tiistai 29. maaliskuuta 2016

Leikkipuistossa

Tänään päästiin ensimmäistä kertaa oikein kunnolla tutustumaan läheiseen leikkipuistoon. Ilma oli mukavan lämmin. Tyttö tarkeni hyvin välikausivaatteissa. Niissä liikkuminen oli toppavaatteisiin verraten todella paljon helpompaa. Hiekkalaatikolla pääsi möyrimään ja kiikussakin sai vähän otetta keinun reunasta. Selkeästi kiinnostavampaa hommaa siis.


Keinussa otettiin pienet vauhdit ihan tyytyväisenä. Pieni hymykin saatiin näkyviin. Hieman se oli kuitenkin vielä jännää hommaa. Hiekkalaatikko oli ehkä se mielenkiintoisin paikka, jos muita lapsia ei oteta lukuun. Siellä oli kiva konttailla. Otimme myös hetkeksi hanskat kädestä, jotta hän sai vähän tunnustella hiekkaa (ja koettaa syödä sitä). Testiin pääsi myös liukumäki ja pieni karuselli.Tätä ensimmäistä hiekkalaatikkopäivää varten äiti oli valmistautunut huolella. Pari viikkoa sitten nimittäin tajusin, että mitä ihmettä puen tytölle päälle ulkoiltaessa keväällä? Kääk! Tähän saakka kaveri on köllötellyt tyytyväisenä vaunuissa, joten suurempaa rymy- tai kuralätäkkösuojaa vaatteissa ei ole tarvinnut olla. Nyt sen aika alkaa olla käsillä. Minusta lapsen pitää saada kokeilla ja riehua ulkona mahdollisimman vapaasti. Nykyisin on tarjolla niin laadukkaita vaatteita, että oikeat löytämällä pystyy suojaamaan lapsen varsin hyvin kastumiselta.

Vietin pari iltaa googlaillen ja lueskelin joukon arvosteluja eri välikausivaatteista. Esille nousivat erilaiset kuoripuvut ja soft shellit. Niissä vedenpitävyys voi olla jopa 10 000mm, joka on tuplat tavallisiin kuravaatteisiin verraten. Kävin myös katsomassa Popilla ja Name itillä heidän valikoimaansa. Popilla myyjä vakuutti, että kuoripuvun pitäisi pysyä vedenpitävänä useita tunteja ulkoiltaessa varsin kosteassakin. Toki, jos uidaan kuralätäköissä pidempään, niin päälle voi vielä pukea kuravaatteet suojaksi. Ne on myös helpompi putsata ulkoreissun jälkeen. Lisäki ne antavat suojaa kuoripuvulle hankaukselta. 


Arvoin jonkin aikaa Popin ja Name itin pukujen välillä. Lopulta päädyin Name itin kukkaiseen haalariin. Se on nätimpi ja yli puolet halvempi (Name itillä sai vielä -20% netistä tilattaessa:). Se on kuitenkin saanut paljon kehuja kestävyydestään ja vedenpitävyydestään eri blogeissa. Ajattelin, että lähdetään sillä liikkeelle. Kaveri rymyää kuitenkin vielä ehkä hieman maltillisemmin kuin vaikkapa ensi vuonna. Jos tuntuu, että kosteus tulee läpi, niin kokeilemme seuraavan kerran Popin versiota. Kuorihanskat on Popilta. Niissä peukalo sujahtaa mukavasti paikoilleen, kunhan saa tungettua käden varsin tiukan keskikuminauhan ohi. Vedenkestävyys on niissä sama 10 000mm eli pitäisi pysyä kuivana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!