sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Sisustus- ja vauvatavarashoppailua

Olen puhunut siitä, että pitäisi eksyä joku lauantai Helsingin keskustan liepeille katselemaan pikkuliikkeiden antia. Eilen löytyi mukavasti aikaa tehdä pieni kierros kaupungilla.

Kuva: Made in Kallion Facebook.
Otimme kierrokseen jo pienen varaslähdön perjantaina töiden jälkeen, kun piipahdimme Vaasankadulla Made in Kalliossa. Made in Kallio on yhdistetty kahvila ja liiketila. Myynnissa on muutaman kalliolaisen pienyrittäjän tuotteita mm. Lumoan vaatteita. Kahvilan tiskiltä löytyy keittoa, leipää ja herkullisen näköisiä leivonnaisia. Paikassa on hauska henki. Siellä istuessa tuli hetkeksi sellainen olo, että oli taas Berliinissä.

Testasimme paikan päivän keittoa, jonka makuna oli bataatti-omena. Oikein hyvää keittoa, omena toi mukavan hieman imelän raikkaan lisämaun keittoon. Myös kahvikone teki ihan kunnon kahvia:)

Olimme harkinneet  brunssille menemistä lauantaina, mutta ajattelimme sen vievän hyvää shoppailuaikaa. Ajattelimme, että voimmehan tehdä hieman varhaisen brunssin sen sijaan kotona. Niinpä haimmekin Made in Kalliosta lähtiessämme Hakaniemen Kanniston leipomosta hyvää patonkia ja kauppahallista juustoa patongin täytteeksi.

Aamulla pöytä näyttikin tältä.
Suuntasimme lauantaina aamun alkajaisiksi Jäähallin kirppikselle. Sieltä lähdimme Kruunukirppuun ja Olkkariin Kruunuhakaan ennen Punavuoreen siirtymistä. Voin kyllä suositellä tätä liikettä kaikille sisustuksesta tai lastenvaatteista kiinnostuneille! Myynnissä on sekä uutta että kierrätettyä tavaraa. Mukavasti valittua ja hinnat ovat ihan kohdallaan. Myös itse paikan omistaja on mukavan avoin ja pirteä.Mukaan liikkeestä tarttui kauan kaivattu viltti sohvalle. Olin alunperin ajatellut vilttiin hieman enemmän väriä, mutta alla oleva Lapuan Kankureiden taidonnäyte vei sydämmeni. Se oli niin lämmin ja pehmeäkin. Eikös istu mukavasti sohvan kulmalle?Löysin myos tytsylle jotenkin niin hellyyttävän unipussin, etten pystynyt kääntämään sille selkääni. Tuote on pehmoista fleeceä ja ei vaikuta älyttömän paksulta. Merkki on David Fussenegger.


Lounaalla kävimme Cholossa, joka lunasti myös hyvin odotukseni. Herkullista ja autenttisen oloista meksikolaista ruokaa. Hinnatkin ovat kohdallaan, burriton saa alle kympillä. Annos on sen kokoinen, ettei jää nälkä:)


Lounaan jälkeen kiertelimme Punavuoressa muutamassa liikkeessa. Mieleeni jäi varsinkin Formverk, jonne oli tullut myyntiin Fermin tuotteita. Mukava lisä heidän valikoimiinsa. Tarjolla oli myös Uashmaman pesunkestäviä paperipusseja, jotka herättivät huomioni. Todella hauska tuote, jos keksisi jonkin käyttötarkoituksen.


Kiertelyn päätteksi innostuimme käymään Stokan herkussa hakemassa illaksi mukavat päivällistarpeet. Tarjolle saatiin lampaan karetta porkkana- ja lanttutikkujen sekä salaatin kera. Nam! Ruoka oli mukava nauttia kynttilän valossa mm. uuden Granitin kynttiläalusen valaisemana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!