perjantai 18. maaliskuuta 2016

Mitä kaipaan ajalta ennen vauva-arkea

Sain sähköpostiini Vaun uutiskirjeen pari päivää sitten. Siinä oli linkki artikkeliin, jossa listattiin asioita, mitä useimmat kaipaavat vanhemmaksi tultuaan ajalta ennen lapsia. Menin mielenkiinnosta lukemaan, että mitä siellä luetellaan. Listasin alle omia fiiliksiä useimpiin kohtiin. Koko jutun kaikkine kohtineen löydät täältä.


1. Unta.

Totta. Varsinkin nyt, kun taas yöt ovat olleet katkonaisempia. Haaveilen siitä, että voisin kesällä nukkua yhden yön lävitse. Ehkä jopa yksin? (Toisaalta osaisinkohan kuitenkaan nukkua yksin?)

2. Ex tempore -elämää, spontaaniutta ja huolettomuutta.
Olen saanut ilokseni todeta, että kyllä vauvankin kanssa voi olla spotaani. Ei ole monia asioita tai paikkoja, jonne en ole voinut Pikku P:n kanssa mennä. Kaveri viihtyy kanssani shoppailemassa kaupungilla ja ravintolassa syömässä. Enemmänkin hän kyllästyy, jos joutuu kykkimään kotona kanssani koko päivän. Äitinsä näköinen tyttö<3  Saa nähdä tekeekö kävelemään oppiminen hänet levottomammaksi.

Miehen kanssa olisi tietysti mukava saada vähän enemmän kahdenkeskistä aikaa. Vaikka päivällinen kivassa raflassa johonkin väliin. Se on kyllä outoa, kun kaikki menot ilman P:tä tulee sopia miehen kanssa. Tulee hassu olo, kun kuittaa jollekin, että varmaan ok, mutta kysyn vielä mieheltäni. Niin, millä vuosisadalla elämmekään;)


3. Vartaloa ennen raskautta.

Olen mielestäni palautunut varsin hyvin raskauden jälkeen. Samat vaatteet sopivat edelleen ja tunnen oloni muutenkin kehossani kotoisaksi. Imetän edelleen, joten sen poisjäänti lähitulevaisuudessa muokkaa toki vartaloani vielä hiukan. Josko nyt jäisi muutakin kuin kuoret tisseistä jäljelle!

4. Vessakäyntejä ilman seuraa.
Heh, tämä onkin hyvä. Nykyään iloitsen siitä, kun pääsen miehen tultua kotiin rauhassa kakalle:)

5. Siistiä kotia.
En ole koskaan ollut mikään yli-intoilija siisteydessä, joten ei meilä vielä ainakaan sen sotkuisempaa ole. Päinvastoin imuroidaan useammin. Tai onhan nuo P:n lelut joka ilta pitkin ja poikin, mutta äkkiä ne kerää. Lähitulevaisuudessa tavarat alkavat kulkeutua enenemissä määrin joka paikkaan, joten lisää aikaa siistimiseen illalla varmaan kannattaa varata.


6. Että ei koko ajan tuntisi epämääräistä syyllisyyttä kaikesta.

Se se onkin hassu juttu. Aina voi syyllistää itseään jostain. Asiat kuitenkin useimmiten ovat tosi pieniä. Koetankin koko ajan opetella stressaamaan vähemmän ja turhasta. Ei kukaan ole täydellinen.

7.-10.Henkilökohtaista tilaa, keskustelua aikuisten kanssa ilman keskeytyksiä, televisio-ohjelmia, joissa esiintyy oikeita ihmisiä, kuumaa kahvia
Näistä ehkä tuo henkilökohtaisen tilan kaipuu näkyy eniten. Sen tarve on alkanut näkyä enenemässä määrin lähiaikoina. Ehkä minulle alkaa taas muistua mieleen, että minäkin olen täällä edelleen! Ei saa unohtaa itseään äitiyden alle.

TV:tä ehtii katsomaan illalla ja keskeytyksiin rupatellessa tottuu. Juon kahvini tätänykyä termoslasista. Säilyy pidempään kuumana ja ei voi kaatua niin helposti P:n päälle, jos sattuisi saamaan mukin käsiinsä.


14. Pitkiä ja rauhallisia suihkuhetkiä
Tästä on tullut yleellisyyttä. Ihana, kun ainakin viikonloppuisin voi käydä rauhassa suihkussa. Halpaa huvia, josta saa yllättävän paljon mielihyvää! Jos oikein pistää ranttaliksi, niin voi vaikka pitää pienen kauneushetken ja kaivella ihonhellimistuotteet kaapista.


16. Tyhjää pyykkikoria

Pyykkiä kyllä riittää ja meitä on kuitenkin vaan kolme. Onneksi meillä on aika iso pesukone ja myös taloyhtiön konetta voi käyttää. Pelottaa ajatella pyykin määrää isommissa perheissä!

21. Lomia, jotka tuntuvat lomilta.
Olen sen verran levoton nainen, että minusta on nyt aivan mahtavaa, kun lomilla on uutta tekemistä. Voi touhuta Pikku P:n kanssa kaikkia vauvajuttuja. Voi luvan kanssa istuskella kahviloissa, kun toinen pitää syöttää. Saa katsella paikkoja vähän toisesta näkövinkkelistä.

22. Pitkäksi venyneitä iltoja tietäen, että aamulla voi nukkua niin pitkään kuin haluaa.
Kyllähän se joskus käy mielessä, jos pikkuinen nukkuisikin vaikka huomenna yhdeksään;)

24. Tarmoa
Minnekäs se katoaisi? Nythän sitä vasta tarvitaan!


Miltä lista teistä kuulostaa? Mikä kohta kolahtaa eniten?


4 kommenttia:

 1. Kolme asiaa mitä kaipaan eniten: unta, omaa tilaa ja parisuhdeaikaa. Välillä on niin ihanaa käydä vaikka vaan kaupoilla yksin ja saada olla vaan minä omien ajatusten kanssa, ei koko ajan äiti eikä puolisokaan. Moni asia on vauvan myötä tietysti muuttunut, mutta esim. vessakäynteihin päivisin ovi auki on jo ihan tottunut :D

  Onnea pienen ensiaskelista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Siinä on kyllä kattava lista. Välillä on tosiaan mukava olla ihan iksekseen. Joskus tuntuu, ettei rakkautta meinaa riittää kaikille osapuolille. Vaikka rakastaakin. Mies ja kissa ovat joutuneet sopeutumaan pikkuisen tulon jälkeen hieman harvempiin hellyydenosoituksiin.

   Poista
 2. Nää on niin totta! Varsinkin vessakäynnit yksin on ihan juhlaa. :D Leo vaan monesti tulee hakkaamaan ovea "äiteäiteäite".. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo vessassakäynti on nykyisin varsin erilaista. Meillä on yleensä avoimet ovet, joten kaveri touhuaa yleensä samalla jaloissa:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!