vasta puoli yhdeksän aikoihin. Onneksi kuitenkin paikan ravintolassa oli syömässä isompi ryhmä, joten he pitivät ravintolaa hieman pidempään auki, jotta ehdimme vielä syomään<3

Itse majatalo oli oikein mukava ja kotoinen. Huoneet ja tilat muutenkin olivat todella siistejä ja hyvällä maualla ajan henkeä kunnioittan sisustettuja. Paikassa oli osattu huomioida monia pieniä asioita, jotka tekivät oleskelusta mukavaa. Huoneessa oli tervetuliaisjuomaksi Vichyä (pyörämatkan jälkeen maistui aika maukkaalle), hiustenkuivan kuivasi hiukset parissa minuutissa ja pyörille oli oma talli ladon sisällä. Paikalla oli erikseen myös kiva takkahuone, jossa sai ostaa pientä naposteltavaa ja juotavaa. Tarjolla oli tarkoin valittuja tuotteita kuten paikan omaa olutta eikä Karjalaa ja Pringlesejä, kuten usein on tapana.

Ravintolassa oli ihana kartanotunnelma ja hieman synkän illan kruunasi pöydissä palavat pitkät kynttlät. Tarjolla oleva menu tukeutui mukavasti suomalaisiin raaka-aineisiin, oli sientä ja raparperia. Pääruokana söimme ylikypsää possua mangosalaatilla, mikä oli myös hauska yhdistelmä hieman Aasian suuntaan. Jäi kyllä hyvä fiilis ruoista, eikä kaikkea voi laittaa pyöräilyn jälkeisen nälän taltuttamiseen:)

Ps. Seuraavan päivän ajot menivät oikein mukavasti ilman vesi- tai räntäsateita ja pyörätkin pysyivät ehjinä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!